Ovako, naravno da su cijenjene vise fotografije koje nisu obradjivane u nekom programu, e sad je pitanje kako to prolazi u danasnjem svijetu, na danasnjem vaktu-ko sto bi rekli.Gledaj to ovako....i sa najboljim full frame aparatima mozes napraviti fotografiju, stavit ce je na net i mnogi ce reci da je trebao dodati kontrast, izostrit je, pretvorit je u crno bijelu fotografiju....tako sam i ja u pocetku zapocinjanja svoje fotografske karijere. Stavljao sam fotke na foto sajtove i uvijek sam dobijao kritike da bih je trebao obraditi....Pa pocnem je tako obradjivati u Photoshopu....Gledaj jos jednu stvar...danasnji fotoaparati posjeduju fotografisanje u RAW formatu i JPG! Naravno da ce iole napredni fotograf i profesionalni fotograf fotografisati u RAW formatu(i ja uvijek fotografisem u RAW!).Eto...odmah da kazem-htio ja to ili ne ja je moram obraditi iz RAW na kompjuteru i prebaciti u JPG format!. Znaci, eto odmah obrade, nema tu hocu-neću već moraš!Fotografise u JPG samo onaj fotograf koji slika turisticke fotografije, a onaj ko imalo drzi do svojih fotografija i koji hoce da izvuce maximum iz svog fotoaparata mora slikat u RAW! Tako to ide dragi moji...nadam se da sam objasnio neke stvari koje se jos na drugim forumima vrte oko obrade fotografija! I jos nesto...zamislite sada da mlada na svadbi vas unajmi kao fotografa i vi joj samo isporucite sa memorijske kartice sve slike...ona pogleda...
...u najboljem slucaju cete proci ako vas raspali po vilici...malo teze je vec kad vas tuži....
Mora biti obrade medju profesionalnim fotografima....
Registracija
Help

63Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
. Znaci, eto odmah obrade, nema tu hocu-neću već moraš!Fotografise u JPG samo onaj fotograf koji slika turisticke fotografije, a onaj ko imalo drzi do svojih fotografija i koji hoce da izvuce maximum iz svog fotoaparata mora slikat u RAW! Tako to ide dragi moji...nadam se da sam objasnio neke stvari koje se jos na drugim forumima vrte oko obrade fotografija! I jos nesto...zamislite sada da mlada na svadbi vas unajmi kao fotografa i vi joj samo isporucite sa memorijske kartice sve slike...ona pogleda...
...u najboljem slucaju cete proci ako vas raspali po vilici...malo teze je vec kad vas tuži.... 

Odgovor sa citatom

)
Bookmarks sajtovi