Najvjerojatnije Dixon Gangzhou ili Tongji. Bez slike ništa. Ali računaj da je mehanizam smeće ukrašeno Zenith logom. Stvarno ne znam za šta bi ga koristio osim za osnove urarstva.
Printable View
Najvjerojatnije Dixon Gangzhou ili Tongji. Bez slike ništa. Ali računaj da je mehanizam smeće ukrašeno Zenith logom. Stvarno ne znam za šta bi ga koristio osim za osnove urarstva.
dobar dan,zeleo bih pomoc naime nasao sam ovaj model seika na sajtu kuoujem prodajem,cena mu je 12000 dinara,postoji li mogucnost po slikama da se vidi da li se radi o rep..ci.hvala
Retke su Seiko replike, a naročito za kvarcne modele, tako da verujem da je ovo original. I cena mu je okej.
Original je. I prelep sat inače. A Seiko replike nisu baš toliko retke, ređe nego npr. Tissot ali ih ima. Takozvani Feiko.
hvala vam
Ali.. Probaj prvo sat. Ja sam ih imao dva i veliki su.. Inače jako lijep sat.
Pogrešno sam se izrazio, retke su kvalitetne Seiko replike, makar one koje sam ja viđao po netu. Čak sam tragao i po sajtovima i forumima gde se govori o replikama, jer me interesovalo kolika je šansa da budem prevaren pri kupovini Seika, i tamo se pisalo da uopšte nije isplativo praviti Seiko replike za razliku od Rolexa, Hublota, AP-a, Omege i ostalih švajcaraca, što ne znači da se to neće promeniti u budućnosti. Pri tom nisam tragao za vintage modelima, kapiram da među njima postoji veća šansa za frankenštajnima i fejkovima.
Ako grešim, ispravi me.:beer:
Da izmerio sam precnik i odgovara mi.jel mehanizam u njemu dobar kako se vama cini posto ste imali takav sat?
Nije baš osnovni seiko baterijaš.
1/5 centralni krono i grande date.
Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.
A sta mislis o dugena premium 7000033,sada sam i taj sat nasao cena 80 evra
Erm.. Ne.
Jok. Taman. Ali bio sam u fazi vintage.
Zdravo,
Neko ko poznaje Hublot? Da li je sat original?
Hvala,
http://i64.tinypic.com/35hheeg.jpg
http://i66.tinypic.com/2lvhhn4.jpg
http://i66.tinypic.com/2lvh8ao.jpg
http://i68.tinypic.com/1z4ebyf.jpg
Pozdrav svima.. Nov sam na forumu i zeleo bih da se raspitam i da mi pomognete ako je moguce.. Pa da predjem na stvar..
Planiram da kupim Casio G-Shock i gledao sam GA110 na kupujem prodajem sajtu.. Ne zelim nikako repliku da kupim.
Nasao sam GA110 i kosta 60e kod tog coveka.. On u opisu kaze da je sat made in japan i da je zbog toga jeftiniji od made in thailand koji se prodaju po radnjama u srbiji.. Po njegovim recima Japan made ima losiji mehanizam, npr: Kada je sat na 14h i ja zelim da podesim da bude 13h tajlandski vrati samo kazaljke jedanput unazad, dok japanski mora da pravi pune krugove napred dok nedodje do 13h...
Ovo je link sata: https://www.kupujemprodajem.com/Naki...r_id=155818716
Ako sam pogresio temu neka admin prebaci ovu poruku samo, hvala unapred svima :D
Pozdrav i dobrodošao na forum.
Što se tiče odgovora na tvoje pitanje, imam jednu narodnu izreku: jeftina čorba - smrdljiva čorba.
https://youtu.be/VYG-PXdltz4
Doduse, prodavac kaze da mu auto light radi izmedju ostalog ali pogledaj klip od 8:25
Ja bih preskocio cak i bez ovog snimka. Nisam ekspert za gshock ali prica o jeftinijim mehanizmima je meni veoma, veoma sumnjiva.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Grka dobro došao na forum.
Prvi put čujem da Casio pravi neke jeftinije (jeftiniji mehanizmi) i skuplje G Shock-ove. Druga priča su neke ograničene serije.
Drugo, prodavac kaže: "Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzija" Međutim na satu koji prodaje lepo piše Cased in Thailand (Japan Movt). Dakle, piše sklopljeno na Tajlandu , japanski mehanizam, tako da priča o proizvodnji u Japanu nije tačna. Sat je sklopljen na Tajlandu, bar tako piše.
Treće, mislim da postoji razlika u fontu slova na poklopcu sata a takođe na spojevima plastike sa donje strane postoji zazor koji se na orginalu ne vidi.
Pogledati sliku poklopca sa oglasa i YT video:
Prilog 139155Prilog 139156
https://www.youtube.com/watch?v=Qp-s3YRqNgE
Cena od 60 evra je suviše niska za taj sat. Sense prodaje te modele od 17000 din pa na više, na KP se mogu naći i jeftinije ali ne toliko jeftinije.
Sve u svemu zaobiđi. Postoji nekoliko proverenih prodavaca Casio satova na KP.
