Ovo postaje uzbudljivo))))
p.s. za zene Citizen sa swarovskim)))
Ovo postaje uzbudljivo))))
p.s. za zene Citizen sa swarovskim)))
next year at this time I'll be a millionaire
"stari" ronilacki compressor sa unutrasnjim bezelom. - da bude bez velikih oznaka na ciferu, mozda samo logo portala (ili cak na kazaljkama?) - Moze se razmilsjiti i o Laco-u ili Aristo-u kao izvodjacima (uz vec pomenute Ickler/Archimede i Steinhart-a)? Za 2. temu - ime bi moglo da bude npr. PaSSion (Portal Sveta Satova)...
1. Dobra ideja za retro dajver izgled. Ovako nesto?
![]()
![]()
![]()
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (20.4.2012. u 0:18)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
-hhmmm... zašto na ciferu sata nebi stajao logo sajta ?Ja bih ga markirao sa jednostavnim "SS" na ciferu, dok bi na zadnjem poklopcu stajalo puno ime "Svet Satova" ...
Inače, glasam za predlog 1 ! Ako bi sat bio do 350€ , ja bi počeo već sad da skupljam pare !!!![]()
Poslednja ispravka: backarelli (17.4.2012. u 18:53)
Odlične ideje, maštoviti predlozi. Ambiciozan poduhvat.
Moj predlog: da bi se cela priča pomerila sa nivoa "Kefalice" i sa obe noge dovela na zemlju, ideju o "srpskom satu", šta god to značilo, treba spakovati i ostaviti za neko bolje vreme. Ili, u suprotnom, biti spreman da ceo poduhvat završi kao veoma "Limited edition" u pokušaju. Sa izrazito negativnim knjigovodstvenim bilansom. Ovde marketing ne pomaže ni ustanovljenim brendovima a kamoli... Još uvek je ovo posna i jalova livada da bi se takava biljka sadila naprečac.
Sad, da ne ispadnem baš totalni baksuz, mislim da je verzija "Svet Satova" pun pogodak. Samo da se pazi da to ne ispadne neka reklamna varijanta. Precizirati koncept, možda putem neke ankete, naravno po principu većinskih glasova a na temu tri ili četiri verzije, uključujući i cenovni rang jer to u suštini određuje tiraž.
Ovako, tema će zaokružiti "rekordnih" 2000 postova a neće dati nikakav upotrebljiv rezultat.
Meni je industrijski dizajn struka; oblikovati ručni sat je odmor za dušu ali manimo se toga dok se kompletna priča ne postavi u svoj okvir. Usput, postoje stvari koje ne treba "dizajnirati" onako iz sve snage i po svaku cenu, pogotovo ako je ciljna grupa razuđena (sastav jednog foruma, npr). Klasika sa minimalnim intervencijama je neki zajednički sadržalac jer neće se svakome dopasti Wenger ili Hublot, da ne nabrajam.
Pošto bi bilo jako lepo imati na ruci sat sa logom ovog portala, da bi stigli do toga (što uopšte nije mala stvar), cenovni rang od oko 150 evra za mehanički sat u čeliku završio bi sa tiražom od maksimalno 60 do 70 primeraka (u pretplati, kako drugačije). Moja procena.
Nije predlog, samo ilustracija nečega što bi mene privuklo:
Vidim da su u međuvremenu teme razdvojene te za ovu varijantu predlažem anketu:
1. tip sata: ronilački, flieger, dress...
2. navijač ili automatik (dan / datum ili bez toga)
3. dimenzije (do 40mm ili veći)
4. expo poklopac ili ne
5. narukvica: koža / čelik / kaučuk
6. luminacija (ako da, onda gde?)
7. mineralno staklo / safirno, ravno ili...
8. cenovni rang, avansno ili ne (broj narudžbina)
9. itd
Poslednja ispravka: Vukas (18.4.2012. u 15:54)
1. tip sata: Ronilački ali ublazenih linija (ne agresivno sportskih), ili avijaticarski na liniji Nighthawka i Fortisa
2. navijač ili automatik (dan / datum ili bez toga): Sve jedno (mozda pre auto), sa datumom (i danom ako ne poskupljuje drasticno)
3. dimenzije (do 40mm ili veći): 42mm (mozda i 44mm, ali je 42 nekako na pola puta)
4. expo poklopac ili ne: Ekspo
5. narukvica: koža / čelik / kaučuk: celik
6. luminacija (ako da, onda gde?): Da. Ne prevelike povrsine i ne mora da svetli ''ko Las Vegas'' jer je nekakav dajver/dressy hibrid.
7. mineralno staklo / safirno, ravno ili...: Mineralno (zbog cene), ali ne gadim se safira.
8. cenovni rang, avansno ili ne (broj narudžbina): Mnogo bi bilo lepo da bude oko 200 - 250 evropljana
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Pre glasanja se treba upoznati-suociti sa kandidatima.
Pozz
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Valadas, mislim da se nece efekat Limited Edition izgubiti, cak ce citava prica dobiti vecu draz. Mogucnost da moses kreirati nesto tvoje a opet si deo ekskluzivnosti, originalne zamisli. Bitno je, kao sto sam vec naveo da se apsolutno nista ne manja na ciferu-dial-u. A i ne moze, jer se narucuje sve zajedno i sa odredjenim brojem setova. To je mala kinta u poredjenju sa zadovoljstvom. Moje misljenje, mozda i gresim.
Primer
Pozz
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Možda nije na meni ni po stručnosti ni po forumskom stažu da komentarišem, ali usudiću se da kažem kako je Obris Morgan daleko lepše rešenje. Jako lep sat. Jedino mislim da ne bi na ciferu trebalo ići na natpis "svet satova", već pre mislim da bi trebalo staviti samo logo. Eventualno čak zadržati Obris Morgan natpis. Svet satova može da ide na poklopac, mislim da sa sve natpisom i logom već malo dobija dimenziju onih jeftinih promotivnih satova.
Recimo, rešenje koje je Benarus imao sa svojom Oceanic Time verzijom Megalodon sata je meni baš simpatično. idealno po meni: nešto veći logo na mestu gde inače stoji Obris Morgan natpis, Logo i natpis "svet satova" na poklopcu, i gravura logoa opet negde na kopči, ako je moguće. Diskretno spreda, a lako prepoznatljivo forumskim "zaverenicima".
Da je malo para, nije. Ali lično mislim da je OM super satić za te novce.
Bookmarks sajtovi