Kakav je vaš stav po pitanju naknadne obrade fotografija?
Svestan sam svega dobrog i često nužnog što taj proces donosi,ali da li po vašem mišljenju i to spada pod umetnost?
Odmah da kažem,po meni - ne!
Ako sa originalne fotografije isečemo ono što je višak pa ostatku promenimo oštrinu,dubinu,umekšamo je i izmenimo osvetljenje...Kakve veze to ima sa originalom?
Ispada da ko ima bolji program za obradu fotki i više iskustva u korišćenju istog-taj će napraviti i bolju fotografiju.
Gde je tu mirna ruka,osećaj za kadriranje,umešnost u podešavanju parametara aparata i,na kraju malo sreće?
Nadam se da me niko neće shvatiti pogrešno.
Jednostavno me zanima mišljenje pobornika obrade fotografija koje se ne koriste u komercijalne svrhe.
Da li je to ono ''zašto da dobro ne postane još bolje'' ili nešto drugo?
Meni to liči na genetski inženjering.Ili,blaže,na povećanje grudi i usana ionako lepih devojaka.
Registracija
Help

63Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
), ali...zavisi šta se želi postići obradom. 

- da, za mene dobra, uspesna obrada jeste umetnost, i u zanatskom i u umetnickom smislu, jer predstavlja jos jedan, drugaciji i precizniji odraz onoga sto je fotograf zeleo da isprica, daje novu dimenziju fotografiji, i, na kraju, ne mogu da ne skinem kapu onome ko je odlicno savladao tehnicku stranu cele price i naucio da pravi dobre obrade. nije nimalo lako, a preduslov za dobru obradu je dobra fotografija!
...u najboljem slucaju cete proci ako vas raspali po vilici...malo teze je vec kad vas tuži.... 
Bookmarks sajtovi