Da pojasnim prvu rečenicu :laugh:
Hteo sam reći da prvi put čujem da od jednog istog modela sata, u ovom slučaju GA110, Casio pravi jeftiniju verziju sa jeftinijim mehanizmom i skuplju verziju sa boljim mehanizmom.
Inače prodavac u oglasu kaže: "ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih"
Ne kupuj, to je obicna kopija, kinesko djubre..."prodavac" pokusava da hipnotise sire narodne mase i ubedio je sebe da je uspesan u tome, cak je i sam podlegao hipnozi!
G Shock je jedan jedini i jedino original...ne postoje nikakvi jeftiniji i skuplji, sa losijim ili boljim mehanizmom, postoje samo originalni i kopije, nema trece.
Pošto sam dao veoma kratak odgovor, mogao bih i ja da ga pojasnim. Ukoliko je cena bilo koje robe previše niska, to je uvek signal za uzbunu. Provera cene novog proizvoda se može relativno lako izvršiti. Dovoljno je pogledati koliko košta u EU, SAD i kod nas, uz ogradu da to treba da bude zvanični distributer. Cene u SAD su obično nešto niže, jer je u pitanju veliko tržište koje uvozi dosta proizvoda, dosta toga se kupuje i prodaje, a zbog količine se svakako može očekivati da cena bude niža. Za početak može biti zgodan Amazon ili eBay, kao i online prodavnice registrovane u zemljama EU, a obično imaju domen države članice, npr. de, fr, nl, uk i slično. Naravno, online prodavnice se uvek mogu proveriti i naknadno, ali to je već druga priča.
Da se vratimo na ovaj Casio... Iako je Sky već rekao dosta o mestu proizvodnje, evo delova oglasa koji su sami po sebi kontradiktorni:
Citat:
●Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzija
Iako ima još kontradiktornosti, hajde da razmislimo o ove dve stavke. Casio je japanska firma, a svima je poznato da su mnoge kompanije izmestile proizvodnju u zemlje gde je jeftinija radna snaga. Nije mi jasno kako to da proizvod koji proizvodi dobro plaćeni japanski radnik, kome kontrolori kvaliteta vise nad glavom, može da bude jeftiniji i lošiji od onoga sa Tajlanda. Proizvodnja se izmešta u siromašnije zemlje upravo da bi se manje potrošilo na radnu snagu i da bi proizvod bio jeftiniji, a samim tim i konkurentniji. Kada bi Casio poslovao kako je opisano u oglasu, već odavno bi bankrotirao.Citat:
●ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih
Ukoliko neki sat košta npr. 100 € u EU, a kod nas u legalnoj radnji 120 €, cene na oglasima ne mogu baš mnogo da osciliraju. Ako neko kupi više ovakvih satova u Mađarskoj i dobije povrat PDV-a, sat može da ima istu cenu kao u Mađarskoj, tako da prodavac radi za razliku koju čini PDV i ima zaradu, a kupac ga plaća kao da je i sam otišao u Segedin. Ukoliko je u pitanju sat koji je kupljen i eventualno malo nošen, cena bi trebalo da bude nešto niža u prodavnici, mada će prodavac morati da je pristojno snizi ukoliko želi da ga proda ukoliko ne želi da mu onaj koji ga je kupio u Mađarskoj bude direktna konkurencija.
Ukoliko se sat iz ovog primera prodaje za 50-60 €, onda bi trebalo debelo razmisliti. Svako ko nešto prodaje na oglasima želi da zaradi, eventualno da pokrpi rupe u finansijama, a ne zato što želi da se bavi humanitarnim radom.
Naravno, postoji i mogućnost prevare, što se već dešavalo, tj. da ljudi uplate novac i nikada ne dobiju predmet ili dobiju ciglu, ili da je roba kradena, mada ovde zaista ne verujem da je to slučaj pošto KP ima podatke prodavaca i IP adresu, pa bi lopov bio lud da sve to ostavi policiji na tacni.
Prvo sto sam primetio je bas to sto covek prica da je sat Made in Japan, a na kucistu pise da je sklopljen na Tajlandu. Na kaisu pise da je Japan.. Moj drugar ima original gshock i njemu je i kuciste i kais tajland.. I konkretno sam i ovo primetio takodje:
Prilog 139160Prilog 139161
Sa KP Original
Nema 3 tackice, kazaljka kao da je izduzenija i ovaj ram gde pise CASIO WR20BAR je dosta uzi kod originala..
Hvala svima na pomoci :D
Isto imam i ja , vidim da je post jako zastareo ne mogu da se snadjem da postavim nov ali da li moze neko da mi se javi na pm da mu posaljem slike? :) Hvvala u napred
Molio bih iskusnije na ovom forumu mi kazu sta misle o ovom citizen modelu, kao i to da li vredi ova kupovina preko ovog KP oglasa za relativno povoljan novac (u bomaru npr ovaj sat kosta na popustu cak 38000):
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...s.htm#photoBig
Svaki savet je dobrodosao.
