Strana 25 od 36 PrvaPrva ... 1521222324252627282935 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 241 do 250 od ukupno 624
Like Tree501Likes

tema: Kako prepoznati kopije (replike) satova

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    44

Određen forumom Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova

Citat doyle kaže: Pregled poruke
    Pogrešno sam se izrazio, retke su kvalitetne Seiko replike, makar one koje sam ja viđao po netu. Čak sam tragao i po sajtovima i forumima gde se govori o replikama, jer me interesovalo kolika je šansa da budem prevaren pri kupovini Seika, i tamo se pisalo da uopšte nije isplativo praviti Seiko replike za razliku od Rolexa, Hublota, AP-a, Omege i ostalih švajcaraca, što ne znači da se to neće promeniti u budućnosti. Pri tom nisam tragao za vintage modelima, kapiram da među njima postoji veća šansa za frankenštajnima i fejkovima.
    Ako grešim, ispravi me.
    Nema greške, to je to, slažem se
    Citat starki.nesa kaže: Pregled poruke
    Da izmerio sam precnik i odgovara mi.jel mehanizam u njemu dobar kako se vama cini posto ste imali takav sat?
    Pa ono... Osnovni Seiko baterijaš. Nit smrdi nit miriše... Ne opterećuj se, uzimaj ako ti se sviđa.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Grka dobro došao na forum.

Prvi put čujem da Casio pravi neke jeftinije (jeftiniji mehanizmi) i skuplje G Shock-ove. Druga priča su neke ograničene serije.
    Drugo, prodavac kaže: "Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzija" Međutim na satu koji prodaje lepo piše Cased in Thailand (Japan Movt). Dakle, piše sklopljeno na Tajlandu , japanski mehanizam, tako da priča o proizvodnji u Japanu nije tačna. Sat je sklopljen na Tajlandu, bar tako piše.
    Treće, mislim da postoji razlika u fontu slova na poklopcu sata a takođe na spojevima plastike sa donje strane postoji zazor koji se na orginalu ne vidi.
    Pogledati sliku poklopca sa oglasa i YT video:
    Kako prepoznati kopije (replike) satova-1.jpgKako prepoznati kopije (replike) satova-2..jpg

Cena od 60 evra je suviše niska za taj sat. Sense prodaje te modele od 17000 din pa na više, na KP se mogu naći i jeftinije ali ne toliko jeftinije.
    Sve u svemu zaobiđi. Postoji nekoliko proverenih prodavaca Casio satova na KP.
    Poslednja ispravka: skydrummer (17.8.2018. u 23:01)

Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Lajkovi
    16776
    Reputacioni uticaj
    92

Nije baš osnovni seiko baterijaš.

1/5 centralni krono i grande date.

Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.

Novi član
    Član od
    15.1.2017.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

A sta mislis o dugena premium 7000033,sada sam i taj sat nasao cena 80 evra

Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    44

Citat sin.er kaže: Pregled poruke
    Nije baš osnovni seiko baterijaš.

1/5 centralni krono i grande date.

Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.
    Ok izvinjavam se struka, mrvicu napredniji Seiko baterijaš dimenzije u smislu da je mali za tvoju štapu?

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Da pojasnim prvu rečenicu
    Hteo sam reći da prvi put čujem da od jednog istog modela sata, u ovom slučaju GA110, Casio pravi jeftiniju verziju sa jeftinijim mehanizmom i skuplju verziju sa boljim mehanizmom.
    Inače prodavac u oglasu kaže: "ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih"

Član
    Član od
    3.9.2012.
    Lajkovi
    176
    Reputacioni uticaj
    15

Ne kupuj, to je obicna kopija, kinesko djubre..."prodavac" pokusava da hipnotise sire narodne mase i ubedio je sebe da je uspesan u tome, cak je i sam podlegao hipnozi!
    G Shock je jedan jedini i jedino original...ne postoje nikakvi jeftiniji i skuplji, sa losijim ili boljim mehanizmom, postoje samo originalni i kopije, nema trece.
    Poslednja ispravka: stanis (17.8.2018. u 23:57)

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Pošto sam dao veoma kratak odgovor, mogao bih i ja da ga pojasnim. Ukoliko je cena bilo koje robe previše niska, to je uvek signal za uzbunu. Provera cene novog proizvoda se može relativno lako izvršiti. Dovoljno je pogledati koliko košta u EU, SAD i kod nas, uz ogradu da to treba da bude zvanični distributer. Cene u SAD su obično nešto niže, jer je u pitanju veliko tržište koje uvozi dosta proizvoda, dosta toga se kupuje i prodaje, a zbog količine se svakako može očekivati da cena bude niža. Za početak može biti zgodan Amazon ili eBay, kao i online prodavnice registrovane u zemljama EU, a obično imaju domen države članice, npr. de, fr, nl, uk i slično. Naravno, online prodavnice se uvek mogu proveriti i naknadno, ali to je već druga priča.

