Umbra,ja bih ti predložio da sačekaš sa (inače jako dobrim) predlozima dok se ne izabere konkretan model sata za koji ćeš onda osmisliti cifer.
Biće lakše i tebi i nama.
Umbra,ja bih ti predložio da sačekaš sa (inače jako dobrim) predlozima dok se ne izabere konkretan model sata za koji ćeš onda osmisliti cifer.
Biće lakše i tebi i nama.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Znači, ako sam dobro shvatio, uzelo bi se kućište od nekog postojećeg modela sa njegovim mehanizmom i kazaljkama i u njega bi išao cifer za koji se zajedno odlučimo?! U redu, to bi onda bio 80% već poznat model. Da li se odustalo od nezavisno proizvedenih kućišta u kompletu sa kazaljkama i staklom, (čak i obostranim)...to bi mnogo više bio unikatan sat koji ne bi ličio na neki već poznat?! A ne vidim neke velike razlike u ceni takvog kućišta i odgovarajućeg mehanizma...recimo ETA2824-2 košta negde oko 70-80 eura, kućišta ima od 50-200 eura...sa našim ciferom izašlo bi se na možda i manje od 300E.
Poslednja ispravka: umbra (18.4.2012. u 18:39)
...požuri polako...
Sta mislite o ovom tipu kucista?
44mmPolishedStainlessCaseFitSeaGull6497-6498Movement(6#)|Case|Parnis Warch
Nadam se da ovo nije off...
Ideja o pravljenju sata Svet satova je odlicna, podrzavam je 100%.
Hteo sam samo da vam pokazem kakav je sat pre 5-6 godina za neku Novu godinu delio Kulturni centar Novog Sada.
Kao sto vidite na slikama kazaljke su identicne onima na satu na Petrovaradinskoj tvrdjavi, a ciferplat sa logoom Kulturnog centra i gradovima pobratimima po ivici.
Nije mi poznato koliko je primeraka napravljeno, pretpostavljam 20 do 50 komada.
Cena je, verujem, bila veoma pristupacna, jer je u njemu kvarcni mehanizam Ronda sa 1 jewelom.
Debljina je 11mm
Radi se i u plavoj verziji, mozda je to zahvalnije za modifikaciju ako se ne menja kompletan dial(boja).
Citizen Titanium Case- "scratch prone Ti"
Water Resistant: 200 Meter or 20 BAR
Citizen Diver Strap with ND Limits
Case diameter: 42mm approx
Case Thickness: 13mm
Lug Width: 20mm approx
Screw Down Case back
Luminous Hands and Markers
Scratch Resistant Mineral Glass
Japan Movement: Miyota 8203, hand-windable
Display Date at 3 o' clock position
"Lefty" Crown at 8 o' clock position
Unidirectional Rotating Bezel
Weight: 96g
Boja-oznake na bezelu se mogu promeniti, u neku drugu: crveno, orange...vec prema potrebi finalnog recenja dial-a.
Za razliku od Seika gde se crna osnova bezel-a vremenom grebe-skida i polako nestaje.
Dok na taj problem mozete da zaboravite kod Citizen-a.
Verovatno sam subjektivan, ali zaista mislim da se ekskluzivnost(cime se tezi, ako se ja ne varam), u ovom slucaju postize i samom cinjenicom da je "TI " u pitanju, kao i sam izgled i ne zaboravimo kvalitet u odnosu na cenu.
Krunica je na drugoj strani ("Lefty"), tako da kod nosenja na levoj ruci nece smetati zglobu sake kod savijanja.
Ja sam licno veoma zadovoljan titanijumom kao izbor metala rucnog sata.( Nije isto imati 210 gr. na ruci u odnosu na 110gr. Dovoljno da znate da imate sat na ruci, a ne da vas opterecuje. Pogotovo za one koji ga skoro i ne skidaju, kao na primer ja. Sat ne sme da smeta.
Ne treba da pricamo o prednostima (TI) jer to svi znamo, a grebanje i ostali "karakterni oziljci" su sa ponosom steceni trofeji , pod uslovom da nisu samo od desk diving-a.
Normalno to je sve stvar ukusa, opredeljenja i poverenja u odredjenu firmu.... i bla,bla,bla..... A na kraju se sve svede na to: Koliko para, toliko muzike.
Sada moram, bolje reci smatram da sam u obavezi da neko moje saznanje iznesem: Bilo je par slucajeva (naisao sam vec na 3-4) da se ljudi na forumu zale na jednu veoma vaznu stvar: Krunicu koja je takodje od TI. Iz nekog razloga se pojede navoj, ili bolje reci pri zavijanju uhvati lose i osteti navoj. Mada tvrde da nisu to radili nestrucno, bez osecaja. Kako god, to moze da bude veliki minus ako je broj tih slucajeva daleko veci i primedba-nedostatak opravdan. Vec mozemo naslutiti koliko to moze doneti problema, imati krunicu koj ne moze da se osigura.. Mada je bilo i puno odgovora mnogih, da taj problem kod njih nije(jos) primecen.
DakleM, izbor je tvoj moj prijatelju!
Uporedjenja radi.
Jedan vec modifikovan SKX007
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Eto, ko kaze da je komplikovano i tesko, dogovorili smo se: Amfibija sa bezelom od Seika i Umbrinim ciferom. Gotovo, zatvaraj temu.
Bicu ozbiljan i konstruktivan na dalje.....
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
I ja sam pocela da belezim vase predloge za anketu. Ova dva posta sa nabrojanim pitanjima i odgovorima su svakako od pomoci.
Ocekujte ih uskoro... mislim na ankete...
Pozdrav!
Vukasova ideja za Ticino mi se, naravno, svidja, jedino sto mislim da mozda moze u tom slucaju i jeftinije da se prodje, ako se naruce delovi posebno. Mislim da se sada u Ticino ugradjuju Miyote automatici, ali sam ja prezadovoljan i ovim Hangzhou Unitas klonom, a pretpostaljam da je jos jeftiniji od Miyote.
Ali, mislim da je Shibumijev predlog (Citizen Promaster) do sada najbolji i da je tu odnos cena/kvalitet najbolji!
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi