-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Skromna druzina :) - Markoni BG
Pozdrav svima, ovo je moja skromna zbirka satova, koja ce se vremenom nadam se i uvecavati! :adore:
Sto se tice samih slika satova njih cu postaviti za jedno desetak dana, jer trenutno renoviram stan pa su svi lepo spakovani i sklonjeni. :angry:
U pitanju su (redosledom kao na slici):
1) Certina DS Podium Square
2) Cerruti 1881 Grande Classico
3) Festina Tour de France (nisam siguran da li je model 2002 ili '03)
4) Ingersoll Boonwile White
5) Jacque Lemans Sports Black
6) Nautica Ocean 50 Chronograph Watch
7) Nautica Yacht Club BFC Vintage
8) Seiko Men's Chronograph SNA225
Prilog 68049Prilog 68048Prilog 68050Prilog 68051Prilog 68052Prilog 68053Prilog 68054Prilog 68055
Neki satovi su kupljeni u Beogradu, a neki preko, sve cu detaljno napisati kada budem slikao i predstavio svaki od njih pojedinacno. Sigurno manje-vise vec sve znate pa mogu samo da podelim svoje iskustvo sa vama! Od svih satova jedino Nautica Yacht nije kod mene, vec kod beogradskog majstora za kozne kaiseve Majstor Pugo. Porucio sam kod njega koznu narukvicu i mislimda ce biti mnogo bolja od fabricke. :thumbsup:
Uskoro vise od mene! :)))
-
Re: Skromna druzina :) - Markoni BG
Dobro dosao na forum.
Zanimljiva kolekcija.:thumbup:
Kad budes bio u mogucnosti postavi zive fotke satova.
-
Hvala!!
Potrudicu se da ne cekamo 10 dana, vec za vikend da dodjem do ormara i da islikam sve! ;)
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Kao sto sam i obecao predstavicu svaki sat pojedinacno sa zivim slikama.:D
Jacque Lemans:
Prilog 68216Prilog 68211Prilog 68210Prilog 68209Prilog 68208Prilog 68215Prilog 68214Prilog 68213Prilog 68212
Sat je kupljen krajem 2011g u Bomar-u u Ziri. Neki osnovni podaci su: Visina sata 10mm, precnik 47mm i tezina 100gr. Kvarcni sa mineralnim staklom. Narukvica je silikonska. Sto se tice samog sata veoma je prijatan za nosenje jer ova mesavina silikona koju oni koriste je dosta prijatna za ruku u smislu da se ruka ne znoji puno kad se nosi. Sto se tice iluminacije dosta je slaba, tu je 10 min i cao! :lol: Takodje u pocetku je potrebno da se malo naviknete na gledanje u sat, da li ste videli odmah gde je kazaljka, ali posle nekog vremena se covek navikne! :thumbsup:
-
Markoni, dao si veoma korektan i sažet opis sa korisnim podacima (dimenzije, udobnost, iluminacija, preglednost itd.) koji može pomoći potencijalnim kupcima ovog modela. :thumbup:
Nadam se da će se kolekcija uvećati, a moram priznati da mi je u tvojoj kolekciji najzanimljivija certina DS.
-
Hvala Neso, potrudicu se da i za ostale satove tako isto opisem i pomognem potencijalnim kupcima! :thumbsup: p.s. Certinu postavljam za koji minut takodje! ;)
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Sledeci model je Nautica 50 Ocean Chronograph.
Prilog 68255Prilog 68256Prilog 68257Prilog 68258Prilog 68259Prilog 68261Prilog 68262Prilog 68263Prilog 68264Prilog 68260
Sat sam kupio 2009g u Indetico radnji. Sa crnom narukvicom i tom prilikom sam kupio i tamno crvenu koju mozete videti na slikama. Posle 5 godina nosenja obe su stradale pa sam prosle nedelje kupio novu originalnu nautica ne od ovog modela, ali posto je tesko naci bas za njega onda bolje ista ne nista, ali kao sto mozete videti i ona lepo stoji. Sam sat je dosta masivan, ali ne previse i tezi negde oko 150gr, precnik je 50mm, a visina sata je 15mm. Iako deluje masivno, veoma lepo lezi na ruci i dosta je udoban, sto se tice iluminacije negde oko pola sata traje, a posle moraju da se naprezu oci da bi se videle kazaljke. Krunica se zavija. Unutra je japanski kvarcni mehanizam. Sa satom nikada nisam imao problem, tako da mogu samo da iskazem svoje zadovoljstvo sa njim.
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Zaboravio sam samo da pomenem za Nauticu 50 Ocean Chronograph, da je kuciste od Titanijuma i da se korona je nalazi unutar kucista, i to veliko dugme na 1 h sluzi za njeno rotiranje.
Sledeci je Certina DS Square Podium (blue).
Prilog 68265Prilog 68266Prilog 68267Prilog 68268Prilog 68269Prilog 68270Prilog 68271Prilog 68272
Sat sam kupio pre par dana preko oglasa sa svim papirima o kupovini i kutijom, tako da nemam neko iskustvo sa njim. Planiram da ga nosim na poliranje i da mu kupim kozni kais. Zvanicni servis za Certinu je Zlatara Majdanpek H, zvao sam ih, ali broj kao da nije u funkciji i pisao sam im mejl, ali naravno ne odgovaraju tako da cu morati licno da odem do njih. Dimenzije sata su: visina sata 12 mm, sirina oko 38 mm i tezina oko 150 gr.
-
Lepa Certina stvarno.:thumbup:
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala puno, jos kad dobije i kozni kais! :dance3:
Sad je na redu Seiko.
Prilog 68273Prilog 68274Prilog 68275Prilog 68276Prilog 68277Prilog 68278Prilog 68279Prilog 68280Prilog 68281Prilog 68282
Sat sam kupio 2004 g u Solunu. Prelep sat koji je na zalost dosao u ruke moga brata, (sat sav izgreban, potrebno poliranje, uspeo da mu ispadne krunica..). Sat kao sat, za svaku preporuku, veoma lepo lezi na ruci i nije preterano masivan. Dimenzije sata su: precnik 46mm, visina 11mm, a tezina malo ispod 150gr. Ilumincaija je sasvim pristojna, dosta brzo potamni (da tako kazem), ali bez problema se tokom noci vide kazaljke, doduse blaga boja, ali se vide. Takodje sa satom nikada nisam imao problem i jedino sto mu fali jeste neki kozni kais! :))) Kao sto sam naveo, moj brat je uspeo, i dan danas ne znam kako da mu krunica ispadne, tako da je kod sajdzije stavljena druga, a preko komsije Seiko sajdzije u Ruzveltovoj ulici pokusavam da porucim originalnu. Kad stigne krunica, sat ide na poliranje i dobice i kozni kais.
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Festina Tour de France.
Prilog 68293Prilog 68294Prilog 68295Prilog 68296Prilog 68297Prilog 68298Prilog 68299Prilog 68300Prilog 68301
Sat sam kupio pocetkom 2003 godine u Solunu. Po mom misljenju najlepsi Tour de France model. Svi kasniji modeli postaju previse sareni, a i previse glomazni (naravno stvar ukusa). Sat je kupljen sa metalnom narukvicom (sa koznom mislim da se ni ne nudi), i neverovatna je razlika kad je na metalnoj i koznoj narukvici. Kad je na metalnoj sat dosta deluje masivno i mocno, dok na koznoj deluje dosta elegantnije i ne tako velik. Meni je sad sat na koznoj (morelato) narukvici i prijalo je malo da promenim, kad budem vratio metalnu, okacicu onda i koju sliku kako sat tad izgleda. Sa obe narukvice veoma je prijatan za nosnju, tezina sa metalnom je oko 180gr, a sa koznom oko 100gr. Precnik sata je 43mm, a visina 14mm. Sat takodje ima i alarm i on se aktivira izvlacenjem dugmeta na 8 h. Nikad problem sa satom nisam imao, samo redovno menjanje baterije, jedina mana na satu jeste na koroni gde je spala crna boja oko 12h i mala tacka koja je imala u sebi iluminaciju, naglasavam da sat nije udaren, vec je to samo od sebe otpalo i to se moze pripisati kao jedina mana satu.
-
Crvena narukvica je pravi izbor za njega, a i sat je sam za sebe veoma lep!
-
11 Priloženi(h) fajl(ova)
Ingersoll Boonwille White.
Prilog 68302Prilog 68303Prilog 68304Prilog 68305Prilog 68306Prilog 68307Prilog 68309Prilog 68310Prilog 68311Prilog 68312Prilog 68314
Sat sam kupio krajem 2010g, putem interneta preko kataloga Peter Justesen (Peter Justesen Company A/S - Welcome!). Sat sam kupio sa crnom narukvicom koja ima na sebi leptir snalu i veoma je udobna, sat na ruci lezi veoma lepo i deluje veoma elegantno. Takodje za sat se moze i poruciti i originalna metalna narukvica. Ja sam stavio braon narukvicu, cisto malo da promenim i to je to. Dimenzije sata su: precnik 44mm, visina 12mm i sirina narukvice 22mm. Kao i sto sami vidite sat je skeleton na navijanje i sat posle nosenja staje nakon dan i po do dva.
-
-
Hvala puno, potrudicu se da sutra islikam i Cerruti, a ako ne stignem onda prekosutra! :)
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Kao sto sam i obecao, stigla je i Nautica od majstora Puga! :congrats:
Sta reci, mislim da slike govore same za sebe, samo bih dodao da je majstor Pugo nadmasio moja ocekivanja. Svaka cast! :adore:
Prilog 68919Prilog 68922Prilog 68920Prilog 68921Prilog 68923Prilog 68924Prilog 68925Prilog 68926Prilog 68927
Plan mi je bio da sat prodam. U dogovoru sa majstor Pugom, resili smo da kais uradimo sto pribliznije fabrickom modelu, sto ne da je uspelo nego je i ispalo mnooooogo bolje. Inace sat sam kupio 2007g u Bulevaru Kralja Aleksandra. Dimenzije su: sirina 45mm, visina 13mm, tezina oko 110gr. Iako deluje masivan, zbog sire narukvice (30mm) veoma je udoban za nosenje i nije tezak na ruci. Staklo ima anti reflex premaz, i veoma lepo u odredjenim uglovima izgleda zbog velike povrsine. Sat ima dve mane koje se mogu videti i na slikama, a to su: par ogrebotinica na staklu i boja je ispala na nekoliko mesta na ciferu ili obodu (nisam siguran dal sam pogodio izraz) :) . Elem mislim da za sada odustajem od prodaje, osim ako se u medjuvremenu ne desi neka opcija za kupovinu novog sata pa ce trebati da se doda neki novac! :crying:
-
Odlicno izgleda na novom kaisu.:thumbup:
-
Ova festina 16095 je godisnje 2003. Najstarija od Tour de France edicije koja se moze jos danas kupit al samo u tri boje: svetlo plavi,tamno plavi i crni. Svaka cast da imas jos ovu "twotone".
Taj sat je festinin najbolji model koje su ikad napravili...i mislim da ce i ostat njihov najbolji model do kraja. :D
Od svih satova koje imas ova ce ti festina izdrzat najduze i najbolje. Jedini problem na kojega sam vidio na tom satu je da izpade ona tocka na 12 na bezel-u kao i kod tebe.
Samo za informaciju: staklo na tom modelu je debeljine 4mm !!!! i stvarno tezko pukne. Stavim slike sutra ako bude aparat u blizini.
p.s. i ostali satovi iz kolekcije su super al festina 16095 jest bomba :D
-
Hvala DJ16234. Slazem se sa tobom u potpunosti da je ovo mozda njihov i najbolji Tour de France model. Svi kasniji modeli, su mnogo veliki, a i prilicno sareni, ovaj bas onako taman za ruku. Takodje nisam znao da je debljina stakla 4mm i obavezno postavi neke slike da i ostali uzivaju. :thumbsup:
Nego sta ti mislis da, tamo gde je ispala boja na bezel-u sam obojim crnom bojom za metal? (sto mislim da nije toliko tezak poduhvat, vec samo debeli zivci, polako i strpljenje) Nego kad bi se to odradilo mislim da bi onda bio samo problem ona tacka (fosforna), gde to da nadjem i kako da nanesem? Eto nesto za razmisljanje? :thumbup:
-
onu tacku mozes obojat u crno ili mozes kod urara da ti stavi fosfor (verovatno nece dugo izdrzat).
