Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 35
Like Tree222Likes

tema: Fotografije vašeg grada

 1. #1
  Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
  Član od
  11.11.2008.
  Poruke
  4.514
  Lajkovi
  30131
  Reputacioni uticaj
  80

  Određen forumom Fotografije vašeg grada

  Ovde mozete postaviti fotografije vaseg grada. Bilo bi lepo da upoznamo kroz lepe fotografije malo vise gradove u kojima zivimo.
  Za pocetak da pocnem ja sa vec dobro poznatom zgradom Narodne skupštine

  Shmizla, milan zmaj, RUS and 9 others like this.

 2. #2
  Stariji član Avatar korisnika bogojevski
  Član od
  5.7.2012.
  Lokacija
  Makedonija
  Poruke
  555
  Lajkovi
  5263
  Reputacioni uticaj
  17

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Fotografije vašeg grada-dsc00467.jpgFotografije vašeg grada-dsc00460.jpg
  milan zmaj, RUS, vladas and 7 others like this.

 3. #3
  Stariji član Avatar korisnika Misic M.
  Član od
  23.12.2011.
  Lokacija
  Niš
  Poruke
  1.013
  Lajkovi
  5018
  Reputacioni uticaj
  147

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Niš.
  Naradno pozorište.
  Fotografije vašeg grada-dsc_0113.jpg

  Sud.
  Fotografije vašeg grada-dsc_0106.jpg

  Sinđelićev Trg.
  Fotografije vašeg grada-dsc_0109.jpg

  Letnja pozornica u Tvrđavi.
  Fotografije vašeg grada-dsc_0676.jpg
  tolarbo, milan zmaj, RUS and 9 others like this.
  Mišić M.

 4. #4
  Novi član
  Član od
  4.12.2011.
  Poruke
  18
  Lajkovi
  21
  Reputacioni uticaj
  0

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada  Tešanjska gradina: Tešanjska tvrđava - Gradina
  tolarbo, milan zmaj, RUS and 8 others like this.
  "Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega." - Grunf 5. #5
  Novi član
  Član od
  4.6.2011.
  Poruke
  24
  Lajkovi
  34
  Reputacioni uticaj
  0

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Fotografije vašeg grada-phoca_thumb_l_20367_323482651919_317683101919_4016912_3863974_n.jpg vijećnica,stari grad,sarajevo
  tolarbo, RUS, vladas and 4 others like this.

 6. #6
  Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
  Član od
  2.2.2012.
  Lokacija
  Balkan-South Ontario
  Poruke
  598
  Lajkovi
  2921
  Reputacioni uticaj
  170

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada
  "Beograd je najružniji grad na svetu na najlepšem mestu na svetu."

  -Le Korbizije, arhitekta
  Na uscu dveju reka...  Ispod Avale....  "Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko, promenljivo a uvek lepo; i za zimskih vedrina sa njihovom studenom raskoši; i za letnjih oluja kada se celo pretvori u jedan jedini tmurni oblak koji, gonjen ludim vetrom, nosi kišu pomešanu s prašinom panonske ravnice; i u proleće kad izgleda da cvate i ono, uporedo sa zemljom; i u jesen kad oteža od jesenjih zvezda u rojevima. Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude."

  Ivo Andrić, pisac i nobelovac
  ''Još ponegde u Beogradu postoje tarabe, a uz tarabe raste korov jakog, oporog mirisa... Gugutka guguče na grani divlje kruške, a zalutali poljski miš beži od straha ili gladi... Sve to još postoji negde, u nekoj ulici bez imena i kući bez broja...
  Zakačilo se kao čičak za nogavicu velegrada i putuje vremenima i prostorima kojima ne pripada.''

  -Dušan Radović, pesnik i pisac
  Danas, grad je preplavljen suprotnostima i kulturom: s jedne strane šljunkovit, siv i sirov...  A sa druge spokojan, kaldrmast i tih. U isto vreme je mesto za kuliranje, kao i za uzbuđenja.

  -New York Times
  Beograd nije u Beogradu, jer Beograd, u stvari i nije grad – on je metafora, način života, ugao gledanja na stvari.

  -Momo Kapor  "Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav: istrgan, prosut, upravo kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima."

