Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
Like Tree2Likes
  • 1 Post By dragon
  • 1 Post By dragon

tema: Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi



    Tissot je nedavno predstavio dva nova modela izuzetno privlačnog dizajna. Oba sata odlikuje čelično kućište prečnika 43mm i rotirajuća korona sa pvd završnom obradom na kojoj, umesto uobičajene 60-minutne skale, stoje oznake strana sveta. Iskreno, više bih voleo da su stavili 60-minutnu skalu jer smatram da je korisnija u svakodnevnom životu ali dobro, moram se složiti da ni sa ovom funkcijom korona ne izgleda loše. Satovi odaju robustan utisak i deluju kao da su napravljeni da izdrže sve izazove pred koje budu postavljeni, međutim budući vlasnici ipak treba da imaju u vidu da je deklarisana vodootpornost kod ovih modela samo 100 metara.







    Brojčanik kod T-Navigator Automatic modela je izuzetno pregledan i čitljiv dok je kod hronograf modela očitavanje vremena ipak smanjeno usled prenatrpanog brojčanika i suviše istaknutih podbrojčanika. Superluminova premaz koji omogućava bolje očitavanje vremena u uslovima smanjene vidljivosti nalazi se na kazaljkama i markerima a staklo koje prekriva brojčanik je safirno. Za sve ljubitelje smelijih i veselijih boja treba istaći da će tržištu biti ponuđene i verzije sa brojčanikom u crno-narandžastoj kombinaciji.





    T-Navigator Automatic pokreće ETA 2836-2 mehanizam na automatsko navijanje koji nudi rezervu snage od 40 časova i ima 28800 otkucaja u satu. Reč je o pouzdanom mehanizmu koji se uveliko dokazao u eksploataciji i koji pored osnovnih funkcija prikaza vremena nudi i prikaz dana i datuma u nedelji. Nažalost, ukoliko ste očekivali da će se u hronografu naći stara i proverena ETA 7750, očekuje vas neprijatno iznenađenje. Tissot je odlučio da u T-Navigator Chronograph ugradi noviji ETA C01.211 mehanički hronograf koji se ipak nalazi na nižoj lestvici u odnosu na ETA 7750. Mehanizam nudi rezervu snage od 45 sati, ima 15 rubina i radi u ritmu od 28800 promena u satu. Interesantan detalj kod oba modela je zamajac koji se može videti kroz safirni poklopac kućišta a koji je urađen u stilu lopatica turbine.

    Cena za Tissot T-Navigator Automatic će na tržištu iznositi $895 dok će se cena za T-Navigator Chronograph kretati od $1095 do $1150 u zavisnosti od tipa narukvice.
    pablito likes this.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  2. #2
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi

    Evo kako izgleda verzija sa ETA 2836 mehanizmom i brojčanikom u crno-narandžastoj izvedbi.

    Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi-t062-430-17-057-01.jpg Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi-tissot-t-navigator-orange-1.jpg Tissot T-Navigator Automatic & Chronograph satovi-tissot-t-navigator-orange-2.jpg
    marko14 likes this.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


Slične teme

  1. Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 1.6.2011., 18:41
  2. Tissot Navigator 3000
    By dejan cuba in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 25.4.2011., 20:26
  3. Tissot prc200 automatic chronograph- problem stane
    By duckmiladinov in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 24.2.2011., 8:08

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •