-
Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova
Kako prepoznati original Tissot PRS 516 model iz 2009./2010.-te? Jedan takav se prodaje u radnji na bulevaru za primamljivu cenu od 29500 RSD (I 10% popusta za keš), dok na sajtu TISSOT T-SPORT - Swissims cena 395 CHF (oko 330 EUR ili blizu 37000 RSD). Hmmm...možda ima rabat na količinu, veruje Jorgovanki u budućnost domaće valute ili pokušava da "uvali" fake naivcima poput mene. ;)
-
-
Verovatno stare zalihe, ostao jo 1 ili 2, pa resili da ih prodaju.
Inace, to mu je cena
Tissot PRS516 Steel Brown Automatic Mens Watch T91.1.413.51
-
U Bulevaru radnju ima ovlašćeni distributer Tissot-a za Srbiju (čijeg imena ne mogu da se setim:)).
Ako si video kod njih-sigurno nije kopija.
-
pa nije to taj sat, ovaj je kvarcni i hronograf
-
-
Ne znam naziv radnje na bulevaru, 2 radnje sa satovima su jedna do druge, a model sata je Tissot T91.1.428.51
-
Blizu Vuka, preko puta ETF i Univerzitetske biblioteke?
-
da, ali to baš i nije važno (ne bih želeo da nikoga neopravdano optužim)...više me zanima: Kako prepoznati original tog sata? Ako je u njemu mehanizam ETA...to skoro da i nije važno
-
Ne postoji neko univerzalno resenje, sablon po kom mozes da prepoznas sat.
Jednostavno treba imati dosta iskustva i videti dosta kopija i originala.
Ako postoji sumnja, uvek je najbolje odneti sat kod casovnicara.
-
Na ovo pitanje je praktično nemoguće dati odgovor, a evo i zbog čega: replike se razlikuju od originala u većem ili manjem stepenu, a sat ima mali milion detalja na koje treba obratiti pažnju. To mogu biti drugačiji font, neka greška u natpisima, drugačije postavljeni markeri za sate, minute i slično, drugačija nijansa boje cifera ili kazaljke, drugačije kazaljke i da ne nabrajam više.
Kada se utvrđuje originalnost, kreće se od primerka koji se ispituje, pa se svaki detalj upoređuje sa slikom originala. Ukratko, nemoguće je nabrojati sve detalje, a neki se ne mogu opisati rečima. Npr. ako su pogrešno postavljeni markeri za minute, to se može objasniti samo pomoću slike.
Ne verujem da radnja na takvom mestu prodaje replike satova, jer nismo u Pakistanu niti u devedesetim. Pogledaj kako se zove radnja ili daj bar približnu adresu, mada ne verujem da će biti problema. Zvanični dsitributer Identico/Fashion Time ima dve radnje na Bulevaru, na broju 28-32 i na broju 86.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Primetio sam da Omega satovi nisu bas jeftini (bar za nas narod) a naidjoh na ovu od 11 000 na kako ovde na forumu kazu vockici :) pa me zanima da li je original? Evo slicica Prilog 58224Prilog 58225Prilog 58226
-
Citat:
worldwideweb kaže:
Primetio sam da Omega satovi nisu bas jeftini (bar za nas narod) a naidjoh na ovu od 11 000 na kako ovde na forumu kazu vockici :) pa me zanima da li je original? Evo slicica
Prilog 58224Prilog 58225Prilog 58226
Taj sat ne vredi nista to je replika!
-
Replika,
tesko da sat koji kosta oko 4.000e moze da se kupi za 11.000 din:no:
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svim članovima foruma.
Do sada sam samo razgledao i čitao, ali sam rešio da se registrujem i steknem neko znanje u vezi satova uopšte, a možda nešto i naučim. Imam priliku da dobijem sat sector black eagle Prilog 71446 i to je ovaj na slici. Zanima me vaše mišljenje da li je upitanju original ili neka kopija. Mislim da sam uočio neke nelogičnosti ali nisam siguran da li sam upravu. Pošto postoji mogućnost da dobijem ovaj ili seiko iz SSB serije, zanima me i za šta je najbolje odlučiti se.
Hvala unapred
-
Dobro dosao na forum!
Ako vec imas mogucnost za Seiko, nemoj ni da razmissljas, uzimaj! Daleko je bolji sat od Sectora.
-
meni ovaj sektor ne izgleda kao kakva kopija, na osnovu ove fotografije, naravno za mene je i od fotografije bitnija informacija gde je sat kupljen, ako je kupljen kod ovlascenog prodavca onda je original
-
Jedan od mozda najskromnijih modela Casia (F-91W) a po meni i jedan od najlepsih i najpopularnijih.
Mali vodic kako prepoznati kopiju.
Levo je original a desno je k...ja
http://i43.tinypic.com/2pzjkna.jpg
http://i43.tinypic.com/30asxeo.jpg
http://i40.tinypic.com/t0jkwl.jpg
http://i42.tinypic.com/2wpuj4o.jpg
http://i42.tinypic.com/29fy2ok.jpg
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kod tog konkretno modela ima jos jedan nacin, a to je da zadrzavanjem desnog donjeg pusera, na displeju treba da se ispise Casio. Nisam siguran da ne postoji i neka replika koja poseduje ovu funkciju(ko ce ga vise znati kad sve kopiraju), ali recimo da u 99% slucajeva funkcionise.
Prilog 71449
-
Odaje ga i oznaka ispod "Resist"
http://i44.tinypic.com/2d1jurn.jpg
http://i44.tinypic.com/1z1vb54.jpg
Jedna je Japan a druga Kina dok k...ija nema ni jednu oznaku.
-
Evo zanimljivog Tjub klipa, šteta što odmah nije prokomentarisao bezel, inače zanimljivo je posmatrati aspekte poređenja...
http://www.youtube.com/watch?v=G9F0DNk-6vQ
-
Ovaj video je već postavljan na forumu, ali ga priklučujem i ovoj temi....
Rolex Daytona Fake vs Real - Official Rolex Video
Putem ovog video klipa možete saznati i prepoznati detalje koji vam mogu pomoći oko procene da li je određeni Rolex sat originalan ili ne.
http://youtu.be/RzQcj1ulIkQ
-
zanima me vase mislenje u vezi ovog sajta: Gardemoda.mk ovo je makedonki sajt pa me zanima sta mislite dali satovi su original u odnosu na cenu koju prodaju? 1evro = 61 den. ili 100 evra= 6100 den.
btw. nemaju ih na lageru, nego ih naruce ko zna od gde pa ih posalju. zanima me odakle to mogu da ih naruce i kako im se isplati da ih prodavaju po skoro istu ili nizu cenu od zvanicnih sajtova proizvodjaca ako su original kako tvrde. Osim iz kine neznam gde drugde bi nasli besplatnu postarinu? znaci postarina+pdv+ carina= na neznam gde je njihova zarada ako su original? sta vi mislite dali su zaista original, ili replika ovi satovi u odnosu na cenu? dali nekome moze da se isplati da prodaje originalni sat za cenu koju su odredili na ovom sajtu?
-
Rabat. Uvijek su jeftiniji ovakvi sajtovi od zvaničnih. Na zvaničnim sajtovima važi preporučena maloprodajna cijena.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobar dan postovani, hteo bih Vama da postavim pitanje u vezi jednog sata, sat sam dobio na poklon i nemam predstavu da li je original ili ne, hteo bih da ga prodam jer mi nije potreban, a i previse je glomazan, nije po mom ukusu, pa ako bi mogli Vi koji se razumete da mi kazete da li je original i koliko moze da kosta jedan takav sat. Hvala unapred. Evo i slike...Prilog 99862Prilog 99863Prilog 99864Prilog 99865Prilog 99866
-
Po mom misljenju u pitanju je kopija.
Podji prvo od toga da ovakav originalni sat kosta nekih 2500-3000e. Retko ko ce ti pokloniti danas nesto tako vredno, osim ako nije u pitanju neki arapski seik ili slicno.;)
Naravno to sto je sat dobijen na poklon samo po sebi nije razlog moje sumnje.
