Glasanje: Da li organizovati duele satova ?

Obaveštavamo vas da je ovo javno glasanje, ostali korisnici mogu videti za šta ste glasali.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 20
Like Tree37Likes

tema: Dueli satova ?

Hybrid View

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Question Dueli satova ?

Pozdrav svima,

šta mislite o ideji na napravimo podforum u kojem ćemo redovno održavati duele satova?
    Kako to izgleda, pa recimo ovako:
    • Neko otvori temu sa anketom i u nazivu navede dva sata koja će se naći u duelu (Sat A vs. Sat B)
    • U samoj poruci postavi fotografije oba sata i detaljne tehničke karakteristike
    • Daje svoje mišljenje zašto misli da je jedan sat bolji od drugog
    • Ostali učesnici ostavljaju svoje komentare, daju argumente za i protiv i naravno glasaju u anketi u kojoj je pitanje jednostavno: Sat A je bolji odnosno Sat B je bolji
    • U ovim duelima, se može dosta naučiti o određenim modelima i brendovima satova i naravno mehanizmima, tako da bi ovakve teme imale ne samo zabavnu već i edukativnu stranu.
    • EDIT: Zaboravih da napišem da bi satovi trebali da imaju sličnu preporučenu maloprodajnu cenu sa +-10% odstupanja
    Šta mislite o ovoj ideji?
    Glasajte u anketi i ostavite svoje komentare.
    Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (28.7.2012. u 19:44)
    jagos, juke and SanelMNE like this.

Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    134

Određen forumom Re: Dueli satova ?

Ja mislim da u takvom duelu moze da ucestvuje samo neko ko ima/imao je ili je barem probao oba sata. Duel na osnovu podataka sa interneta je vrlo diskutabilan.
    tolarbo, jagos, anbeast and 2 others like this.

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Mislim da je duel odlicna ideja, ali je malko i "opasna", jer u duelima mogu pasti i teske reci. Takodje - duel moze pomoci nekome da izabere sat, kada se dvoumi, tako da ce ja mislim biti koristan i uz edukaciju, koju je pomenuo gazda.
    Sto se tice Tihinog komentara - i tu ima istine, ali ce dovoljno biti da se jave ljudi koji su takav sat imali, ili su imali taj mehanizam itd.
    Sve u svemu - pazljivo, ali za preporuku.
    jagos, anbeast, VLADAN P and 3 others like this.
    No time to lose

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

slazem se sa tihom.u obzir dolaze samo satovi-mehanizmi koje smo imali ili bar imali priliku da gledamo i probamo.dueli sa podatcima sa neta nemaju smisla.mislim da nema razloga za teske reci neka svako kaze sta ima niko nikome ne treba da soli pamet i to je to.

Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    16

ja sam za, ali samo pod uslovom da bude prisutna hitna pomoc (u ovom slucaju casovnicar), jer cenim da moze biti povredjenih...
    Poslednja ispravka: Prolaznik (28.7.2012. u 17:31)

Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lajkovi
    60698
    Reputacioni uticaj
    220

Mislim da je ideja dobra.Dobro je da se vide jedan na jedan kako na osnovu podataka sa neta tako i licna iskustva onog ko ih postavi u duel.Ali samo bez suvisnih komentara ili raspravki,mislim da to niko ne zeli.
    ivan.inter likes this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Citat tiha kaže: Pregled poruke
    Ja mislim da u takvom duelu moze da ucestvuje samo neko ko ima/imao je ili je barem probao oba sata. Duel na osnovu podataka sa interneta je vrlo diskutabilan.
    I meni se čini da bi jedino smisleno bilo da jedna osoba uporedi dva sata koja ima ili je imala.
    Dakle,iznese lične utiske i zapažanja i svoje mišljenje koji je sat bolji.Čak ne mora ni da kaže koji je bolji-dovoljno bi bilo da iznese prednosti i mane oba sata.
    Ostali članovi mogu da se uključe sa svojim komentarima ,ali ne vidim razlog da se neko ljuti što ja mislim da je moj sat ''A'' bolji od mog sata ''B''.
    Posebno ne bi imalo smisla da me neko ubeđuje da grešim u vezi mog utiska o mojim satovima.
    Mislim da bi tako organizovana tema bila mnogima zanimljiva za čitanje.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

@VLADAN P
    OK je to sto kazes,ali je pitanje koliko clanova ima ili je imalo satove koji su u slicnoj kategoriji,a da mogu da se porede.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Da li je ovde problem možda samo reč 'duel'? Možda bi trebalo reći 'poređenje' satova ili nešto slično. Naravno, trebalo bi sprečiti rasprave tipa čiji je tata jači i tome slično, a nisam shvatio da li se treba vezati za brend ili za konkretan primerak. Ukoliko bismo ih poredili generički, tj. brend X naspram brenda Y, ne bismo mnogo postigli. Poređenje tuđih iskustava sa tuđim primercima takođe ne pije vodu, a o pričama tipa 'rek'o mi jedan čovek' da i ne govorimo. Naravno, kod ovog poslednjeg ne želim da kažem da neko laže ili preuveličava, već da je korisnije dati sopstvena iskustva od običnog sakupljanja tuđih. Osim toga, korisno je saznati neke kuriozitete. Na primer, imam jednu dosta preciznu raketicu televizorku koja je koštala nekoliko stotina dinara, a koja je preciznija od nekih skupljih satova malo više klase. Ovo ne navodim da bih se hvalio ili tvrdio kako su to odlični satovi ili bolji od nekih skupih, već samo kao zanimljivost.

Slažem se sa Tihinom idejom da bi trebalo krenuti od primerka koji neko poseduje ili dobro poznaje, a dodao bih da bi se tehnički podaci mogli porediti samo sa konkretnim primerkom, pa bi se tako mogla utvrditi podudaranja/odstupanja. Naravno, trebalo bi porediti satove iz iste klase, što je već navedeno, mada mislim da se to podrazumeva.

Konačno, da ponovim ono što je napisao Đorđe, što bi takođe trebalo da bude smernica za dalji rad:

Bilo bi dobro kada bi se recimo sastala 2 vlasnika sata (slicnih karakteristika i u istom rangu),pa onda zajedno napravili test oba sata i na kraju izneli neke svoje zakljucke u vezi toga i zatim to u pisanom obliku pretocili na forum.
    Ovde se čak i ne mora dati konačan sud, jer ima slučajeva kada je teško presuditi koji je sat bolji.
    jagos likes this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

^
    Ma da. Nema potrebe davati neke eksplicitne zakljucke koji je sat bolji.Prvenstveno mislim da bi bilo korisno da se uporede 2 sata i na kraju saberu utisci.A to koji je bolji (pod uslovom da su iz iste klase),je apsolutno nepotrebno i nebitno,jer je to uvek nezahvalno.To bi trebalo vise da budu neke smernice za nekoga ko hoce da kupi neki sat,ili jednostavno,samo kao informacija u vezi sata koji nekog zanima.
    VLADAN P, Neša and backarelli like this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. VAŽNO - Sekcija Prodaja satova je zamenjena Berzom polovnih satova
    By Vladan Stevanovic in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 10.9.2011., 17:18

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke