Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree9Likes

tema: Koliko je mehanizama COSC testirano prošle godine?

Threaded View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom re: Koliko je mehanizama COSC testirano prošle godine?

Da li će ovo prerasti u Seiko vs Swiss ne znam ali reći ću da je moj Monster kada sam ga kupio ( posle nisam ni merio vidim da je i sada tačan pa se nisam zanimao ) išao plus ili minus ( zaboravih šta je od to dvoje ) 3 sekunde i noću sam uspevao to da korigujem. Mogao sam na taj način da ga održavam na nuli. Da ne ispadne da su svi 7s takvi reći ću i da imam SKX007 koji ide -15 sekundi dnevno ( i ne mogu to ostavljanjem noću u različite položaje da korigujem ). Mada mogao bih da ga odnesem kod časovničara i siguran sam da bi se odstupanje moglo bitno doterati ali nije mi jedni sat pa mi nije toliko ni bitno a ne bih ni da otvaram nov sat . Kad već pišem reći ću i da sam merio odstpanja na starom Seiku 7006 ( napisao sam i postavio tekst o njemu ovde na forumu ali su se izbrisale slike ) i sat nije servisiran ko zna koliko dugo a odstupanja su mu bila plus jedna do dve sekunde i moglo se noću anulirati. Suština je da jeftini Seiko mehanizmi su jeftini po mnogo čemu osim po kvalitetu i mnogi direktno iz fabrika imaju zapanjujuće dobra odstupanja a oni koji nemaju mogu se doterati na sasvim solidna odstupanja. Ima mnogo razloga zašto volim Seiko a ovo o čemu pišem je jedan od njih.
    Poslednja ispravka: skydrummer (7.8.2013. u 1:28)
    jagos, backarelli and 83stojan like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •