Heavy metal & good company...
Prilog 43615Prilog 43616Prilog 43617Prilog 43618Prilog 43619Prilog 43620Prilog 43621Prilog 43622Prilog 43623Prilog 43624Prilog 43625Prilog 43626Prilog 43627
:)
Printable View
Svi su dobri, ali gradjanin se nekako istice:)
ovaj plavi cifer me je osvojioPrilog 43670
Jovane svi su super, svaka cast na ukusu.
Mondia-Zenith-Movado ,nazalos sa malo ostecenje na cifer,kada je sat na ruka se ne primecuje
Dobar je:thumbup:
Jeste cifer malo ostecen, ali je zato mehanizam kao nov.
Mislim da cifer kod mondije moze da se popravi, sa flomasterom nebesno plave boje trebas nabaviti nekoliko flomastera i ondak probaj prvo sa onim koji je najsvetliji odnosno svetlo plavi pa onad sa tamnijim varijantama ako je potrebno, ako probas i ako pogresis flomaster se odmah brise ali mislim da ces uspeti jer je osnova ploce bela, probaj neces nista izgubiti !
Poljot Automatik u pozlati
Prilog 44664Prilog 44665Prilog 44666
Kao nov:adore:
Svaka cast, odlican sat.
Imam isti, samo sto je u losijem stanju.
Evo nekoliko satova koji su spremni na servisiranje, pa rekoh da ih uslikam dok su kucista otvorena da uzivate u starim prelepim mehanizmima. Kasnije se srede kucista napisacu cu o svakom satu ponaosob.
Moji satici...:D
Jako lepi satovi Banja.
Lijepi satovi, svaka čast, raznovrsno i sa ukusom.
banja stvarno su lepi satici, podsecas me na nekoga...:)
Prilog 45652
Prilog 45653Prilog 45654Prilog 45655Prilog 45656Prilog 45658
Aleksandre , ala sijaju.... uuuu k`o Las Vegas ... lepo, lepo, nema šta ! :congrats:
Nego, popunila se kutija... kako sad za prinovu ? :D
Hvala backarelli. Lako cemo za mesto, samo nek' bude prinove! :D
danas u moju kolekciju slava kvarcPrilog 46019
boje me osvajaju kada idem na marakani nosim ga
Kakva Slava:adore:, jos ako je ispravna...
Za marakanu:thumbsup:
Moj novi ljepotan Orient Mako Pepsi (EM65006DV):
Prilog 46181Prilog 46182Prilog 46183
Pozdrav svima !
Prilog 46462Prilog 46470Prilog 46471Prilog 46472Jedan deo moje kolekcije.Pozdrav svima
Dabar ti je ovaj deo kolekcije. ustvari odlican.:thumbsup:
Mogu misliti kakav je ostatak.
[QUOTE=Rus_PA;87014]Dabar ti je ovaj deo kolekcije. ustvari odlican.:thumbsup:
Mogu misliti kakav je ostatak.[/QU
Delom sreca jer su mi preci voleli kvalitetne satove a delom sto sam imao dovoljno da nastavim sa dobrim satovima.Jos 3 sata u kolekciji ali to nekom drugom prilikom.pozdrav
Seiko Bell Matic
Kako mu lepo lezi ova narukvica:thumbup:
Odlican sat Bronn cestitam, video sam ga uzivo pre restavracije cestitam jos jednom odlican primerak, imam isti ovaj model odnosno imao sam dva ali sam jednog menjao a menjao sam ovaj isti kao tvoj a sad imam zlatno plavi.
Da malo sam sredio sat,skinute su povrsinske ogrebotine,ogrebotino od staklo,pa poliranje ,nakon to sat je opran,da se od njega skine prljavstina i pasta koja ostala od poliranje,da bi efekti poliranje trajali duze,ako se ne skine pasta ako poliranj,po sat ostaju tisci od prsti.A po princip,uvek moram d aocistim sat,kad menja sopstvenika.
Prilog 48707Prilog 48708Prilog 48709Prilog 48710
Mido Multifort iz 1939. godine, ostavio mi ga je deda, kao uspomenu.
