6 Priloženi(h) fajl(ova)
re: "Svet Satova" limited edition sat
Sjajna tema!
Ono što bih ja definitivno voleo da vidim je automatik ili navijač sa belim ciferom, arapskim brojevima i plavim kazaljkama :)
Nešto ovako:
Prilog 22990Prilog 22991Prilog 22992
Prilog 22993Prilog 22994Prilog 22995
Ovde sam okačio i nekoliko hronografa - naravno, ne očekujem da ss-sat bude hronograf, satove sam okačio zbog dizajna.
Nisam dao neko svoje konačno viđenje, al prosto sam hteo da kažem na šta bih voleo da liči ono što bih ja voleo da kupim. Prosto, želim da kupim beli sat sa plavim kazaljkama, a dva modela koja mi se najviše sviđaju, iwc portoghese i njegov omaž, parnis "chronometer" :D me odbijaju, jedan svojom cenom, a drugi svojim (ipak sveukupno nezadovoljavajućim) kvalitetom :)
Znači, neki modifikovani omaž portoghesera bi me definitivno kupio!
Ja sam za dajvera,ma da ako vec imamo jednog velikana medju nama iskusnog u svemu ovome da poslusamo njegov savet...
Citat:
sima hrabri kaže:
Nego, mozda ne bi bilo lose da se otvori po jedna "soba", potforum, za svaku ideju, pa mozda da se u posebnim temama razradjuju ideje za kuciste, cifer, kazaljke..., da bi se lakse organizovalo npr. glasanje za odredjena resenja?
Pa,ne bi bilo loše :rolleyes:
Ajde,bre,razdeli teme.Nemoj da čekaš Vladana S.
Ubićete se posle od raspoređivanja već postavljenih postova(predloga)
Re: "Svet Satova" limited edition sat
Teme su razdvojene, pa vam molim da komentare ostavljate u odgovarajucoj temi. Druga tema je na sledecoj adresi: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...-sat-5477.html
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Odlične ideje, maštoviti predlozi. Ambiciozan poduhvat.
Moj predlog: da bi se cela priča pomerila sa nivoa "Kefalice" i sa obe noge dovela na zemlju, ideju o "srpskom satu", šta god to značilo, treba spakovati i ostaviti za neko bolje vreme. Ili, u suprotnom, biti spreman da ceo poduhvat završi kao veoma "Limited edition" u pokušaju. Sa izrazito negativnim knjigovodstvenim bilansom. Ovde marketing ne pomaže ni ustanovljenim brendovima a kamoli... Još uvek je ovo posna i jalova livada da bi se takava biljka sadila naprečac.
Sad, da ne ispadnem baš totalni baksuz, mislim da je verzija "Svet Satova" pun pogodak. Samo da se pazi da to ne ispadne neka reklamna varijanta. Precizirati koncept, možda putem neke ankete, naravno po principu većinskih glasova a na temu tri ili četiri verzije, uključujući i cenovni rang jer to u suštini određuje tiraž.
Ovako, tema će zaokružiti "rekordnih" 2000 postova a neće dati nikakav upotrebljiv rezultat.
Meni je industrijski dizajn struka; oblikovati ručni sat je odmor za dušu ali manimo se toga dok se kompletna priča ne postavi u svoj okvir. Usput, postoje stvari koje ne treba "dizajnirati" onako iz sve snage i po svaku cenu, pogotovo ako je ciljna grupa razuđena (sastav jednog foruma, npr). Klasika sa minimalnim intervencijama je neki zajednički sadržalac jer neće se svakome dopasti Wenger ili Hublot, da ne nabrajam.
Pošto bi bilo jako lepo imati na ruci sat sa logom ovog portala, da bi stigli do toga (što uopšte nije mala stvar), cenovni rang od oko 150 evra za mehanički sat u čeliku završio bi sa tiražom od maksimalno 60 do 70 primeraka (u pretplati, kako drugačije). Moja procena.
Nije predlog, samo ilustracija nečega što bi mene privuklo:
Prilog 23010
Vidim da su u međuvremenu teme razdvojene te za ovu varijantu predlažem anketu:
1. tip sata: ronilački, flieger, dress...
2. navijač ili automatik (dan / datum ili bez toga)
3. dimenzije (do 40mm ili veći)
4. expo poklopac ili ne
5. narukvica: koža / čelik / kaučuk
6. luminacija (ako da, onda gde?)
7. mineralno staklo / safirno, ravno ili...
8. cenovni rang, avansno ili ne (broj narudžbina)
9. itd
1. tip sata: Ronilački ali ublazenih linija (ne agresivno sportskih), ili avijaticarski na liniji Nighthawka i Fortisa
2. navijač ili automatik (dan / datum ili bez toga): Sve jedno (mozda pre auto), sa datumom (i danom ako ne poskupljuje drasticno)
3. dimenzije (do 40mm ili veći): 42mm (mozda i 44mm, ali je 42 nekako na pola puta)
4. expo poklopac ili ne: Ekspo
5. narukvica: koža / čelik / kaučuk: celik
6. luminacija (ako da, onda gde?): Da. Ne prevelike povrsine i ne mora da svetli ''ko Las Vegas'' jer je nekakav dajver/dressy hibrid.
7. mineralno staklo / safirno, ravno ili...: Mineralno (zbog cene), ali ne gadim se safira.
8. cenovni rang, avansno ili ne (broj narudžbina): Mnogo bi bilo lepo da bude oko 200 - 250 evropljana
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Dakle,tu smo.Sad bar imamo posebnu temu za ovaj sat.Slažem se sa većinom ovoga što je Vukas napisao.
Ako sam dobro razumeo treba da izaberemo konkretan model koji će doživeti manje modifikacije(pre svega na ciferu,eventualno koroni),a čija cena posle svega neće preći cifru od 350 evra (a bilo bi bolje da je konačna cifra i niža).
Pa,hajde onda da pođemo redom i da izaberemo taj model.
Dajte predloge konkretnih modela a da je njihova nabavna cena oko 200 evra.
Gazda bi ,kasnije,mogao da se pozabavi time koliki bi se popust ostvario naručivanjem veće količine izabranog modela.
Evo moj predlog bi bio-
Kupiti neku Amfibiju za 50 evra.Mehanizam proveren-dimenzija univerzalna.Dalje kupiti insert za bazel(recimo od seiko 007) za 30-35 evra.
To bi sa carinom i porezom bilo oko 110 evra.
Ostaje da se osmisli i zameni cifer. Vrlo je moguće da bi se konačna cifra zaustavila na 200 evra.Kaiš ili narukvicu svaki kupac stavi po izboru.
http://www.youtube.com/watch?v=IRCDUywQkrI
Prilog 23011
Prilog 23012
Eto jednog lepog upotrebljivog predloga: Amfibija sa Seiko bazelom, za to bih glasao.
Nego, moja ideja je bila da S. Vladanu natovarimo još jedan posao na vrat, a to je da definiše i postavi zasebnu anketu po ovom pitanju. Inače nam ne gine tapkanje u mestu.
Ljudi, ne prestajem da radim, toliko me sve ovo ponelo. Hajde molim vas razmotrite i ovaj predlog. Uzeo sam u obzir maksimum vaših želja i dospeo do rešenja koje mi se čini potpuno čisto u obe varijante cifera...i crnoj i beloj. Kućište je diskutabilno, bitno mi je da procenite cifer i kazaljke...sve se to da upakovati i u već postojeće telo:
1. CRNI:
http://i304.photobucket.com/albums/n...Acrnicifer.jpg
2. BELI:
http://i304.photobucket.com/albums/n...Abelicifer.jpg
Umbra,ja bih ti predložio da sačekaš sa (inače jako dobrim) predlozima dok se ne izabere konkretan model sata za koji ćeš onda osmisliti cifer.
Biće lakše i tebi i nama.