  -Ivo Andrić, pisac i nobelovac
  Nema grada na svetu oko koga su se jagmili toliki narodi, pod čijim su se bedemima vodile tolike bitke, koji je toliko puta menjao vlasnika i pedeset puta uništavan da bi se svih pedeset puta ponovo iz istorijskog groba podigao – kao što je naš Beograd. Pa zar ta činjenica što je taj grad srpski ni najmanje o Srbima ne govori?

  -Borislav Pekić
  Ako ćemo pošteno, Beograd ovog jutra ne izgleda bogznakako. Gledamo ga upitno a on nevoljno sleže ramenima Karaburme i Banovog Brda: danas mu ne ide, Beograd danas nema svoj dan.

  -Duško Radović  "Kad je Korbizije rekao za Beograd da je najružniji grad na najlepšem mestu, imao je pred sobom rezultate tih viševekovnih rušenja. Oni danas koji vole i poznaju ovaj grad, ne poznaju ga na osnovu onoga što su u njemu videli ili dotakli. Njegov najveći i možda najlepši deo je onaj koji je netragom nestao, pa ga više nikada nećemo videti, snimiti ili dodirnuti. Ali, istoriji pripada i onaj njen nestali deo, koji se više nikada neće moći rekonstruisati, onaj deo istorije koji se nalazi u nama, a ne u svetu oko nas.  Očigledno, Korbizijeov najružniji grad na najlepšem mestu, kroz istoriju je bio veoma često najlepši grad na najstrašnijem mestu sveta.

  U zaključku, mogli bismo parafrazirati 'Njujork Tajms' iz daleke 1876. godine.  Da se na turskom pohodu u Evropu nije isprečila Srbija sa Beogradom (koji je tada sravnjen sa zemljom), danas bi svakako kao oni izgledali Nemačka i Francuska, Beč, Minhen i Marsej."
  Milorad Pavić, pisac
  Kako se često dešava da putnik poseti neko čuveno mesto očekujući mnogo, a odlazi iz njega potišten i razočaran. Ovakvi slučajevi su sa Atinom, Rajnom, Crkvom svetog Petra u Rimu.  Međutim, otišao sam u Beograd ne očekujući ništa – ni dekor, ni prizore, ni veselost niti išta zanimljivo – a sada sam potpuna žrtva njegovog zavodljivog šarma da od njega moram da se odvojim sa najvećim bolom. Ovo je neko novo osećanje: zaljubiti se u jedan grad.

  -Herbet Vivijen, putopisac


  “Gde je srce Beograda?  Svugde i nigde.

  Ono se krije u otmenoj ležernosti čistača cipela koji će reći: “Daj šta daš!”, u filozofski skladnoj opuštenosti njegovih staraca koji su preko glave preturili toliko ratova, u jutarnjem vicu koji će svojim vedrim praskom preobraziti natmureno službeničko jutro u trolejbusu, u prijateljstvu kelnera koji se ne usteže da sedne sa gostom ispod „Lipe“ i popije pivo, u uličnoj gužvi u kojoj će te se retko kada osetiti strancem, ma odakle dolazili,
  u lepoti ižvrljanih zidova koje niko ne kreči...  A na kojima je islikana dirljiva freska uličnih sudbina, ljubavi, psovki, uvreda..  Duhovitosti, fudbalskih rezultata, imena ...


  Sve to na malteru ispod kojeg jos proviruju upozorenja: Provereno – min njet! Svi na izbore! Život damo, Trst ne damo! – a iznad svega tablica odavno iščezlog osiguravajućeg zavoda “Sava”, koji nije uspeo ništa da osigura, a najmanje sebe, i bledi tragovi promenjenih tabli sa uličnim nazivima.

  Duh Beograda krije se u jedinstvenom haosu njegovih zelenih pijaca..

  A pre svega u gipkom hodu Beograđanki.  Beograđanke na ulici – to je za mene fantastičan moderan balet, bez drugog zvuka do lupkanja potpetica na njihovim cipelama! Blede, naglo izrasle gradske devojčice, odrasle na asfaltu, odgojene pogledima prolaznika punim želja, samostalne, drske i učtive u isti mah, sa urodjenom elegancijom dovitljivih modiskinja i lukavo skrivenim siromaštvom – one su najlepša i najraskošnija predstava koju Beograd nudi pogledu došljaka, sve dok nekuda ne iščeznu, kao po nečijem tajnom migu, a ulice ostanu neutešno puste i gole.
  Duh Beograda je, najzad, i u osećanju da ste kod kuće, da ne možete propasti jer ste među svojima, da uvek i u svako doba možete da pozajmite nešto sitnine, ljubavi, krov nad glavom i malo neophodnog saučesništva pred zoru…
  Taj duh rađa smele vertikale, iz njega niču nove četvrti, a propadaju stare, on premošćava reke i raskrčuje spletove zarđalih koloseka među čijim pragovima niče trava, da bi sebi obezbedio što širi vidik na reke i nebo. On se poigrava arhitekturom i urbanističkim zakonima.  Fotografisan iz vazduha, taj grad nikada neće privući radoznalog sakupljača lepota, ma koliko vešto bio slikan.

  Jednostavno, on nije fotogeničan! Ali će zato učiniti nešto posve drugo: razbudiće gotovo fizičku bol od čežnje, onima što su makar samo nekoliko dana proveli na njegovim ulicama, baš kao što je neka fotografija bivše ljubavi u stanju da nas izmuči do smrti.  Plan njegovih ulica postaje nešto slično topografskoj karti našeg srca. Taj će nas grad opčiniti šarmom, a nikad nam neće otkriti tajnu šifru te čudne ljubavi, kojoj ne znamo razloga.  Ostaćemo zauvek njegovi dobrovoljni zatočenici, koji su između bezbroj gradova remek-dela izabrali baš Beograd da u njemu prožive svoj jedini život koji im je dan.”

  -Momo Kapor  "Beograd je opet ogrejalo sunce, jer niko drugi nije hteo".

  -Cika Duško Radović
  "Ko je imao srece da se jutros probudi u Beogradu, moze smatrati da je za danas dovoljno postigo u zivotu".
  Stari Beograd krenuo je u Novi, Novi u stari, kao i svakog jutra mostovi su puni automobila. I jedni i drugi misle da je bolje na drugoj strani, kada utvrde da nije, vratice se tamo odakle su posli.


  -Cika Duško Radović


  Pozz
  Poslednja ispravka: RUS (23.7.2013. u 22:07) Razlog: Ubacena slika
  Shmizla, RUS, vladas and 15 others like this.
  "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

 7. #7
  Član Avatar korisnika komsa
  Član od
  11.3.2013.
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  203
  Lajkovi
  1486
  Reputacioni uticaj
  10

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada


  Palić
  Poslednja ispravka: komsa (29.7.2013. u 7:53)
  RUS, vladas, VLADAN P and 5 others like this.

 8. #8
  Stariji član Avatar korisnika Dzoni
  Član od
  26.1.2011.
  Lokacija
  Sarajevo
  Poruke
  1.132
  Lajkovi
  6918
  Reputacioni uticaj
  18

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Pogled na Avazov toranj sa Vraca.
  RUS, vladas, VLADAN P and 4 others like this.

 9. #9
  Član Avatar korisnika Milossani
  Član od
  21.7.2012.
  Lokacija
  Grocka, Beograd
  Poruke
  279
  Lajkovi
  929
  Reputacioni uticaj
  10

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Grocka panorama...
  Fotografije vašeg grada-imageuploadedbytapatalk1375288151.222791.jpg

  I normalno...
  Fotografije vašeg grada-imageuploadedbytapatalk1375288226.263647.jpg
  Fotografije vašeg grada-imageuploadedbytapatalk1375288239.929971.jpg
  RUS, VLADAN P, 83stojan and 2 others like this.
  Samo jedna rec... Kontinuitet...

 10. #10
  Moderator Avatar korisnika Zagor
  Član od
  9.2.2012.
  Lokacija
  Markovac
  Poruke
  5.743
  Lajkovi
  47320
  Reputacioni uticaj
  208

  Određen forumom Re: Fotografije vašeg grada

  Fotografije vašeg grada-babicz.jpg Fotografije vašeg grada-zbabic.jpg Nastavice se .........

Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

 • Ne možete postavljati teme
 • Ne možete odgovarati na poruke
 • Ne možete slati priloge uz poruke
 • Ne možete prepravljati svoje poruke
 •