Da se vratimo na ovaj Casio... Iako je Sky već rekao dosta o mestu proizvodnje, evo delova oglasa koji su sami po sebi kontradiktorni:

●Casio G-Shock satovi koji su u oglasu nisu MADE IN THAILAND (koji se prodaju u radnji) vec su MADE IN JAPAN – Povoljnija verzija
    ●ZBOG CEGA JE OVOLIKO JEFTINIJI ● U njemu se nalazi vrhunski mehanizam ali je malo prostiji u odnosu na onaj koji se nalazi kod Tajlandskih
    Iako ima još kontradiktornosti, hajde da razmislimo o ove dve stavke. Casio je japanska firma, a svima je poznato da su mnoge kompanije izmestile proizvodnju u zemlje gde je jeftinija radna snaga. Nije mi jasno kako to da proizvod koji proizvodi dobro plaćeni japanski radnik, kome kontrolori kvaliteta vise nad glavom, može da bude jeftiniji i lošiji od onoga sa Tajlanda. Proizvodnja se izmešta u siromašnije zemlje upravo da bi se manje potrošilo na radnu snagu i da bi proizvod bio jeftiniji, a samim tim i konkurentniji. Kada bi Casio poslovao kako je opisano u oglasu, već odavno bi bankrotirao.

Ukoliko neki sat košta npr. 100 € u EU, a kod nas u legalnoj radnji 120 €, cene na oglasima ne mogu baš mnogo da osciliraju. Ako neko kupi više ovakvih satova u Mađarskoj i dobije povrat PDV-a, sat može da ima istu cenu kao u Mađarskoj, tako da prodavac radi za razliku koju čini PDV i ima zaradu, a kupac ga plaća kao da je i sam otišao u Segedin. Ukoliko je u pitanju sat koji je kupljen i eventualno malo nošen, cena bi trebalo da bude nešto niža u prodavnici, mada će prodavac morati da je pristojno snizi ukoliko želi da ga proda ukoliko ne želi da mu onaj koji ga je kupio u Mađarskoj bude direktna konkurencija.

Ukoliko se sat iz ovog primera prodaje za 50-60 €, onda bi trebalo debelo razmisliti. Svako ko nešto prodaje na oglasima želi da zaradi, eventualno da pokrpi rupe u finansijama, a ne zato što želi da se bavi humanitarnim radom.

Naravno, postoji i mogućnost prevare, što se već dešavalo, tj. da ljudi uplate novac i nikada ne dobiju predmet ili dobiju ciglu, ili da je roba kradena, mada ovde zaista ne verujem da je to slučaj pošto KP ima podatke prodavaca i IP adresu, pa bi lopov bio lud da sve to ostavi policiji na tacni.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Novi član
    Član od
    17.8.2018.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Talking Re: Kako prepoznati kopije (replike) satova

Prvo sto sam primetio je bas to sto covek prica da je sat Made in Japan, a na kucistu pise da je sklopljen na Tajlandu. Na kaisu pise da je Japan.. Moj drugar ima original gshock i njemu je i kuciste i kais tajland.. I konkretno sam i ovo primetio takodje:
    Kako prepoznati kopije (replike) satova-opera-snapshot_2018-08-18_165651_www.kupujemprodajem.com.pngKako prepoznati kopije (replike) satova-opera-snapshot_2018-08-18_165850_www.discountshop.com.png
    Sa KP Original
    Nema 3 tackice, kazaljka kao da je izduzenija i ovaj ram gde pise CASIO WR20BAR je dosta uzi kod originala..
    Hvala svima na pomoci

Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Lajkovi
    16776
    Reputacioni uticaj
    92

Erm.. Ne.

Slične teme

1. Kako prepoznati replike TAG Heuer satova - Informacije/Slike/Linkovi