Mislim da bez razloga trosis pare na ulepsavanje mehanizma koji je vec dobrim delom odradio svoj zivotni vek. Bolje nadji mehanizam koji je vec u startu malo lepse obradjen. U principu dok ne odradis servis na njemu i ne vidis kako se tada ponasa, ne znas na cemu si, pa bi bila dodatna steta ako si potrosio vreme i novac na ukrasavanje mehanizma koji na kraju ispadne los. Ako pod "pinned balance wheel" mislis na balansicu sa tegovima, to u slucaju Unitasa nije moguce, jer se fabricki nikad nije pravila i svako eksperimentisanje u tom pravcu ne verujem da ce te dovesti do nekog dobrog rezultata.
Sto se tice kucista, po mom iskustvu kinezi prodaju identicna kucista u rasponu cena od 20 do 100 dolara, sve zavisi od prodavca na kog naletis. Kucista od 42mm, sto sam se bar ja susretao sa njima (a fakticki imas jedan, do dva modela), su pretezno bila u jeftinijoj klasi, bez safirnog stakla. Kucista od 43mm sto nude na AliExpress/Ebay-u (opet maltene jedan model) su nesto kvalitetnija, sa safirnim staklom. Ja sam odustao od Alija jer je sa postarinom postao bezobrazno skup, a Ebay je jos ostao sa korektnom cenom slanja.