Pozdrav svima!
Ovo je moj prvi post i u njemu želim da predstavim jedan vremešni Seiko. Nadam se da se niko neće ljutiti što nije legendarna petica, ali ima skoro 40 leta, i sigurno će vam se dopasti.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_7050.JPG
Viđeno:	217
Veličina:	136,7 KB
ID:	71179

U pitanju je serija 7006-5000, tačnije model 7006-5012R, proizveden jula 1974. godine a model predstavljen mislim 1969. Dobio sam ga na poklon, i priča je vezana za njega je interesantna i pomalo tužna, ali pošto je suviše lična zadržaću je za sebe (bez ljutnje).

Ime:	IMG_7053.JPG
Viđeno:	211
Veličina:	292,9 KB
ID:	71180

Mogu reći da je sat kupljen sredinom osamdesetih u Češkoj i to polovan, verovatno u nekoj antikvarnici/zalagaonici (na kopči postoje sa unutrašnje strane jedva vidljivo urezana slova CZ i nakon toga par cifara). Posle par godina nošenja završio je u fioci gde je spavao zaboravljen. Pronašao sam ga ja nakon 20 godina i dobio na poklon, od tada se lepo i tačno družimo
Pošto je sat aktivno nošen pre ostavljanja na dve decenije, ima dosta ogrebotina po kućištu, pleksiju i narukvici. Možda ću ga ispolirati,a možda i ne, meni njegove "bore" ne smetaju. Ovih dana ću ga počastiti jednom kožnom narukvicom, čim nađem po njegovoj meri.

Ime:	IMG_7056.JPG
Viđeno:	189
Veličina:	251,1 KB
ID:	71181

Moj Seiko je jako tačan, iako ga nisam dao na servis, kada sam ga dobio samo sam podesio vreme i datum, stavio na ruku i on vredno i precizno kucka sve ove godine. Kada ga budem odneo na čišćenje i podmazivanje, možda ću ga i ispolirati, ali o tom potom. Jedino sam zamenio štifne jer je na sebi garant imao originalnekoje su bile skroz iskrivljene i pred pucanjem.
Na ruci leži odlično, narukvica ne depilira iako je metalna, a ja sam poprilično dlakav Širina kućišta je 38mm bez krunice, 40 sa njom a visina 40mm.
Čitao sam dosta postova forumaša, ali nisam pročitao da neko ima ovaj primerak, pa je to dodatni razlog da vam predstavim svog vernog pratioca.