Pozdrav susu. Evo mogu ti dati neke informacije oko VC i popravke. Imam jedan vintage Vacheron, otvorio sam cak i temu o njemu ovde:
Vacheron Constantin, nepoznat model, info, pomoc
Posle teme sam kontaktirao direktno VC u Zenevi da bih dobio informacije prvenstveno o cenama (posto znam da je sat original). Ono sto sam saznao je da sertifikat o autenticnosti kosta 1200 CHF (skoro 1500 evra) dakle samo da dobijes potvrdu da je sat originalan. Sto se tice servisa i popravki, otprilike najmanja moguca cifra koju je potrebno odvojisti da se sat sredi (ukoliko ne radi) je oko 2000 evra, a to se moze i udvostruciti bez problema ukoliko je neki ozbiljniji kvar u pitanju. Sto se mene tice to ce sacekati poprilicno...

. Naravno, dosta toga zavisi i od modela i njegove cene, a i od stanja u kom se sat nalazi. Uzgred, moj ujak takodje ima stari VC i on je sve to vec obavio i na sredjivanje sata potrosio 3000 evra (sat je sada predivan, od belog zlata sa novim ciferom, izgleda fantasticno). Vacheron Constantin je najvisa klasa proizvodjaca satova i cene su jednostavno takve.
Moje misljenje je da ili je sat kopija ili je casovnicar koji ti je trazio 200 evra za popravku amater i prevarant jer koliko sam se ja raspitivao, a jesam, velika vecina casovnicara koji drze do sebe ce ti, kada vide original VC, reci da oni to ne mogu da urade i da se obratis proizvodjacu ili malom broj majstora koji taj posao moze da obavi kako treba.
Daj te slike pa da vidimo i taj sat...

Bookmarks sajtovi