Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 53
Like Tree63Likes

tema: Obrada fotografija-umetnost ili ?

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika Dzoni
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    7679
    Reputacioni uticaj
    23

Određen forumom Re: Obrada fotografija-umetnost ili ?

Ovako, naravno da su cijenjene vise fotografije koje nisu obradjivane u nekom programu, e sad je pitanje kako to prolazi u danasnjem svijetu, na danasnjem vaktu-ko sto bi rekli.Gledaj to ovako....i sa najboljim full frame aparatima mozes napraviti fotografiju, stavit ce je na net i mnogi ce reci da je trebao dodati kontrast, izostrit je, pretvorit je u crno bijelu fotografiju....tako sam i ja u pocetku zapocinjanja svoje fotografske karijere. Stavljao sam fotke na foto sajtove i uvijek sam dobijao kritike da bih je trebao obraditi....Pa pocnem je tako obradjivati u Photoshopu....Gledaj jos jednu stvar...danasnji fotoaparati posjeduju fotografisanje u RAW formatu i JPG! Naravno da ce iole napredni fotograf i profesionalni fotograf fotografisati u RAW formatu(i ja uvijek fotografisem u RAW!).Eto...odmah da kazem-htio ja to ili ne ja je moram obraditi iz RAW na kompjuteru i prebaciti u JPG format! . Znaci, eto odmah obrade, nema tu hocu-neću već moraš!Fotografise u JPG samo onaj fotograf koji slika turisticke fotografije, a onaj ko imalo drzi do svojih fotografija i koji hoce da izvuce maximum iz svog fotoaparata mora slikat u RAW! Tako to ide dragi moji...nadam se da sam objasnio neke stvari koje se jos na drugim forumima vrte oko obrade fotografija! I jos nesto...zamislite sada da mlada na svadbi vas unajmi kao fotografa i vi joj samo isporucite sa memorijske kartice sve slike...ona pogleda... ...u najboljem slucaju cete proci ako vas raspali po vilici...malo teze je vec kad vas tuži.... Mora biti obrade medju profesionalnim fotografima....
    sima hrabri and Serb like this.

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Re: Obrada fotografija-umetnost ili ?

Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Uostalom, u kojem pravcu ide umetnost kao celina, kada se čini da zapravo stagnira u mnogim aspektima?
    e, ovo je pravo pitanje! (mada sumnjam da cemo odgovoriti na njega nocas )

Citat anbeast kaže: Pregled poruke
    Možda je i njihovim savremenicima izgledalo da umetnost stagnira ili čak nazaduje?
    mislim da nije. u stvari, cini mi se da se kroz muziku najbolje vide promene jer se u njoj najbrze i najdirektnije odrazava duh vremena. pogledaj samo muzicku scenu od sezdesetih do osamdesetih, koliko zanrova, inovacija, pravaca... a pogledaj poslednjih dvadeset godina - mucak. ili, pogledaj knjizevnost izmedju dva rata, a pogledaj danas... nekako, cini mi se da smo dosli do kraja, ne samo umetnosti, nego civilizacije na kakvu smo navikli, i sada pocinju one tragicne devijacije u drustvu i kulturi.
    Poslednja ispravka: sima hrabri (12.8.2012. u 1:08)
    anbeast and Neša like this.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Fotografija za neupućene
    By Shmizla in forum Fotografija
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 7.3.2013., 14:37
  2. Fotografija kao hobi
    By ANGEL II in forum Kafić
    Odgovora: 50
    Poslednja poruka: 30.7.2011., 20:46
  3. Glashütte Original - umetnost izrade satova!
    By dragon in forum Glashütte Original
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.4.2010., 14:53

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •