Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk
Pozdrav. imao bih pitanje. Naslijedio sam Seiko 5. nisam bas upucen u satove pa bih podjelio sa vama fotografije i podatke. Ukoliko bi mi netko mogao pomoci u odredivanju godine proizvodnje i ostalih informacija... I da li je sat originalan ili je kopija. puno hvala unaprijed.
..slike su malo losije....sat bi trebao biti iz marta 1992 godine ali mehanizam je menjan...i taj koji je unutra je u losem stanju. Original bi trebao biti 7S26 (oznaka na ciferu) a unutra je 7009....tako da zakljuci sam
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Katramaniac dobro došao na forum.
Lep Seiko i lepo je da si ga sačuvao.
Što se tiče toga da ne možeš na netu pronaći identičan sat, mislim da tvoj Seiko nije u orginalnom fabričkom stanju (uzmi sa blagom dozom rezerve). Tačnije, mislim da je kućište zamenjeno. Naime, oznaka tvog kućišta je 3120 a taj brojčanik zajedno sa takvim kazaljkama ide uz kućište čija je oznaka 4040 (puna oznaka Seiko 5 7009 4040). Primer jednog takvog Seika: https://uhrforum.de/vintage-seiko-5-...4040-a-t107407 . Ima još primeraka na netu koji se mogu pronaći.
Oznaka brojčanika sa tvog Seika je 334R R i postoji u dve verzije, srebrna i crna i koliko sam primetio obe idu na kućište 4040.
Naš član Taunus ima jedan Seiko 5 7009-4040 sa srebrnim brojčanikom a član Lemi ima verziju sa crnim brojčanikom. Oba sata su prikazana u ovoj temi.
Zaključak, prilikom nekog servisa u prošlosti, časovničar je zamenio kućište.
Da, naišao sam na netu na taj model kućišta 4040 s tim brojčanikom.. moguće da je zamijenjen, ali iskreno ne sjećam se jer otkad pamtim sjećam se tog sata na ruci od starog s tim brojčanikom i uvijek sam mi je ko klincu bilo prekrasno. Sad, možda je u jednom trenutku stvarno zamijenjen, pitao sam starog, ali se ne sjeća. A jel znaš kakav je mogao biti u originalu?
Sutra ći predstaviti i ostale satove u za to predviđenom mjestu.
Lepa petarda...
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Malo stariji 6619.
sent from my LV using Gucci
El to drlog ili štakoraš?
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Najviše volim ovakve, je l' to taj "combat style" ?Mislim na onu moju sa prethodne strane i ovu sin.er-ovu.
Ovu drugu koju sam postavio kupio sam kao poklon za rođendan. Nadam se da će odgovarati. Meni se baš dopada kako izgleda, ne bih se žalio da je meni neko pokloni ...
![]()
Bookmarks sajtovi