Da mislim da je 7s26. Ma satic je jako lep, mozda po meni jedan od najlepsih seiko 5-ica i svakako da vredi svaku paru i vise od toga... Imas ga kod nas (Sense, Vitanov) za 7.900-7.700 din, tako da mislim da ti se vise isplati kupiti ga ovde nego narucivati spolja,mada je to samo moje misljene...sve u svemu sat jemozda ga i sam uzmem..
EDIT: Jedino obrati paznju na precnik kucista, mislim da je sa krunicom 37mm
Poslednja ispravka: banja (20.9.2011. u 9:33)
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Ne bih ga uzimao cisto me zanima misljenje, posto je cena pristupacna a mehanizam dobar, a i podseca malo na pilote tj. pilot je sto se meni posebno svidja...mada su mogli malo veceg da ga naprave 37mm je malkice malko malo![]()
Hehehe.to mu je i najveca mana...da je makar 40 mm mogao bi proci a sat je bas lep..
![]()
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Ja ga imam.
Šta da vam kažem? Sat je (meni) toliko lep da mu dimenzije opraštam.
Mali ali tehničar.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Neverovatno, ovaj satić je moja ljubav na prvi pogledi opet nalećem na njega. Sviđaju mi se i neki drugi, naravno, ali teško da bih mogla da dobacim do njih. Postoje 2 modela
Seiko SNK807K2
Seiko SNK809K2
Kapiram da se razlikuju samo po boji cifera teget/ crna ?
Cena im je 7,900DIN u SENSU.
A ovaj teget kao poklon mužu za Novu godinu ?
Imaš i ovde nešto o jednom od ta dva modela.
http://www.svetsatova.com/forum/f74/...07k2-2942.html
Na slikama ne izgledaju previše mali, naprotiv, ovo su slike koje su stavil vlasnici satova na sajt, a ne reklama, pa da biraju muškarce sa nežnijim zglobovima / dečake u pubertetu (ili žene pre depilacije ruku)
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
Neverovatno, baš sam razmišljala o muškim, ženskim, unisex satovima, svedoci smo da su satovi porasli (i rastu) vremenom. Čak sam mislila da otvorim i temu o tome. Još pre 30-40 godina se pod ženskim satom podrazumevao satić sa malim kućištem, danas je trend da devojke nose satove veličine nekadašnjih muških, a muškarci još veće i glomaznije.
I umesto da se zapitam : "Kud ide ovaj svet ?", postaviću konkretno (oksimoronsko) pitanje : "Da li vojni sat može da prođe kao elegantan ?".
Konkretno, mužu sam kupila onaj casio, koji nije sasvim sportski, ali daleko je od nekog elegantnog. Da li bi se ovaj satić sa belim ciferom i odgovarajućom kožnom naruvicom mogao nositi uz odela ? Da li su ovakve kombinacije i eksperimenti "dozvoljeni" ili se zna, vojno je vojno, elegantno je elegantno i tačka, nema mešanja stilova. Vidim da dosta eksperimetišete sa kajiševima i nekada ispadne neočekivano dobro
.
Setila sam se još nečega, kućište nije polirano, nego mat, valjda smo se razumeli, to mi se sviđa, ne volim kad se nešto sjaji, bilo da je to nakit, bilo da su ručice na kuhinjskim elementima, ali kod satova je sjaj neizbežan. Da li to što ovaj sat nije sjajan ide u prilog vojnom stilu ? Računam da elegantni satovi moraju da bljesnu i zasene prisutne.
Ja bih to oker nazvala krem bojom, podržavam ideju da tvoje lepša polovima dobije ovaj satić![]()
Poslednja ispravka: Clarissa (20.9.2011. u 13:05)
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
pa, nisam neki strucnjak za modu ali, koliko vidim, vise nema ni stilova ni pravila, pa mozemo i da se vratimo na pitanje koje nisi postavila...![]()
danas je fora da se obuces tako da neko slucajno ne pomisli da si normalan/-lna, ili da nisi umetnik...
sve zavisi i od samog sata i od kaisa, i od odece, i od prilike, i od raspolozenja... ako je onaj mali britanski imperator u nastajanju mogao nedavno na svom vencanju da nosi sat sa metalnom narukvicom, sto je sprocu njihovog srednjovekovnog bontona, koji je jos uvek na snazi (uz zakone o vesticama), onda sve moze... vidjao sam mnoge poslovne ljude, strance, na vrlo vaznim funkcijama, cak i one u zrelijim godinama, koji nimalo ne drze do poslovnog dress koda, i uz odelo nose najneverovatnije satove, sportske, ronilacke, "letnje bele" i sl... vrhunac je bio jedan cikica, inace jedan od regionalnih direktora jedne velike banke, koji je uz odelo (od verovatno nekoliko K eur) nosio crveni g shock... posle toga me vise nista ne cudi...
uglavnom, da se vratim na pitanje (sto s godinama postaje sve teze) mislim da bi ovaj seiko, uz odgovarajuci kais, sasvim lepo mogao da se prosvercuje i uz odelo...![]()
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi