Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 40
Like Tree174Likes

tema: Seiko Astron

Hybrid View

Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re: Seiko Astron

Evo i linka ka zvaničnom press materijalu: Seiko Astron Press Relese - LINK

Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    291

I jos jedan dokument o novom modelu, na 60 stranica - LINK

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

next year at this time I'll be a millionaire

Član
    Član od
    2.4.2012.
    Lajkovi
    513
    Reputacioni uticaj
    14

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Koliko ja znam,ovaj model je predstavljen na Baselworld-u u martu ove godine!
    Savršen sat!? Preciznost!? Dominacija!?
    Pa u čemu je bolji od bilo kog Citizen radio kontrolisanog modela(mada i Citizen ima sličan model- Satellite Wave), makar za veliku većinu zemaljske kugle!?
    Onda,veličina od 47mm - nema baš previše ljudi kojima to ok stoji!
    Ako ćemo već o Astron-u,onda je nešto savršeno Commemorative model!
    To je pravi kvarcni sat,a ne gps gadžet!
    Švica.....nemojte biti smiješni - vjerujem da ih Astron GPS zabrinuo taman koliko i erupcija vulkana na Veneri!
    Tacno tako. Sat je vec predstavljen, a u temi sa slikama visoke rezolucije smo vec mogli da ga vidimo. Meni je sat zaista prelep, ali cinjenica je da tehnoloski nije nista posebno. Ok, ima GPS, ali svaki drugi uredjaj ga danas ima, u sustini je to samo jedan kvalitetan moderan kvarcni sat. Po meni debeeelo precenjen, ali ko sam ja da sudim...

Inace zaista nisam neki zagrizeni "Svajcarac", mnogo volim raznorazne satove iz raznoraznih zemalja, ali i meni se ovo cini malo prepompezno i pretenziozno.

Sa druge strane, ne bi mi uooopste smetalo da imam taj sat, iako mislim da je 47mm stvarno veliko cak i za moj veliki zglob.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Slažem se sa konstatacijom da ovaj sat nije neki revolucionarni model koji će izmeniti časovničarsku industriju, ali nije ni mačiji kašalj. Iako postoje satovi koji su mu tehnološki veoma slični, mislim da bi trebalo imati u vidu sledeći deo teksta:

Za razvoj ovog modela bilo je potrebno gotovo deset godina. Inženjeri su uspeli da stvore sat sa veoma složenim funkcionalnostima, a koji i pored toga izgleda odlično i udoban je za nošenje.
    Ukoliko se ovo odnosi na Seikove inženjere, jasno je da nije u pitanju obično pakovanje mehanizma u postojeće kućište, što mnogi danas rade, već da je proizvođač imao hrabrosti da uđe u tehnološku trku i ponudio nešto sopstveno. Da bi se bilo koja industrija razvijala, potrebne su inovacije i konkurencija, a Seiko sada ima konja za trku. Ukoliko se Seiko ne zaustavi na ovom modelu, a ostali proizvođači prihvate izazov, krajnji dobitnik će svakako biti kupac. Dakle, u pitanju jeste nešto što je već poznato, ali mislim da je Seiko ovim modelom podstakao ostale proizvođače, kako japanske, tako i ostale, da ili razvijaju postojeće modele slične tehnologije, ili pokušaju da i sami doprinesu na isti način.
    Poslednja ispravka: Neša (13.10.2012. u 10:52)
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    291

Predstavljen je na Baselworldu, ali se sada zvanicno pojavio u prodaji. Pre par dana je objavljen press materijal od strane Seika, i sat mozda jeste malo vise nahvaljen, ali ne bih ga bas ni podcenio. 10 godina se radilo na njegovom razvoju, sto govori da se ne radi o nekom prepakivanju postojecih tehnologija, vec da je razvijan od nule.

Ima dosta prednosti u odnosu na radio kontrolisane satove. Oni signal hvataju u radijusu od nekoliko stotina km, a ovaj sat ce uhvatiti tacno vreme gde god da se nadjete sa njim.

I meni je 47 mm previse, a predstavljeni model jeste dopadljiv, ali ne mogu da kazem da sam odusevljen. Naravno ova tehnologija ce se ugradjivati i u druge satove.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom

Sat nije za podcijeniti ali mi ne dobijamo ništa sa gps-om u poređenju sa radio kontrolisanim satovima(možda neko u Africi)! Pa i sateliti se ravnaju po atomskim satovima. Osim toga,radio satovi su pošteno jeftiniji. Još jedna stavka,ni jedan radio ili gps model se ne svrstava HAQ satove zato što vrijeme koje pokazuju nije njihovo nego atomskog sata(bez toga su običan kvarc)!
    sima hrabri likes this.

Član
    Član od
    16.4.2011.
    Lajkovi
    102
    Reputacioni uticaj
    15

Iskreno meni je citizenov wave sat koji se pojavio u medijima pre seika delovao nekako bas kao neko osvezenja van naseg univerzuma.Ovaj seiko bez da ulazim u mehanizam mi nije nekao razdragan i space tech vec nekako onako mracan i hladan.I citizen je imao neku jaku cifru kao i seiko e sada da li je gps bas toliko vredan da toliko digne cenu nisam pametan.Pominje se kako sam menja vreme kako ides po zemaljskoj kugli pa ja licno verujem da svaki taj belosvetski putnik ima neki jak mobilni koji mu je korisniji od bilo kog sata pa tako i taj gps nije bas toliko neophodan.
    Vise bi voleo da vidim nekog seika koji bi me jako,jako pocecao na grand seika pa bi platio i 1000 eura za takav nekakav kvracni model da bude izdignut od klasike a opet daleko od pravog grand seika .
    Poslednja ispravka: Sky-Balkan (15.10.2012. u 1:22)

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Seiko Astron

next year at this time I'll be a millionaire

Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Određen forumom Astron...

Seiko Astron-astronblown.jpgSeiko Astron-astrondialdepth.jpg

Pa pogledajte ovo malo cudo...
    Stvarno me ne zanima sta ko ima da kaze protiv solarne i kvarcne tehnologije...
    Roberto: Enzo, really, 10,000 dollars, whatcha going to do with that money?
    Enzo: Buy a rosary for mama, a new dress for Angelica and you... you get yourself a suit that fits. But most important...
    Roberto: Yes?
    Enzo: We find the Frenchman. We find Jacques Mayol.

Slične teme

1. Novi Seiko ASTRON sat
    By watchmag01 in forum Seiko
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 9.3.2012., 9:16

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •