Lici na klasican alix sat od 5$. Najbolji deo mi je sto su napravili crno prozorce za balance wheel na 7 sati, a balance wheel je na 9 sati, daleko od prozorceta.
Printable View
Lici na klasican alix sat od 5$. Najbolji deo mi je sto su napravili crno prozorce za balance wheel na 7 sati, a balance wheel je na 9 sati, daleko od prozorceta.
Hvala ljudi za pomoć, definitivno neće ići na moju ruku. [emoji482]
Sent from my EML-L09 using Tapatalk
Dedin još jedan sat.
Orient je u pitanju, automatic, 21 jewels.
Ne znam koji je model u pitanju.
Zna li neko?
Da li može da se polira cifer ceo? Ima par malih ogrebotinica, jer nema staklo. Očito da brat koji ga je uzeo nije čuvao.
Evo slike:
Prilog 155086
Prilog 155086
Prilog 155087
Cifer se ne polira, nažalost. Ali možeš da mu staviš staklo. Mineralno bi trebalo da je oko 2000 dinara.
Ova oznak pozadi OS469... je model sata, probaj po tome da nađeš nešto. Meni deluje kao neki Orient Star (zbog zvezdica na brojčaniku)
Lep sat. Ja bih mu odradio servis, stavio staklo i nosio :)
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Slažem se u potpunosti sa kolegom, servis, staklo i nosi. A u koliko mogu da primetim, nisu to neke strašne ogrebotine.
Hvala ljudi.
Sutra ću ga odneti.
Verujem da treba da se i očisti.
Koji li je mehanizam unutra?
Tata mi poklonio njegov sat.
Kao ni deda nije voleo da nosi satove, ali ih je čuvao.
Drmam ga, ali neće da se pokrene nešto mehanizam.
Moram sutra kod časovničara.
Koji je model u pitanju?
@eee al' smo aktivni u ovoj temi. 😁 Ima i Fossil jedan upakovan, njega ću posle slilati.
Slike:
Prilog 155094Prilog 155095
Prilog 155096
Ovo je Festina, piš na ciferu multifunction quartz.
Da li može neko da mi objasni kakav je to mehanizam?
Slike:
Prilog 155097
Prilog 155098
Prilog 155099
Nema potrebe da ga drmaš, nego da zameniš bateriju.
https://www.tissotwatches.com/en-hk/t1014104406100.html
Bio sam ubeđen da je automatik.
Hvala.
Ti nagreba nekoliko satova za par dana :)
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Ja najviše volim kad dođem kod dede da rovarim po fiokama.
Još kao dete sam to obožavao.
Inače deda svašta ima, počev od satova, markica, bedževa, šahovskih tabli, olovaka, šahovskih satova onih starih, znački.
Ima jedno 10 punih knjiga koje su popunjene značkama. Mogu da slikam to.
Deda je inače bio predsednik opštine Savski Venac i direktor Beograd vode.
Tako da je deda svašta dobijao, a on je kao sve te stare generacije sve to čuvao.
Može pomoć, da li je original i ako jeste koliko vredi. Prilog 155467Prilog 155468
Original, ispravan, full set u proseku oko 800€
Nek me neko ispravi ako gresim
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala na odgovoru. Bitnija mi je originalnost a vrednost čisto da ga ne pretplatim. Sat je od mog dobrog druga i hoće da mi učini da ga prvo nosim kod časovničara jer negde oko 10 godina ga nije nosio. On kaže da nije ni probao da mu stavlja bateriju da vidi da li radi. Ako se ispostavi da ne radi neznam da li ti kvarcni mogu da se popravljaju i kod kog časovničara bi najbolje bilo da ga nosim.
Colt :man_in_love:.... kvarcni mehanizam u njemu je odličanj i popravljiv, naravno najbolje je nositi ovlašćenom časovničaru ...ako je ovo ĆU Ćuprija, časovničar u Paraćinu je korektan i svakako neće dirati mehanizam ako je neki problem koji nije banalan, a nije ni skup sve preporuke za njega.
Što se originalnosti tiće i meni se čini da je korektan primerak mada sve zavisi od mehanizma.. kad sajdžija potvrdi originalnost i ispravnost mehanizma uzimaj... slažem se sa Mihajlom u pogledu cene (kod nas može i bolje da se prođe, prijatelj je pre godinu dana dao na kp oko 700 -na metalnoj narukvici), stim što mi je njegova metalna narukvica odlična i prelep je sa njom ...
Hvala kolega, jeste Ćuprija. Ako nije problem koji je to časovničar u Paraćinu, znam za onog u glavnoj kod pijace, mada kod njega nisam bio sigurno desetak godina.
Da da on je... i sin mu je poslu mladost i iskustvo, dobra kombinacija ja sam izuzetno zadovoljan saradnjom koju imam sa njim.
Hvala. Sina mu i poznajem. Ajde da vidim da prvo preuzmem ovaj sat pa ću da nosim kod njega.
Prilog 156251Prilog 156252Prilog 156253Prilog 156254 Pozdrav.Da li je ovo original cartier.Ovaj drugi je omega, verovatno kopija. Da li vredi uopste nesto
Mislim da su oba kopije. Vrednost - 0.
Ok,hvala
Ovaj drugi je omega, verovatno kopija. Da li vredi uopste nesto
Dobio si odgovor već pre neki dan - 0
Inače, na forumu je zabranjeno diskutovati o kopijama.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Zabranjeno je ovde komentarisati i kačiti slike o replikama,kopijama,... Obriši post.
Ispravljeno :)
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Prilog 156516Prilog 156517Prilog 156518
Da li je originalan
Jeste.
Original OREINTEX :)
https://www.watchuseek.com/threads/o.../post-29730473
Vrednost zaključi sam
Zahvaljujem
nazalost, nije original. mehanizam je jeftini Kineski kalibar.
mislim nije Orient. original je Orientx[emoji23]
Kako sam razumeo, da je sat original
Original čega?
Original "orientiX" jeste, ali to je ŽNj brend koji kopira ORIENT tako da je vrednost ravna nuli.
OREINTEX
lepo piše
to je kompanija nastala udruživanjem OREO i INTEX kompanija :)
Deda mi je nažalost preminuo. Dok sam gledao slike, našao sam sasvim slučajno među slikama džepni sat koji u perfektnom stanju kao svaki sat koji sam našao kod dede. Da li neko može da mi kaže više o ovom satu i na kraju krajeva da li je original:
https://postimg.cc/zH185LhS
https://postimg.cc/CBJpyvFY
https://postimg.cc/N9Vn1ZDN/9f927651
Teško je vidjeti sa slike dali je original, kad ga otvori majstor biće jasno.
Na prvu loptu sat je izvrstan, posebno za tebe!
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Zdravo trebam pomoc sa svojim satom u pitanju je lange i sohne da li bi mi kogli pomoci s tim da li je pravi
Moras da postavis slike da bi neko mogao da ti pomogne...
Čim je pitanje, fejk je.
Dobar dan svima, imam pitanje, imam iwc pilot le petit prince varijanta, iz Smedereva sam, gde mogu proveriti autenticnost sata?