Po meni ne vredi 38K (cena u Bomaru). Jeste super sto je kuciste i narukvica od titanijuma, stvarno je lagana, ali to je sve. Za tu cenu bih ocekivao makar i safirno staklo a i da se bezel malo lepse okrexe.
Inace isao sam da ga probam kad se pojavio u Bomaru, svidela mi se boja na slikama. Uzivo drugacije izgleda.
Cena od 210e sa kp mi je vec prihvatljiva.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Obzirom da je u pitanju sat od titanijuma, prilicno je laksi od celicnog stoga ponesi vagu, taj model treba da tezi tacno 116gr pa proveri...celicni bi tezio oko 150grama.
https://www.uhrcenter.de/en/product/...er-bn0201-88l/
Na oko mi deluje ok. Al kao sto kolega rece, tezina bi trebala da bude dobra potvrda.
Inace, satovi od titanijuma su obicno malo tamniji od celicnih i razlika se vidi golim okom. Vuku na neku sivu boju. Ctizen probao da boju priblizi sto vise boji celika. I u tome su uspeli. Zato i deluje kao da je od nerdjajuceg celika.
Cuo sam se sa prodavce, na moje pitanje da li se dobija nekakav garantni list ili bilo koja isprava, on je odgovorio da je nedelju dana tzv. radna garancija i tolko. U nedoumici sam velikoj. Hvala vam na odgovorima, pisite slobodno ukoliko ima jos po neki savet u vezi ovog sata.
Jesi video sat uzivo? Prosetaj do Bomara ako si u mogucnosti, probaj ga na ruci.
Moja pretpostavka je da on verovatno satove nabavi u madjarskoj, uzme povracaj pdv-a i da tu trazi svoju zaradu. Za garanciju - ako je sat nov, velika verovatnoca je da ti nikad nece ni trebati.
Da, probao ovaj teget/plavi i lepo mi stoji na ruci, a ima i u crnoj boji premda mi je nekako lepsi ovaj. Mozda mi malo bode oci zuta sekundara ali nema veze. Prodavac u bomaru mi je nudio i https://bomar.rs/citizen-promaster-marine-bn0191-80l.
Lep je i taj ali titanijumski mi je nekako privlacniji. Ne zbog titanijuma vec zbog izgleda cifera i kazaljki
Imas i ovaj, po meni, najlepsi od sva tri. Jedno vreme sam i sam hteo da ga uzmem ali na mojoj ruci nije izgledao dobro. A na slikama me svaki put odusevi kad ga vidim.
https://bomar.rs/citizen-promaster-marine-bn0151-17l
Inace, meni onaj sat izgleda skroz ok, sa linka na kp. Ako i dalje nisi siguran, mozes li da odes do prodavca? Razlika bomar i on je oko 13K dinara, put do njega i nazad bi te verovatno kostao puno manje.
Ima i njega na KP za oko 130e sa kutijom i garancijom, ali ovaj mi je nekako privukao najvise paznju. Neodoljivo me podseca na Certinu DS Action Diver koga cu najverovatnije uzeti jednog dana ako bude mogao da se nadje makar polovnog. :)
Nisam bas u mogucnosti da idem cak u vojvodinu odakle je inace prodavac, cekam drugi deo isplate pa da vidim ako mi ostane nesto para pa da ga zamolim da mi bar izmeri tezinu sata ako ce to da mi bude neka garancija da se ne radi o plagijatu.
Na kraju krajeva, da l se uopste isplati tim plagijatorima da prave kopije Citizena ili Casia, kao sto sam mogao da primetim na ovoj temi.
Za Casio sam cuo, pogotovo skuplji gshock modeli. Za Citizen stvarno ne znam :)
Tipicna kopija cifera Seika 5, Seiko napisano nekim levim fontom, gde prodavac kaze da je mehanizam 7009 i daje sliku tako da se ne vidi kuciste,iako na poklopcu pise 7019-6031.
Nesvojstveno Seiku, bar ja nisam vidjao do sada, je i Japan made na 6 sati, bez serijskog broja.
Za mene je ovo replika cak i ako su nespretno kombinovani kinesko kuciste, cifer i mehanizam 7009.
Seiko Redak vojnog stila,automatik 7009A u čeliku | Svet Satova
Prilog 142028
Prilog 142029
Za nekog ko se izdaje za vrsnog poznavaoca ove tematike taj prodavac je često sklon da škart prodaje kao kakvo zakopano blago.
Original, samo 60EUR [emoji23][emoji23]
Kupujemprodajem
Na prodaju muski sat poznatog brenda SEIKO. U pitanju je model 7S26-3040- Seiko 5. *Sat je apsolutno ispravan i funkcionalan, staklo bez ogrebotina. Stanje prikazano na slikama. * Prelepog i atraktivnog izgleda. * Sat radi bez bilo kakvih problema, krunica funkconise kao prvog dana, datum menja na 24 sata bez problema.
Za sva pitanja preko KP ili na broj telefona.
NAPOMENA: Pre slanja uplata 1000 din preko postneta*
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57dc0a0569.jpg
Naime,original bi trebalo ovako ili slicno da izgleda, bar prema serijskom broju koju je doticni naveo:
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...75637b7a18.jpg