Što se tiče hronografa, pridružujem se Serbovom mišljenju i preporuci, jer se pristojan 3133 može naći za stotinak evra, ili čak i manje, ako imaš sreće. Naravno, sve zavisi od novca koji želiš da odvojiš, ali o ovom mehanizmu se dosta pisalo i svako ko poseduje 3133 reći će ti da su u pitanju pouzdani mehanizmi koji ti neće praviti problema. Ovaj mehanizam nastao je od Valjoux 7734, s tim što ćeš satove sa ovim mehanizmom platiti mnogo više, u zavisnosti od proizvođača. Što se tiče modela, zaista ih ima mnogo i ne moraš da kupuješ neku od velikih serija, jer ima satova koji zaista umeju da izgledaju kičasto. Evo kako izgleda jedan od njih, koji se može videti u mom albumu: http://www.svetsatova.com/forum/memb...151-3133-1.jpg

Da se razumemo, ovde ne želim da pokazujem sat kako bih ga reklamirao i da se ne shvati pogrešno konstatacija da me je više forumaša pitalo da li želim da ga prodajem. Postavio sam link samo kao ilustraciju kakvi se satovi mogu naći, a svakako da ima i lepših od ovog mog primerka. To što ga ne proizvode Omega, Longines ili neki drugi proizvođač ne znači da zaostaje za njima. S druge strane, poštujem i druge ukuse, pa mogu da preporučim i Fortisove štopere. Povremeno ih ima na oglasima, a koliko sam čuo, nemaju nekih većih problema, a nadam se da će neko izneti i svoja iskustva. Predlažem da uzmeš u obzir i polovne satove, jer se mogu naći zaista lepi primerci, samo treba čekati.

Što se tiče carine i PDV-a, tj. naplati carine na srpsko-mađarskoj granici, u pitanju je normalna procedura. Naravno, ukoliko prođeš bez carine, to znači da je našeg carinika mrzelo da se time petlja.