Da li je ovde problem možda samo reč 'duel'? Možda bi trebalo reći 'poređenje' satova ili nešto slično. Naravno, trebalo bi sprečiti rasprave tipa čiji je tata jači i tome slično, a nisam shvatio da li se treba vezati za brend ili za konkretan primerak. Ukoliko bismo ih poredili generički, tj. brend X naspram brenda Y, ne bismo mnogo postigli. Poređenje tuđih iskustava sa tuđim primercima takođe ne pije vodu, a o pričama tipa 'rek'o mi jedan čovek' da i ne govorimo. Naravno, kod ovog poslednjeg ne želim da kažem da neko laže ili preuveličava, već da je korisnije dati sopstvena iskustva od običnog sakupljanja tuđih. Osim toga, korisno je saznati neke kuriozitete. Na primer, imam jednu dosta preciznu raketicu televizorku koja je koštala nekoliko stotina dinara, a koja je preciznija od nekih skupljih satova malo više klase. Ovo ne navodim da bih se hvalio ili tvrdio kako su to odlični satovi ili bolji od nekih skupih, već samo kao zanimljivost.
Slažem se sa Tihinom idejom da bi trebalo krenuti od primerka koji neko poseduje ili dobro poznaje, a dodao bih da bi se tehnički podaci mogli porediti samo sa konkretnim primerkom, pa bi se tako mogla utvrditi podudaranja/odstupanja. Naravno, trebalo bi porediti satove iz iste klase, što je već navedeno, mada mislim da se to podrazumeva.
Konačno, da ponovim ono što je napisao Đorđe, što bi takođe trebalo da bude smernica za dalji rad:
Ovde se čak i ne mora dati konačan sud, jer ima slučajeva kada je teško presuditi koji je sat bolji.Bilo bi dobro kada bi se recimo sastala 2 vlasnika sata (slicnih karakteristika i u istom rangu),pa onda zajedno napravili test oba sata i na kraju izneli neke svoje zakljucke u vezi toga i zatim to u pisanom obliku pretocili na forum.
Registracija
Help

37Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi