Grka dobro došao na forum.
Prvi put čujem da Casio pravi neke jeftinije (jeftiniji mehanizmi) i skuplje G Shock-ove. Druga priča su neke ograničene serije.
Drugo, prodavac kaže: "Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzija" Međutim na satu koji prodaje lepo piše Cased in Thailand (Japan Movt). Dakle, piše sklopljeno na Tajlandu , japanski mehanizam, tako da priča o proizvodnji u Japanu nije tačna. Sat je sklopljen na Tajlandu, bar tako piše.
Treće, mislim da postoji razlika u fontu slova na poklopcu sata a takođe na spojevima plastike sa donje strane postoji zazor koji se na orginalu ne vidi.
Pogledati sliku poklopca sa oglasa i YT video:
Cena od 60 evra je suviše niska za taj sat. Sense prodaje te modele od 17000 din pa na više, na KP se mogu naći i jeftinije ali ne toliko jeftinije.
Sve u svemu zaobiđi. Postoji nekoliko proverenih prodavaca Casio satova na KP.
Poslednja ispravka: skydrummer (17.8.2018. u 23:01)
Nije baš osnovni seiko baterijaš.
1/5 centralni krono i grande date.
Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.
A sta mislis o dugena premium 7000033,sada sam i taj sat nasao cena 80 evra
Da pojasnim prvu rečenicu
Hteo sam reći da prvi put čujem da od jednog istog modela sata, u ovom slučaju GA110, Casio pravi jeftiniju verziju sa jeftinijim mehanizmom i skuplju verziju sa boljim mehanizmom.
Inače prodavac u oglasu kaže: "ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih"
Ne kupuj, to je obicna kopija, kinesko djubre..."prodavac" pokusava da hipnotise sire narodne mase i ubedio je sebe da je uspesan u tome, cak je i sam podlegao hipnozi!
G Shock je jedan jedini i jedino original...ne postoje nikakvi jeftiniji i skuplji, sa losijim ili boljim mehanizmom, postoje samo originalni i kopije, nema trece.
Poslednja ispravka: stanis (17.8.2018. u 23:57)
Pošto sam dao veoma kratak odgovor, mogao bih i ja da ga pojasnim. Ukoliko je cena bilo koje robe previše niska, to je uvek signal za uzbunu. Provera cene novog proizvoda se može relativno lako izvršiti. Dovoljno je pogledati koliko košta u EU, SAD i kod nas, uz ogradu da to treba da bude zvanični distributer. Cene u SAD su obično nešto niže, jer je u pitanju veliko tržište koje uvozi dosta proizvoda, dosta toga se kupuje i prodaje, a zbog količine se svakako može očekivati da cena bude niža. Za početak može biti zgodan Amazon ili eBay, kao i online prodavnice registrovane u zemljama EU, a obično imaju domen države članice, npr. de, fr, nl, uk i slično. Naravno, online prodavnice se uvek mogu proveriti i naknadno, ali to je već druga priča.
Da se vratimo na ovaj Casio... Iako je Sky već rekao dosta o mestu proizvodnje, evo delova oglasa koji su sami po sebi kontradiktorni:
●Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzijaIako ima još kontradiktornosti, hajde da razmislimo o ove dve stavke. Casio je japanska firma, a svima je poznato da su mnoge kompanije izmestile proizvodnju u zemlje gde je jeftinija radna snaga. Nije mi jasno kako to da proizvod koji proizvodi dobro plaćeni japanski radnik, kome kontrolori kvaliteta vise nad glavom, može da bude jeftiniji i lošiji od onoga sa Tajlanda. Proizvodnja se izmešta u siromašnije zemlje upravo da bi se manje potrošilo na radnu snagu i da bi proizvod bio jeftiniji, a samim tim i konkurentniji. Kada bi Casio poslovao kako je opisano u oglasu, već odavno bi bankrotirao.●ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih
Ukoliko neki sat košta npr. 100 € u EU, a kod nas u legalnoj radnji 120 €, cene na oglasima ne mogu baš mnogo da osciliraju. Ako neko kupi više ovakvih satova u Mađarskoj i dobije povrat PDV-a, sat može da ima istu cenu kao u Mađarskoj, tako da prodavac radi za razliku koju čini PDV i ima zaradu, a kupac ga plaća kao da je i sam otišao u Segedin. Ukoliko je u pitanju sat koji je kupljen i eventualno malo nošen, cena bi trebalo da bude nešto niža u prodavnici, mada će prodavac morati da je pristojno snizi ukoliko želi da ga proda ukoliko ne želi da mu onaj koji ga je kupio u Mađarskoj bude direktna konkurencija.
Ukoliko se sat iz ovog primera prodaje za 50-60 €, onda bi trebalo debelo razmisliti. Svako ko nešto prodaje na oglasima želi da zaradi, eventualno da pokrpi rupe u finansijama, a ne zato što želi da se bavi humanitarnim radom.
Naravno, postoji i mogućnost prevare, što se već dešavalo, tj. da ljudi uplate novac i nikada ne dobiju predmet ili dobiju ciglu, ili da je roba kradena, mada ovde zaista ne verujem da je to slučaj pošto KP ima podatke prodavaca i IP adresu, pa bi lopov bio lud da sve to ostavi policiji na tacni.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Prvo sto sam primetio je bas to sto covek prica da je sat Made in Japan, a na kucistu pise da je sklopljen na Tajlandu. Na kaisu pise da je Japan.. Moj drugar ima original gshock i njemu je i kuciste i kais tajland.. I konkretno sam i ovo primetio takodje:
Sa KP Original
Nema 3 tackice, kazaljka kao da je izduzenija i ovaj ram gde pise CASIO WR20BAR je dosta uzi kod originala..
Hvala svima na pomoci![]()
Erm.. Ne.
Bookmarks sajtovi