-
Ja bih rekao da je kopija,original nema sekundaru,ukoliko nije chrono,a i tada bi imao podbrojcanike a ne dva displeja i drugaciju sekundaru.
-
Sat je kopija. Nema test dugme na poklopcu, drugačiji je rotirajući prsten, nema upozorenje ugravirano sa zadnje strane antene da se antena koristi samo u hitnim slučajevima, šrafovi na poklopcu su krstasti- na orginalu nisu krstaci, natpisi na brojčaniku, boja displeja ... Estetski vrlo neubedljiva kopija
Ovo je orginal , tu možeš videti kako se otprilike kreću cene:
Breitling EMERGENCY for $�3,783 for sale from a Trusted Seller on Chrono24
Evo lepe slike poklopca:
Breitling "Emergency" model number E56121.1 - Page 2
-
Bas me zanima sta su stavili tamo gde je antena kod originala? :rolleyes:
-
S'obzirom da mi je ovaj sat poklonjen neposredno posle kupovine novog sata od strane te osobe, koji je cak i dosta skuplji. Uz duzno postovanje, ali ocekujem jos neki odgovor, jer zaista mi nije logicno da sam na poklon od te osobe dobio bednu kopiju. Hvala unapred. :) I jos pitanje ako je sve to istina, da li se ovakvi (kopije) satovi otkupljuju i u kojoj ceni? :)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Kao sto sam i napisao, to sto je sat dobijen na poklon nisam uzeo u razmatranje kad sam napisao da je sat kopija.
Ne znam ko otkupljuje, eventulno da vidis na domacim online berzama i aukcijama. Ovde na forumu je prodaja takvih satova, a i diskusija o njima najstroze zabranjena.
Tiho, evo odgovora na tvoje pitanje. Slike su preuzete iz neke fake buster teme na wusu.
Prilog 99875Prilog 99876
-
Ma kopija 1/1.
Ja ne znam da sam ikada vidio Emergency sa sekundarom, a da nije chrono, kao sto je Marko vec napisao. Jednostavno ne postoji.
Drugo, nikada ne vidjeh ni ove jako lose ukomponovane pobrojane funkcije oko trojke i devetke... Breitling jeste majstor u pretrpavanju cifera svim i svacim, ali sve to na kraju ima nekog svog smisla... Ovdje, ipak, nema.
-
Hvala Vam, i ja sam vidim razliku i sad vidim zasto nije original. Ali razumete me valjda, nadao sam se da je original, meni laiku je tako izgledao.:)
A link neki ili nesto? Jel smes da mi kopiras ili posaljes za te online berze? Hvala :)
-
Diskusije o replikama i njihovoj prodaji su zabranjene pravilima foruma.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima, nedavno sam dobio ovaj sat pa me zanima nesto vise o njemu, da li je kopija i zbog cega i ako jeste kopija kog modela. Hvala unapred
Prilog 100186Prilog 100187
-
Kopija je, i to jedna od losijih.
Kog modela je kopija? Takav model ne postoji.
-
Čak i bez gledanja, čim si ga dobio na poklon, onda je replika, osim ako davalac poklona nije izuzetno bogat (holivudski glumac, arapski šeik) koji tek tako poklanja skupe satove. Pogledaj bilo gde na internetu cene ovih satova, pa će ti biti jasno, kao npr. na sledeća dva linka: Chrono24: Breitling Uhren kaufen - 8.554 Angebote
Breitling Luxusuhren kaufen - uhrinstinkt.de
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav,nov sam na forumu,i potrebna mi je vasa pomoc,nasao sam povoljno sat koji mi se izuzetno svideo,prica je da je donet iz inostranstva ali se plasim da nije replika,ovo su neke slike koje sam dobio od prodavca pa se nadam da mi na osnovi njih mozete pomoci
Prilog 103762Prilog 103763Prilog 103764Prilog 103765Prilog 103766Prilog 103767
-
Ja ovako na prvu loptu dragi člane Psiho mogu reći da mi ovo liči na tešku repliketinu, što jako često ide uz reč povoljno....