Upravo tako Serb, sto znaci da o tome ne rapravljamo.
Printable View
Upravo tako Serb, sto znaci da o tome ne rapravljamo.
...pa napisao sam to. Nisam siguran, ali mislim da kod cal.3135 nema hack funkcije, te pri štelovanju vremena, sekundara ne staje. Ma Zmajček ili HadžiDalibor bi trebalo to bolje da znaju.
PS. daaaaa , tek sad vidim da je čovek napisao da ima repliku:banghead: u pravu si Serb !
Promaklo mi...:blushing:
Upravu si Serb,ja znam da mi je sat replika samo pitam jer su mi rekli dosta na internetu da kod kopije normalno da sekundara staje a moj kada stelujem sekundara radi pa neznam jel to sad nova fora kod replika?
@Jovan422 - Jovane, Rolex Submariner poseduje mehanizam 3135, koji ima funkciju hackinga t.j. zaustavljanja sekundare. Zavisno od mehanizma koji je u tvojoj re*lici, on moze i ne mora imati ovu funkciju. Inace - funkcija zaustavljanja sekundare se smatra velikim plusom na automatskom mehanizmu.
Ovim bih zavrsio pricu o re*likama, jer je ona zabranjena na forumu!
Lazni satovi su za lazne ljude a ja ti savetujem da sto pre nabavis original Seika (ili naravno i bilo koji drugi original sat) i uzivas u satovima na pravi nacin ;).
Uz dužno poštovanje, ja sam protiv ovakve paušalne kategorizacije, koja bi se čak mogla protumačiti i kao vređanje. Ne nose svi replike da bi impresionirali sagovornika, ili da bi sebi pumpali ego. Nekima se jednostavno pojedini modeli satova izuzetno sviđaju, a nedostupni su im.
Na primer, veliki sam ljubitelj Tag Heuer carrera modela, ali nemam tih 4.000+ eura koliko je potrebno za kupovinu originala. Volim kako ti satovi izgledaju, kako stoje, ono što predstavljaju (automobilizam) i u slučaju da mi neko ponudi vernu repliku, nisam siguran da bih uspeo da se oduprem niskim strastima. :)
S druge strane, izuzetno sam protiv zloupotrebe replika, tj. uvaljivanja kao originala, ali nisam apriori protiv postojanja replika, kupovine i korišćenja, pod uslovom da kupac to ne radi u lošoj/prevarnoj nameri. I da, naravno da ni jednu repliku nikada ne bih ozbiljno cenio i poštovao, kao što bih to osećao prema originalu.
Nema tu nikakvog vredjanja, zasto bih kupovao repliku i nosio je ako necu drugi da je vide? Ako cu kupiti repliku zato sto mi se taj model svidja , drzacu ga u kutiji i gledati ( mada se to nikad nece desiti). Za razliku od tebe ja sam apriori protiv postojanja replika, iz prostog razloga zato sto i onaj ko ima pare , moze biti prevaren sa tim djubretom od sata. To je samo jedan od razloga , ima ih jos mnogo. Da li znas da neki jaci proizvodjaci u svojim mehanizmima imaju preko 200 delova koji se svaki pojedinacno rucno ukrasava. I onda ja kupim neko kinesko djubre i bas mi je super sto nosim Pateka.... Vecina nas ovde nema da kupi satove jacih brendova, ali uzivanje u njima moze biti veoma razlicito (slike, tekstovi, video snimci itd...) A ja bar uzivam isto i u satu koji sam platio 500 dinara i u onom koji sam platio par stotina evra i jedan i drugi sam birao da zadovolji neke kriterijume koje sam odredio kad je rec o satovima.
I za kraj davno se vodila prica da li treba uopste raspravljati o replikama na forumu, i doneta je odluka da ne, verujem da ovde niko nece da se ljuti sto neko nosi repliku, ali veruj mi ovde nikog ne zanima ta replika ili bilo kakva prica o istoj.
Mire
Postoji toliko različitih,originalnih,brendova i njihovih modela po pristupačnim cenama ,među kojima se može izabrati sat koji ti se dopada, da nema apsolutno nikakve potrebe da neko sebe dovodi u ponižavajuću situaciju da kupi i nosi ''nešto što se predstavlja kao nešto drugo''.
Da li zaista više voliš silikonske grudi od pravih?
Zar te ne bi bio blam da te neko pita-''Jeli to Tag Heuer carrera?'' a ti da odgovoriš-''Nije.To je kopija tog sata.''
Ne može opravdanje biti rečenica ''Sviđa mi se ali nemam para za original''
Nemaš para da kupiš rolex?-Postoje desetine poznatih firmi koje prave iste takve modele,ali ih potpisuju svojim imenom.Onda je rešenje kupiti takav sat a ne blamirati se replikom.
Ne postoji ni jedan drugi razlog zašto bi neko kupio repliku sem želje da zavara druge i (što je gore) sebe.
Mire proizvodnja i prodaja replika je protivzakonita i predstavlja krivicno delo.
Upravu ste,ja ima Rolex Submariner repliku,ali zasto da dam 8000 eura za original da bi bio mangup sa Rolex na ruci kad mogu da kupim repliku i da budem isto smeker ali ljudi original je original.:rolleyes:
Ljudi, i dalje diskutujete o replikama a ozbiljno sam rekao da o tome nema rasprave! Sledeci post na ovu temu ce povlaciti i kazne.
@Jovan422 - ne ulazim u porive razlicitih ljudi, svako svojih 10, 100 ili 8000 evra trosi kako hoce, Vladan P je lepo rekao a ja cu samo preporuciti - pogledaj recimo primerke firme Steinhart, koji su lep homage (omaz) Rolexu, za par stotina eura, ali nisu kukavne replike.
Ovde rasprava prestaje!
Pozdrav,
Vlada
Evo za Jovana i Mireta originala, koji spadaju u sasvim dobre marke, a koji podsećaju na ono što volite.
Prilog 33299 Prilog 33300
Prvi sat je Casio Edifice, a drugi Delmar. O ovoj seriji Casia se mnogo pisalo, pa ovde neću trošiti ni reči. Delmar je odličan sat, a jedan takav primerak poseduje Vladan P, a o tome je pisao na sledećem linku:
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...15-a-2783.html
Ovo su samo neki predlozi, a ako vas zanima još modela, vi pitajte, pa ćemo naći nešto za pristojan novac.
Neso, hvala na predlozima!
@Jovan422, mire - ako vas budu zanimali predlozi - koji sat izabrati ili kako naci omaz nekom poznatom satu, slobodno otvorite zasebnu temu. Ovu cemo ostaviti onome cemu je i namenjena.
Ja ništa ne kupujem da bi drugi videli, pa tako ni sat. Uopšte me ne zanima šta drugi misle, niti imam potrebu da sebe uveličavam u tuđim očima. Znači, ako kupim sat, nosim ga samo iz sopstvenog zadovoljstva i ništa više od toga.
Ne, ali bi me bio blam da slažem da je pravi. I to bi me baš baš bio blam.
Najgora varijanta je kupiti tako nešto za ozbiljne pare i biti prevaren, a svedoci smo velikog broja oglasa u kojima ljudi prodaju satove koje su "dobili od bogatih rođaka, ali su papiri izgubljeni u selidbi". :( Na žalost, ni papiri više ništa ne znače, čak i uz automobile se podvaljuju lažni.
Ovaj edifice je jako lep sat, a o kvalitetu ove serije zaista ne treba trošiti reči. Na žalost, meni baš ovaj izgled previše kopa oči jer je - iskopiran. Ima nekih drugih Casio Edifice satova koji nisu kopija drugih (po izgledu) i koji mi se jako sviđaju.
Ipak, moj izbor je Citizen AV0030-60E kog na žalost trenutno nema u onoj poznatoj onlajn radnjici. Pobegao mi je poslednji ispred nosa. Najverovatnije ga uzimam kad ga opet dobiju, ako u međuvremenu pare ne odu na nešto drugo - i ne, to neće biti replika. :)
Zadnja odgovor na ovu temu, vladas slobodno je obrisi.
Nisam ni govorio za tebe, ali priznaces da 99 posto ljudi koji kupuju replike kupuju iz tog razloga. Druga stvar ja stvarno ne vidim lepotu u replikama, sta mi znaci taj sat , kad mu je obrada kvalitet i sve ostalo daleko gore od originala. Razlika izmedju replike i originala , slikovito receno kao dupe i oko.
Momci, predlažem da obojica uradite kao što je rekao Vladas i postavite pitanje na ovom podforumu: Koji sat kupiti?
I bez brige, svi ćemo vam pomoći koliko god možemo da nađete sat koji će ispuniti vaše zahteve i u kome ćete uživati.
^^Pa ja sam napisao da sam već odlučio šta ću da kupim - Citizen AV0030-60E. Ako slučajno njega više ne bude u prodaji, onda ću verovatno uzeti AV0020-55H. Pošto sam već prilično ispratio forum (da ne kažem da je malo tema koje nisam već pročitao) stekao sam utisak da je malo članova koji bi mi rekli nešto protiv ovog izbora. :)
@Serb - Slažem se, i baš sam zato i napisao prvu poruku koja nas je odvela u off. Ne treba nikad sve trpati u isti koš.
Posto smo prilicno razjasnili ovu pricu, molim vas da ne idemo dalje u off u ovoj temi!
Imam sat Vacheron Constantin 42005 i ne znam dal je original il replika? automatik je, radio neko vreme i stao. Kad sam hteo da ga popravim jedan casovnicar je reko da je kopija i da ne vredi popravljati a drugi mi reko da je original i da je popravka 200eura... a u zlatari mi je receno da ima mehanizam od belog zlata... Da li neko ume da proceni autenticnost na osnovu fotografija? stavicu i sliku skoro ;)
Tesko da je popravka origanalnog Vaserona 200 evra.
Opet krecu gluposti koliko mogu da osetim
Pa da,za neki evro vise.:D
Evo,vidi cene. Mozda ce trebati da se pristedi jod malo za popravku.
http://www.thefinestwatches.com/vach...ny-c-4322.html
Ako misliš da si na neki način došao u posed sata koji je nov koštao kao luksuzni automobil ili kuća, onda će popravka definitivno biti skuplja :)
Postavi lepo slike i lisis se razmiljanja o popravci da se vidi iz daleka ili iz blizine da li je sat ok ili ne.
Popravka za sat tog cenovnog ranga mora biti skuplja. Moja pretpostavka je da je časovničar koji je rekao da je sat original video to kao svoju priliku za lepo zaradi na brzinu. Lično ne volim da pravim pretpostavke ako ne moram, pa bi najbolje bilo kao što je Milan predložio da postaviš kvalitetne fotografije kako bismo otklonili sve sumnje.
Najiskrenije bih voleo da se ispostavi da zaista imaš originalan sat, ali iz mog dosadašnjeg iskustva takvih slučajeva je jako malo kada su satovi te klase u pitanju. Nažalost situacije slične onoj prikazanoj u popularnoj seriji Mućke, se jednostavno u praksi skoro i ne dešavaju:
http://youtu.be/eSg-yZ4MU3U
Pozdrav susu. Evo mogu ti dati neke informacije oko VC i popravke. Imam jedan vintage Vacheron, otvorio sam cak i temu o njemu ovde:
http://www.svetsatova.com/forum/f134...omoc-6331.html
Posle teme sam kontaktirao direktno VC u Zenevi da bih dobio informacije prvenstveno o cenama (posto znam da je sat original). Ono sto sam saznao je da sertifikat o autenticnosti kosta 1200 CHF (skoro 1500 evra) dakle samo da dobijes potvrdu da je sat originalan. Sto se tice servisa i popravki, otprilike najmanja moguca cifra koju je potrebno odvojisti da se sat sredi (ukoliko ne radi) je oko 2000 evra, a to se moze i udvostruciti bez problema ukoliko je neki ozbiljniji kvar u pitanju. Sto se mene tice to ce sacekati poprilicno...:). Naravno, dosta toga zavisi i od modela i njegove cene, a i od stanja u kom se sat nalazi. Uzgred, moj ujak takodje ima stari VC i on je sve to vec obavio i na sredjivanje sata potrosio 3000 evra (sat je sada predivan, od belog zlata sa novim ciferom, izgleda fantasticno). Vacheron Constantin je najvisa klasa proizvodjaca satova i cene su jednostavno takve.
