Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
Like Tree8Likes
  • 8 Post By Haifisch23

tema: Orient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187

  1. #1
    Mlađi član Avatar korisnika cefaleksin
    Član od
    19.1.2014.
    Poruke
    54
    Lajkovi
    391
    Reputacioni uticaj
    11

    Određen forumom Orient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187

    Pozdrav svim forumasima,

    Kao sto sam i postavio naslov teme, zeleo bih zajedno sa vama da uporedim dva automatika. Orient mi je davna zelja jer jednostavno nije stigao u kolekciju uvek se nekako ispreci Seiko Imam veliko postovanje prema tom brendu i mislim da su jako dobri po odnosu cene i kvaliteta. Naravno pored samog brenda za oko mi je ozbiljno zapao Orient Helios green (sa slike). Nasuprot njemu tu je Bulova, brend o kome povrsno znam (samo ime itekako zvucno ali novije stvari povrsno...) ali iz procitanog mogu da vidim da kvalitet nije problem, da ugradjuju mijotu i da su sada pod okriljem Citizena. Konkretno interesuje me Bulova sa slike. Kao sto se moze zakljuciti zelim da pridodam kolekciji ili skeleton ili open heart.

    Zeleo bih i vas da cujem, svaki komentar dobrodosao.

    p.s. cene su generalno tu negde, ne igra neku specijalnu ulogu razmak do 50e

    Orient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187-orient.jpgOrient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187-bulova.jpg

  2. #2
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13193
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Orient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187

    Moj glas za Orient. Sa njime dobijaš In House mehanizam i celokupan DNK, koji Orient krasi već 70 godina. Bez obzira, što su poslednjih 11 godina u formalnom vlasništvu Seika, oni su u razvoju i proizvodnji potpuno samostojni.

    Današnja Bulova je samo bleda senka jednog od najuticajnijeg brenda većeg dela 20 veka. Istina je, da današnji satovi imaju kvalitet i to je neosporivo ali kada se uzme u obzir, što je Joseph Bulova stvorio i gradio (vlastita fabrika satova u švajcarskom Bielu od 1912 do 1983 godine, da ne pominjem u čemu su sve bili prvi u istoriji....), sve ovo danas je minorno i osim sadašnjih nekih kvarčnih modela nema nikakve veze sa originalnom Bulovom. Zapravo, ono što donekle održava Bulovu sa bogatom prošlosti je linija Lunar Pilot, dok je proizvodnja Accutrona ukinuta pre 6 godina.
    Ono što je kod današnje Bulove vredno pomena su linije Precisionist i Curv, jer predstavlja neki novi početak i bar donekle podsećaju na slavnu prošlost. Ali sve navedeno je kvarc.
    Što se tiče sata, koji ti je u izboru, nema nikakvih zamerki. Dobar mehanizam, dobra izrada, sve je to ok ali Bulova i Miyota je nešto kao današnji Poljot u koga ugrađuju Sea Gull mehanizme. Nije prirodno.
    Glavni razlog, zbog kojeg je Citizen 2008 godine odvojio 250 miliona $ za Bulovu je kvarčna linija. Od tuda dolaze odlični Precisionist i Curv i naravno nastavak Lunar Pilota. Automatik modeli su samo površni deo garderobe.

  3. #3
    Istaknuti član
    Član od
    1.8.2013.
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    2.602
    Lajkovi
    23513
    Reputacioni uticaj
    24

    Određen forumom Re: Orient Helios Automatic Green VS Bulova Classic Automatic Silver 96A187

    Ovaj Orient je prelep.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •