Rus, vrlo interesantno štivo. Kakvi su tvoji utisci ?
Inače lepe fotke.
Još da mi je Serba naterati da postavi neku studijsku fotku pa može tema pod ključ.
Rus, vrlo interesantno štivo. Kakvi su tvoji utisci ?
Inače lepe fotke.
Još da mi je Serba naterati da postavi neku studijsku fotku pa može tema pod ključ.
Odgovaram na temu sa malim zakašnjenjem. Evo i mog priloga:
Na ruci, tj. na knjizi, junkers sa meni dragim mehanizmom 3133, a na stolu knjiga pod anslovom Salonica, City of Ghosts, ('Solun, grad duhova') autora Marka Mazowera. Iako počinje kao putopis, uz opise autorovog dolaska u Solun, uz zvuke buzukija, cipuro (grčko piće), meze i ostalo što asocira na ovaj grad, knjiga koju čitam obuhvata period od 15. do 20. veka, tj. istoriju Soluna i Balkana uopšte, kao i opise života u ovom drevnom gradu. Grad je opisan kao kosmopolitski, velikog srca i amalgam kultura koje su se u njemu spojile, oivičen Egejskim morem koje ga zapljuskuje i Rodopskim planinama u daljini.
Iako sam knjigu kupio pre oko mesec dana, zbog velikih obaveza nisam uspeo da pročitam više od polovine, ali mislim da ću je uskoro završiti.
Premda je Sky u svom postu stavio i zadnju stranu, na kojoj se nalazi sažetak knjige, ja to nisam učinio jer je tekst sa zadnje korice nedorečen, pa sam knjigu predstavio svojim rečima.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Kod mene ovih dana naravno Orient (jedan jedini) i Dvanaest rimskih careva
veloz, je l' je ovo pravi novcic i ako nije tajna gde se slicno moze naci i po kojoj ceni
Jedna davna... imao sat, prodao ga i sad je opet nakon skoro 4 godine u mojim rukamaI dalje MINT stanje.
U to vrijeme mi je sat morao imati minimum 44mm![]()
![]()
Da malo oživim temu.
Ostao sam dužan komentar za knjigu "Zlatana obala". Fantastična knjiga, odličan opis jedne neobične sredine i visokog društva koje polako nestaje uz mešavinu trilera i upečatljivih likova.
Knjiga koju čitam ovih dana je Ostrvo šljiva, Nelson de Mil. Ko je imao priliku da pročita bar jednu knjigu de Mila zna šta da očekuje, a sve je začinjeno specifičnim humorom.
Uslikao bih sažetak knjige koji se obično nalazi na zadnjoj korici ali je knjiga prekoričena zato što neki ljudi nemaju kulturu čuvanja knjiga a i izdavači se ne proslavljaju sa kvalitetom koričenja ( kao da knjige prave za jednokratnu uptrebu, kao da štampaju tiket a ne knjigu).
![]()
Poslednja ispravka: marko14 (1.6.2013. u 16:00)
Bookmarks sajtovi