Moje misljenje je da ili je sat kopija ili je casovnicar koji ti je trazio 200 evra za popravku amater i prevarant jer koliko sam se ja raspitivao, a jesam, velika vecina casovnicara koji drze do sebe ce ti, kada vide original VC, reci da oni to ne mogu da urade i da se obratis proizvodjacu ili malom broj majstora koji taj posao moze da obavi kako treba.
Daj te slike pa da vidimo i taj sat...:)
Trenutno nemam sat kod mene, poslao sam ga drugu da vidi sta moze s njim... cim ga dobijem nazad slikam ga i stavljam slike... A sat je kupljen u Becu na crno, tad nije radio datum pa je uzet ispod 100 evrica od nekih cigana :) sad stvarno nzm... I ja licno mislim da je kopija ali me zbunilo to sto u zlatari kazu da ima nesto u njemu od belog zlata a casovnicar kaze da je oko 300 evra... dal replika satovi mogu da imaju u sebi nesto od belog zlata il slicno? ja stvarno nemam pojma oko satova i moram da pitam :D izvinite ako dosadjujem...
S'obzirom na to koliko je placen i kako si dosao do njega, mogu odgovorno da tvrdim da je u pitanju replika.
Tesko da sat koji u kini kosta 20-30 evra, moze da ima nesto vredno u sebi:D
Hahah :) i ja tako mislim al ovaj drug iz Zajecara me ubedjuje da je original.. i platio je popravku od 190evra :banghead: sad radi sve na njemu, videcu sta cu s njim... A ako se pokvari za kratko vreme najebacu se majke onom casovnicaru :adore: jer ja sam hteo U becu da ga proverim i popravim, nego me drug preduhitrio i oce da ga zadrzi za sebe ako mi ne treba... nema veze ja cu da pokusam da stavim koju sliku njega cisto da vidite o cemu je rec... pozz
Kada fotografišeš sat, vidi da to bude na dobrom svetlu, bez blica, po mogućstvu fotoaparatom u MAKRO MODU (režim slikanja gde je onaj cvetić, ako se ne razumeš u aparate), ili mobilnim, SAMO ako podržava makro mod, inače su slike praktično neupotrebljive za bilo kakvu ocenu autentičnosti!
Vidi da slikaš iz više uglova da se vidi što više detalja. Nažalost, pretpostavljam da sat nije sa providnim poklopcem tako da neće moći da se vidi mehanizam unutra.... Što je od presudne važnosti kod utvrđivanja autentičnosti!
Takođe: i replika može da radi bez problema decenijama, naročito ako je u nju stavljen neki kvalitetan mehanizam (ETA, Seiko...), tako da to što "sat super radi" nije ama baš nikakav dokaz autentičnosti.
Ne znam da li je tvoj drug svestan koliko vrede ovakvi satovi i kolika je mogućnost da ga na takav način kupi za taj novac. Voleo bih da znam šta je tačno od belog zlata, a u svakom slučaju, to bi trebalo proveriti na još nekom mestu. Što se tiče časovničara, mislim da ga je pošteno izradio ukoliko je u pitanju replika, a sada već postoje ozbiljne indicije da je tako. Uostalom, valjalo bi da časovničar izda potvrdu o originalnosti sa žigom sopstvene radnje, ukoliko ima cojones za tako nešto.
Prilog 38399Prilog 38400Prilog 38401Prilog 38402Prilog 38403Prilog 38404evo slika mada slikane mobilnim telefonom 5Mp... nisu bas merodavne al stavicu od fotoaparata... nisam stigo ranije
Standardna jeftina ($15) kopija.
nije oko 215 doll
vacheron constantin geneve 4 2005 737998
Popravka kosta onoliko koliko se pogodis sa sajdzijom