Pre nekoliko dana došao sam na ideju da otvorim ovu temu. Naslov teme je poprilično jasan . Namera je da u ovoj temi postavljate fotografije knjiga koje čitate i satove koje u tom trenutku nosite. Nije bitno da li su knjige stručne, da li je poezija ili proza u pitanju itd. Bitno je da se na fotografiji vidi knjiga ( naslov , autor ) i sat. Pored knjiga koje trenutno čitate može postaviti i fotografije nekih interesantnih knjiga koje ste pročitali ili nameravate da pročitate. Ako želite možete u par rečenica reći nešto o knjizi ili možete fotografisati zadnju koricu na kojoj obično piše vrlo kratak sadržaj knjige. Postoji jedna tema ( Omiljena knjiga/citat ) koja je nažalost zamrla u kojoj možete i detaljnije izneti svoje mišljenje o nekoj knjizi.
Cilj ove teme jeste u tome da se pored gledanja lepih satova preporuče i interesantne knjige. U kojoj meri će tema zaživeti zavisi od vas.

Pošto sam otvorio temu red je i da postavim neke fotografije. Knjiga koju trenutno čitam jeste „Saradnik“ od Džona Grišama. Vrlo interesantna knjiga, odličan i planetarno poznat pisac. Koliko je meni poznato sve njegove knjige su kombinacija trilera, špijunaže i prava. Tako da je ova knjiga da tako kažem pravno-špijunski triler.


Taj dan su se na ruci smenjivali Seiko SKX007 i Amfibija.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	586
Veličina:	317,6 KB
ID:	68585Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	347
Veličina:	188,9 KB
ID:	68586Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	3.jpg
Viđeno:	273
Veličina:	322,2 KB
ID:	68587



Knjiga koju nameravam da pročitam jeste „Zlatna obala“ od Nelson de Mila. Nisam je pročitao tako da ne mogu da je komentarišem ali ako bude upola dobra kao i „Igra lava“ uživanje je zagarantovano.
Sat na fotografiji je Orient Bambino.
Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	265
Veličina:	368,2 KB
ID:	68588Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	281
Veličina:	273,7 KB
ID:	68589Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	3.jpg
Viđeno:	249
Veličina:	127,7 KB
ID:	68590



Sledeća knjiga je jedna od četri koje čine jednu celinu. Sve četri knjige zovu se „Velike obmane Drugog svetskog rata“ , samo im se razlikuju podnaslovi. Nisu obične knjige u pitanju, nije ni obično štivo u pitanju pa ću reći koju reč više. Knjiga koja se vidi na fotografiji je treća po redu i nosi podnaslov „Dan D u oklopu laži“. Sve četri knjige preporučujem. Nije u pitanju beletristika u pitanju su istorijske knjige koje na detaljan način govore o obmanama, špijunaži , kontra špijunaži, zaverama itd koje su se dešavale u toku Drugog svetskog rata. Dakle događaji su stvarni . Sve četri knjige su na engleskom objavljene 1975. god. a 1977. godine pojavile su se prevedene na našem tržištu. Postavlja se pitanje zašto su se pojavile tek 1975. godine . Zato što je dobar deo onoga o čemu se govori u ovim knjigama bio strogao čuvan posle rata. Koliko se sećam tajne su čuvane tačno 30 godina, nakon toga su postale dostupne. Zato su knjige objavljene 1975. godine. Bibliografija svake knjige proteže se na 10-15 stranica . To govori koliko je materijala korišteno u pisanju ovih knjiga. Ako želite da znate kako je Romel izgubio rat u severnoj Africi, da li zbog taktike i umešnosti britanskih trupa u Arfici ili je nešto drugo u pitanju, ako želite da znate zašto je uspelo iskrcavanje u Normandiji kada su Nemci imali dovoljno vojske u Francuskoj da odbiju saveznike na sa obale nego do pola Atlantika ili nikada niste čuli recimo za Vilhema Kanarisa onda su ovo knjige za vas. Mana ovih knjiga je u tome što samo obrađuju rad zapadnih službi a ništa ne govore sovjetskom obaveštajnom radu pa se može steći pogrešan utisak da on nije ni postojao. Doduše nije za poverovati da bi u sred hladnog rata neki zapadni novinar-istraživač mogao da čeprka po arhivi Crvene armije i KGB-a u potrazi za potrebnim informacijama. Sve u svemu preko 1000 kvalitetnih strana visoko koncentrovane istorije ( ukupno u sve četri knjige ). Nikako propustiti. Malo je duži opis ali knjige to zaslužuju.
Sat na fotografiji je Seiko 5, datum je današnji tj jučerašnji mada sam ovu knjigu ( i ostale ) pročitao pre godinu-dve.
Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	248
Veličina:	362,7 KB
ID:	68591Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	263
Veličina:	271,1 KB
ID:	68592Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	3.jpg
Viđeno:	217
Veličina:	419,9 KB
ID:	68593Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	4.jpg
Viđeno:	234
Veličina:	401,6 KB
ID:	68594

Za sam kraj:
Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	249
Veličina:	389,6 KB
ID:	68595Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	234
Veličina:	334,7 KB
ID:	68596





Toliko od mene za sada. Sada je na vas red.