Sat je stajao nakon dedine smrti više godina bez ikakvih intervencija i održavanja, i onda je imao više nestručnih popravki, nakon čega je ostao da stoji u ormaru jedno 15-ak godina.
Odlučio sam da ga sredim da može da se nosi.
Odneo sam ga kod časovničara Bojovića u TC City Passage na Obilićevom vencu. On je konstatovao da je mehanizam sata u relativno dobrom stanju, ali da je estetski dosta oštećen, kao i da je čelično kućište sata dosta oštećeno, naročito kod štiftova za kaiš - otvori su bili dodatno prošireni i umesto štiftova, tu su stajale neke čelične šipkice, koje su ubačene ko zna kako i učvršćene tako. Fosfor se bio razlio sa brojeva tako da se nisu jasno videli, a na kazaljkama ga uopšte nije ni bilo kao ni farbe. Staklo je bilo naprslo a kućište sata je imalo neku prljavo sivu boju bez sjaja, jer 70 i više godina nije bilo na poliranju.
Sve u svemu, sat nije bio za nošenje, što zbog neuglednog izgleda, što zbog nemogućnosti postavljanja kaiša ili narukvice. A i nešto je lupkalo u satu kad se pomera. Nažalost, slike pre servisa nemam :(
Na kraju, sve je to sređeno, i sat izgleda sada kao na slikama. Sigurno je tu bilo još dosta intervencija koje mi časovničar nije spomenuo, a koje možda ne bih ni razumeo. Zadnja strana nije polirana zbog gravure, ili možda nešto malo. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan :)
Naravno, sada ću morati da ga dobro čuvam. Nema više antishock, antiwater i antimagnetic svojstva, ali i dalje je moćan sat. Preživeo je drugi svetski rat, iako mi je deda bio u logoru.
Malo sam se raspisao, ali mislim da će se naći neko koga ovo interesuje.
Fićko,čestitam ti na odluci da središ dedin sat.
Sa obzirom na godište i predhodno stanje posao je odlično odrađen.
Neka je sa srećom.
Lep je sat stvarno, i s' obzirom na godine, stanje je zadovoljavajuce.
Bila bi prava šteta da je ostao u fioci.
Odlican sat, u zdravlju da ga nosis!
Lepo je videti kad se neki stari sat sredi i kad dozivi novu mladost...
Ficko, svaka cast na satu, zaista ga je vredelo srediti!
Usudio bih se da kazem da je dizajn vanvremenski! Krivo mi je sto je MIdo kod nas zapostavljen jer i danas ima vrhunsku i dizajn i kvalitet.
Pridružujem se čestitkama :congrats:, sat je korektno sređen, u zdravlju da ga nosiš a verujem da bi deda bio ponosan...
Ovo će interesovati 99% učesnika foruma. Mido je malo zapostavljen kod nas, kako je naveo Vladas, a u pitanju je veoma kvalitetan i lep sat. Ne preterujem ako kažem da kod sebe imaš pravi dragulj časovničarske industrije koji ima i svoju priču. Iako ne znamo kako je sat izgledao pre servisa, poznajući ugled g. Bojovića, mislim da je otišao u prave ruke i da mu je podario novi život. Ovaj sat nemoj da prodaješ, već ga čuvaj za svoju decu ili unučad. Njegova istorijska, emotivna i porodična vrednost u velikoj meri prevazilaze novčanu.
Želim ti da te sat dugo i u zdravlju služi i nadam se da ćeš ostati na forumu. Upravo si dokazao da si veliki ljubitelj, a takvima su ovde vrata širom otvorena.
Definitivno ga nisam sređivao da bih ga prodao, tako da ostaje kod mene. Nadam se da ću i ja doći u priliku da ga dam nekom za uspomenu.
Hvala vam svima na čestitkama!
Ficko, pridruzujem se cestitkama! Zaista odlicno obavljen posao, i svakako dobra odluka da ga sredis. Odlican i vredan sat!