Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 21
Like Tree23Likes

tema: tissot electronic seastar

  1. #11
    Član
    Član od
    7.6.2019.
    Poruke
    372
    Lajkovi
    3597
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Meni licno, tuning fork mehanizam je robustniji i kvalitetniji od mase kvarcnih mehanizama koji su dosli u kvarcnoj ekspanziji od polovine 70-ih. Uzmimo primer Omege - Omega cal 1342 (kvarcni) je igracka naspram Omega cal. 1255 (ESA 9210) iako se prvo pomenuti ugradjivao jos poprilicno dugo nakon cal. 1255 u De Ville i Seamaster modele.

  2. #12
    Banned
    Član od
    12.9.2019.
    Poruke
    5
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    U redu ako tako kažete, neka onda član koji je kupio Tissot pozove dotične časovničare i neka ih pita da li se ovaj sat servisira i da li ga žele servisirati, dakle rasklapati, prati i ponovo sastavljati i podmazivati, pa neka prenese šta mu bude rečeno.

    Pod servisom mehanizma ne podrazumevam poliranje pleksija, pranje kućišta i zamenu dihtunga i baterije.

  3. #13
    Stariji član Avatar korisnika sector77
    Član od
    10.4.2010.
    Lokacija
    zagreb
    Poruke
    1.112
    Lajkovi
    13183
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Evo iz mog iskustva, ja sam 4 godine trazio dijelove za ovaj mehanizam. Da dobro ste pročitali 4 godine. Najlakse je kupit novi mehanizam a usput i kosta dosta ako je ispravan i servisiran, oko 600 svi.franaka.

    Nisam htio kupovat novi nego sam htio popravit ovaj. Uspio sam nekako pronac Paula i covjek mi je uz rezervne dijelove koje ima rijesio problem u dva tjedna.
    Najčesči kvar su ultrazvucne vilice i index wheel kotačić, kotacicu puknu zubci i ne lovi dobro i naravno nastaje problem. Ali to treba znat prepoznat a nijedan urar di sam nosio sat nije to skuzio osim Paula.Iskustvo u popravku je prevladalo.

    Vilice se daju nać na internetu al ovj kotačić je zeznut a kod mene je bas to bio slucaj. Sam kotačić kosta kod Paula 90 funti tako da o nekakvoj isplativosti popravka sata zaboravimo . Servis , baterija originalni Omegin plexi, kotacič , dihtunzi na straznjem poklopcu i na tubi krunice.... Skupilo se to novaca da sam mogao kupit drugog bez problema.

    Ali stvarno prosao sam sve ovlastene i neovlastene servisere Omege u Zagrebu, BG,NS i okolo i nitko nema dijelova . Svi imaju nesto ali ne sve . I jedna od zadnjih i najbitnijih stvari je dobit konstantu na tom satu da sat radi u chronometru. To je priča za sebe koju nitko od ovih urara nece prihvatit .

    Omegica sad radi i nadam se bude jos 50 godina najmanje .Bitno je da je voltaza baterije koja je predvidjena i nema frke.
    I naravno mehanizam je jako osjetljiv na padove .

    Sve u svemu skupa i zeznuta ali prekrasna zabava za gustanje.
    BucaJr. likes this.

  4. #14
    Banned
    Član od
    12.9.2019.
    Poruke
    5
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    kotačić ima oko 400 zuba i prečnik od oko 3mm, čak nešto manje mislim

    ja sam takodje napomenuo članu da nije uopšte bitno da li radi, bitno mu je ako želi da sluša kako zuji, ali ako ovaj sat ne radi u rangu od dve sekunde dnevno, onda je neispravan

    naravno da niko nije želeo da prihvati vašu omegu, neće ni tissot, neće ni fabrika koja ga je sklopila da prihvati da ga otvori, ali neka se javi član sa svojim iskustvom kad bude nazvao majstore i neka kaže šta su mu preporučili, da li da radi ili da mu krunica bude izvađena

    ne bih ds dovodim ničiji autoritet u pitanje, ali jedno je pisati tekst o tuning forku i čitati internet, a drugo posedovati taj sat, poput tebe sectore

  5. #15
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Ovo nema kraja.

    Ajde da krenem od ove rečenice : "ne bih ds dovodim ničiji autoritet u pitanje, ali jedno je pisati tekst o tuning forku i čitati internet, a drugo posedovati taj sat, poput tebe sectore"

    Ne radi se ovde o ničijem autoritetu niti pisanju tekstova , što uzgred nije ni malo laka stvar a to zna najbolje neko ko je probao napisati nešto slično.
    Da li mu je rečeno da nazove nekoliko renomiranih časovničar i da pita? Jeste. Da li mu je rečeno da bi problem mogli biti rezervni delovi? Jeste. Navedeno je nekoliko imena časovničara koji bi možda mogli servisirati takav mehanizam. Nije rečeno sigurno će ti servisirati samo im se pojavi u radnji. Naveo sam i jednog čoveka koji po profesiji nije časovničar ali znam da je svašta vraćao u život pa bi možda i on mogao servisirati taj mehanizam. A koliko se sećam servisirao je i ovaj tip mehanizma a ima ih i u kolekciji. Nisam nigde napisao sigurno će prihvatii tvoj sat na servis.
    Dakle, čovek se javio na forum jer mu je trebala informacija o tome šta je tačno kupio. Tu informaciju je dobio i ja sam između ostalog napisao da bi mehanizam trebalo servisirati (rastaviti, očistit, podmazati) jer je star 40-tak godina a u pitanju je složen mehanizam koji se haba. Servis mehanizma su mu predložili i drugi forumaši.

    Nadam se da su sada moje prethodne poruke razjašnjene. Jasnije od ovog ne umem da napišem

    E sada ono što si ti napisao u svojoj prvoj poruci je: "Prema tome savet da se rasturi, očisti i podmaže nije prihvatljiv, jer ako se to uradi sat neće nikad proraditi ili neće nikad raditi tačno ako kojim slučajem uopšte proradi. Taj mehanzam može da prihvati da radi samo časovničar koji ga nije nikada video i nema iskustva."
    Forumaš Vladimir je već rekao da je svoju Omega zujalicu uspešno servisirao u Bg, dakle prva citirana rečenica je netačna tj. ne mora ispravan mehanizam posle servisa postati neispravan.
    Što se druge rečenice tiče, zašto bi iole ozbiljan časovničar uzeo da servisira nešto što prvi put u životu vidi a već na prvi pogled mehanizam ne izgleda naivno. Svaki iole ozbljan časovničar bi odbio da radi servis mehanizma koji prvi put vidi i sa njim nema nikakvog iskustva, nema delova a u pitanju je vrlo specifičan mehanizam. Dakle, druga rečenica nema nikakvog smisla.

    Što se ovog dela tvoje prve poruke tiče:"Druga stvar je baterija i elektronika, ako kreneš da ga nosiš, verovatno će u jednom momentu početi da radi netačno i na kraju stati, jer originalne baterije ne postoje više. Sat je više za ukras, to je bio probni mehanizam i ugrađivao se samo jedno kratko vreme."

    Baterije nisu problem ima ih i Srbiji o Ebay-u da ne govorim. Sat neće stati zbog nedostatka baterija. Sat ne mora biti za ukras, ne ukoliko je ispravan i ima voljnih da ga servisiraju. Da li ih ima videće ukoliko ih bude kontaktirao.
    Poslednja ispravka: skydrummer (12.9.2019. u 21:06)

  6. #16
    Banned
    Član od
    12.9.2019.
    Poruke
    5
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    nisam stigao sve da pročitam ali opet kažem, sasvim je druga stvar imati taj sat, zato neka se javi član sa savetima koje je dobio od eminentnih časovničara pa neka potvrdi, on je automatski u prednosti nad većinom ovde, jer ima taj sat

    ja sam sve te eminentne i u Srbiji kontaktirao i dobio isti savet kao i sector, prema tome kažem opet, jedno je savetovati čoveka da uradi servis, odnosno rasklopi, očisti i podmaže sve delove, a drugo je imati taj sat, ili ne daj bože problem sa njim

    pod servisom ne podrazumevam vađenje mehanizma da bi se cifer obrisao, poliranje pleksija, zamenu baterije i brisanje mehanizma gumicom, nego kako je napisano, rasklapanje i pranje, pa potom podmazivanje svih metalnih delova, što ne radi ni fabrika, ali eto možda radi neko ko se ne razume u ove mehanizme, zapravo samo i neko ko se zaista ne razume u ove mehanizme može da servisira ovo

  7. #17
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.647
    Lajkovi
    7472
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Ja koliko vidim Vladimir Pejakovic ti je već odgovorio da je njegov mehanizam rastavljen, podmazan, sastavljen i radi. I da ih ima 3 i da nema problema sa baterijom.

    Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

  8. #18
    Novi član
    Član od
    10.9.2019.
    Poruke
    3
    Lajkovi
    2
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Pozdrav Prijatelji,


    Evo batrija je stavljena u sat ali nazalost ne ona koja bi trebala. maistor je stavio bateriju sa oznakom LR 1130, nek mi ide sa tim dok ne nabavim odgovarajucu bateriju. Gde vi kupujete te baterije? ili ako neko od vas ima u rezervi kupio bih jednu
    Sat sam testirao do sada, jako lepo prede bas ima hipnotizirajuci zvuk volim da ga slusam kako radi.
    Kalenda prebacuje uredno, ali kasni izgubi sekundu na nekih 2-3 sata. Sad sam ja tu nesto i citao po netu, jel moze da je to kasnjenje zbog ne odgovarajuce baterije? Stvarno nisam strucan u vezi satova pa mozda pitam gluposti )
    A ovo u vezi servisiranja rastavljanja sata, kako citam vase poruke verovatno kosta puno pa cu verovatno to odgoditi malo
    Jos jednom se zahvaljujem svim na porukama, puno ste mi pomogli

  9. #19
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Verovatno se mogu naci po prodavnicama baterija.
    Proveri sa casovnicarom da li je to ova baterija:
    Baterija satna V344RE | SveBaterije.net

  10. #20
    Član
    Član od
    7.6.2019.
    Poruke
    372
    Lajkovi
    3597
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: tissot electronic seastar

    Citat rastastr8 kaže: Pregled poruke
    Pozdrav Prijatelji,


    Evo batrija je stavljena u sat ali nazalost ne ona koja bi trebala. maistor je stavio bateriju sa oznakom LR 1130, nek mi ide sa tim dok ne nabavim odgovarajucu bateriju. Gde vi kupujete te baterije? ili ako neko od vas ima u rezervi kupio bih jednu
    Sat sam testirao do sada, jako lepo prede bas ima hipnotizirajuci zvuk volim da ga slusam kako radi.
    Kalenda prebacuje uredno, ali kasni izgubi sekundu na nekih 2-3 sata. Sad sam ja tu nesto i citao po netu, jel moze da je to kasnjenje zbog ne odgovarajuce baterije? Stvarno nisam strucan u vezi satova pa mozda pitam gluposti )
    A ovo u vezi servisiranja rastavljanja sata, kako citam vase poruke verovatno kosta puno pa cu verovatno to odgoditi malo
    Jos jednom se zahvaljujem svim na porukama, puno ste mi pomogli
    Ja sam kupio pakovanje od 10 baterija na amazonu, izaslo me sve skupa nekih 6-7 eura. Ako ti nije hitno, dolazim za Bg krajem meseca, pa ti mogu dati jednu. Mada ako kasni sekundu na svakih 2-3 sata, to je koliko, 8-12 sekundi na dan? Po meni to nije strasno ..... svaki 3-4 dan doteraj vreme i to je to. Sve u svemu, stavi kais, testiraj ga par dana i videces kako se ponasa.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •