9Likes
-
3
Post By Bojan Savic
-
4
Post By voosaai89
-
1
Post By voosaai89
-
1
Post By voosaai89
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 10
Re: Konverzije satova
Ja sam radio 2 konverzije, jednu sa Unitasom 6497, drugu sa 6498.
Prva je sa mehanizmom iz Tanis dzepnog sata, druga iz Cortebert dzepnog sata.
I tu postoji dosta varijacija, pogotovu kod starijih primeraka, jer je npr. Tanis ugradjivao u vecinu primeraka 6497-icu bez antisok zastite. Nije toliki "dealbreaker", pogotovu sto ce retko ko da takve satove nosi u nekim stresnijim aktivnostima gde se moze ostetiti, ali meni stoji uvek nad glavom da ne bi valjalo da sa tim satom udarim u nesto.
Molnije su sve bez pomenute antisok zastite.
Posto se tu uzimaju mehanizmi iz satova koji su podobro stari i ko zna kako odrzavani, potrebno je i malo srece da se ne naleti na neki izmucen i istrosen primerak. Ja sam imao srece, Tanis je bio koriscen ali lepo odrzavan, a Cortebert maltene kao da nikad nije ni bio nosen, skoro pa nov.
Sto se tice kucista, ima u ponudi na ebay-u, premda se svede da se vrti 5-6 modela razlicitih dimenzija, pa u tom modelu mogu biti polirani, bruseni, PVD... Ima da se proberu sa safirnim staklom.
Sto se tice kazaljki, ako ne mozes da iskoristis originalne, tu je izbor jednostavan, potrebno je da su kompatibilne sa mehanizmom, to svi prodavci naznace i to je to, ne bi trebalo da bude problema.
Sto se tice cifera, tu se stvar moze zakomplikovati i u principu moras uparivati cifer i kuciste, svako kuciste podrzava samo odredjene dimenzije cifera, pa to obavezno proveri. Takodje, u nekim slucajevima mozes iskoristiti i originalni cifer iz dzepnog sata, ako ti se svidja i ako moze da se upakuje u kuciste.
Sto se tice ukupne cene, ja sam konkretno prosao npr. sa 45 evra za polovan dzepni sat, nekih 30 evra kuciste i 2000 din servis. Ako ces da uzimas drugi cifer i kazaljke, to je jos 20-ak evra. I jos kais dodatno. Kod ovih sto se prodaju vec sklopljeni u dosta slucajeva ili nije uradjen servis ili je servis uradio taj koji je sklapao, pa je diskutabilno koliko je to adekvatno uradjeno.
Dosta njih krene sa pricom kako su to neunistivi mehanizmi, pa da im nije ni potreban servis, sto je notorna glupost...
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi