"Megatrend".
"Megatrend".
Početak teme, Vukas ni pet ni šes:
"Neću da postavljam satove koje mislim da prodam, smatram da nisu deo zbirke. Samo "doživotne" primerke."
Glupost. Neodgovorna i pretenciozna izjava za nekog u tim godinama. Mislim na drugi deo izjave, pošto takvi primerci ne postoje sve dok čovek ne "baci kašiku" jednog dana. Tek onda postaju doživotni.
Zbirka je, naravno, pretrpela reviziju. Bivši, iz raznih razloga:
![]()
![]()
![]()
Umesto "bivših" tu su neki noviteti, kasnije o njima a za sada u Seiko gang upao je plavi kvarc... nepredviđeno. Pilot kalkulator, 7t32, upadljiv i neuništiv sat u "Monster fazonu". Tako... sutra nastavak.
![]()
Uh bas upadljiv Seiko i deluje bas robusno. A sto se tice izjave, pa vecina nas je tako i pocela, dok nismo shvatili da takvih dozivotnih primeraka nema![]()
Evo još nekoliko sličica.
![]()
![]()
![]()
![]()
Preko 42mm bez krunica i preko 11mm debljine. Lepe dimenzije, potaman. Ima i lepu luminaciju, potrajaće... tek mu je sedma godina. Korona izgleda lepo, verovatno je i funkcionalna, samo meni ne pada na pamet da preračunavam galone u litre i milje u kilometre. Ako to uopšte iko i radi. Narukvica nije njegova, jeste Seiko ali nije njegova. Onako... ne stoji loše, udobna je. Morao sam da prepravljam "uskočnike" da se upasuje kako treba. Hardlex, niži od bazela. Sav je od čelika i sav je izgreban, ko zna šta je sve preživeo... prava mazga. Za rad, u tom smislu. Nekako mi dođe žao da maltretiram one moje matore navijače i automatike pa nosim kvarc. Uinat sopstvenom mišljenju.
Poslednja ispravka: Vukas (26.7.2012. u 14:47)
Da... jedna mala digresija.
Danas preturam po kutijama u garaži, tražio sam nešto, kad ono - parče sata. Uništeno. Prava iskopina - nema staklo, kazaljke, ključ, poklopac... pun prašine ali mašina mi se učini zanimljiva, nepoznata mi a zanimljiva.
Potpisana: Lanco, pogledam na netu a ono Ronda 1233, navijač naravno, 17 rubina. Kopka crv... ponesem kući. Posle pola sata "ubeđivanja" - proradi. Još ne mogu da poverujem. Radi. Nagon za preživljavanjem čuda pravi, čak i kod malih mesinganih naprava "bez duše".
Bivši pokojnik, he,he
Poslednja ispravka: Vukas (26.7.2012. u 15:08)
Neverniče ... odakle ti ideja da je bez duše , `leba ti !Nemoj slučajno da ti ta Ronda vidi ovaj post , pa da rikne od tuge !
Udahnuti život u to malo mesingano čudo ... hmm, mogu misliti kakvo zadovoljstvo
![]()
Bookmarks sajtovi