Tražio sam preko Gugla koji bi to mogao biti mehanizam. Eta 853 i IWC 853 nije sigurno. Mehanizam u tvom satu ni malo ne liči na te mehanizme. Inače IWC 853 je automatik a tvoj je ručni navijač.
Poslednja ispravka: skydrummer (19.12.2016. u 1:32)
2000 evra. Šalim se, vredi koliko ti se sviđa. Ja ne bih dao ni 20 evra za to a kamoli 80.
Evo koliko koštaju na oglasima:
Pretraga oglasa - KupujemProdajem
Pretragu sam ograničio na Beograd, a kako se vidi, prosek cene polovnih je 50 €. Naravno, ako je skuplje plaćen kada je bio nov, prodavac može tražiti i više novca. Pogledaj i ovu temu: Da li kupiti Jacques Lemans Powerchrono 1-1485B
To u principu nisu loši satovi, mada spadaju u tzv. modne, a što se tiče cene, probaj da je spustiš ako ti se sat sviđa. Pogledaj za taj novac i neki Seiko, Citizen ili Casio. Ako u obzir dolaze polovnjaci, za istu cenu se svakako dobija više.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Veljko napravio sam grešku. Ipak je tvoj mehanizam ETA 853.
Evo zašto sam napisao da tvoj mehanizam ne liči na Etu 853. Gledao sam ovu fotku (bidfun-db Archive: Watch Movements: ETA 853 )
Kada se pogleda mehanizam sa slike i tvoj mehanizam nema tu neke sličnosti jer se većina mehanizama najlakše prepozna po obliku mostova a ovde su mostovi potpuno drugačiji. Međutim kada se malo bolje pogleda, kada se uporedi položaj rubina, položaj šrafova na mostovima, most balansnog točka, balansni točak onda se vidi da je to taj mehanizam. Evo uporedne fotke:
Jedna nedoumica je otklonjena.
Što se tiče tvog pitanja da li bi vredelo popravljati taj mehanizam, moj odgovor je naravno, samo nemoj baš plaćati 5000 dinara za servis jer može to i bitno jeftinije da se uradi.
Poslednja ispravka: skydrummer (19.12.2016. u 13:52)
Mladen-Z dobro dosao na forum.
Sat je kopija kao kuca. Orginalnost sata i tezina nemaju veze jedno sa drugim. Sat verovatno potice iz zemlje koju si pomenuo.
Inace kod casovnicara koji ti je rekao da je ovo orginal ne bih nosio ni jedan sat na popravku.
Poslednja ispravka: skydrummer (28.1.2017. u 23:13)
E,da.
Ako ti je časovničar zaista rekao to što si naveo onda je hteo da te prevari i da ti uzme 50 evra te se ubuduće tako i ophodi prema njemu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Nasledio sam sat, stajao je u fioci bar 30 godina, časovničar je bio težak na rečima, reče samo da je navijač i da je mehanizam skoro suv, kompletan servis 5000din. Ne mogu da nađem nikakve podatke o ovom satu na internetu.
Zahvalan za bilo kakav info.
Od skoro sam prisutan na ovom forumu i oduševljen sam, za kratko vreme puno sam naučio i stekao još mnogo više poštovanja prema satovima i celokupnoj nauci koja stoji iza njih.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Zamalo da zaboravim slike😀.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
I drugi put.
Bookmarks sajtovi