Najbolje bi ti bilo da mozda nekde nađeš od nekog drugog sata (bilokakvog sa slicnom lunetom) cjelu tačku pa je zaljepiš :D
Evo slika:
http://shrani.si/t/2B/eH/23CLrlL/sipa-002.jpg
http://shrani.si/t/3a/rt/1R42DAAB/sipa-003.jpg
-
Onaj siri crni deo oko fosfora cu sam obojiti (febricki izgled - pre nego sto je otpalo), a za fosforni deo cu ici kod nekog casovnicara. Ostalo mi samo da nadjem negde crnu boju za metal i to je to. Kad budem odradio slikacu pa cu okaciti slike! ;)
Hvala puno DJ16234 na savetima! :D
p.s. gledao sam staklo i sikreno mi ne deluje debljina od 4mm...
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Seiko sa koznim kaisem. :)
Prilog 69127Prilog 69128Prilog 69129Prilog 69130Prilog 69131Prilog 69132
Plan sa ovim satom je bio da se kupi nova krunica, staklo i sam sat sa narukvicom da se ispoliraju.
Cena krunice kod Vitanova je 3500Din + ugradnja. Staklo ima ogrebotinu koju je tesko ispolirati, pa je najbolje kupiti novo staklo. Samo kuciste i narukvica su u stanju da se mogu ispolirati. Posle svega ovoga zakljucio sam da se ne isplati ulagati i sredjivati sat, pa sam resio da cu kupiti isti takav, nov preko neta. :)
-
evo ja cu da ga srediti,samo ti uzmi isti takav.......:lol:..... dogovoricemo se
-
Ma moze sve, ja cu da drzim, a ti poliraj! :thumbsup:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Novi clan druzine! :dance3: Citizen hronograf. Veoma lep i udoban sat, sa veoma lepom narukvicom!
Prilog 69685Prilog 69686Prilog 69687Prilog 69688Prilog 69689Prilog 69690Prilog 69691
Velika zahvalnost ide Nesi, koji mi je pomogao da dodjem do ovako lepog sata. Hvala jos jednom Neso i veliki pozdrav! A dokaz da ovaj forum spaja i povezuje ljude, jeste nase jucerasnje zajednicko druzenje (Nesa, Marko 14). Nista lepse nego caskanje uz pice sa istinskim ljubiteljima satova i dobrim ljudima!
-
Lep sat, cestitam i u zdravlju te sluzio!
-
Ova narukvica mu odlicno stoji,vrh je sat,a za juce :thumbsup:,bilo je super,slazem se,drago mi je da sam vas upoznao.
-
Drago mi je da ti se sat sviđa i da si zadovoljan, a ako mogu da još nekako pomognem - tu sam.
U skladu sa tradicijom foruma, druženje nastavljamo :beer:
-
15 Priloženi(h) fajl(ova)
A sada malo slika dzepnog sata i sata kojeg ne znam kako bih opisao nego kao privezak koji deluje prilicno star. (satovi su inace stajali dugo u fiokama i tek juce sam ih se setio, pa rekoh da podelim sa vama) Ne znam, koliko su tacno stari, a i marke su mi nepoznate, ali ovaj privezak je bas lep. Inace ni jedan ni drugi ne rade, tako da bi trebalo da se nose kod sajdzije.
Prilog 69693Prilog 69694Prilog 69695Prilog 69696Prilog 69697Prilog 69698Prilog 69699Prilog 69700Prilog 69701Prilog 69702Prilog 69703Prilog 69704Prilog 69705Prilog 69706Prilog 69707
- Hvala RUS puno! :)
- Neso, druzenje pod obavezno! :thumbsup:
- Mare takodje, i da vidimo koju ces narukvicu odabrati za juceranju kupovinu! :thumbup:
-
Danas sam trazio po gradu,ali mi se nista nije svidelo,verovatno cu kod majstor Puga da odem:)
-
Uhhh ima sat da izgleda strasno sa kaisem od Majstor Puga! Od mene svaka preporuka za Puga! :)
-
I jurim plavi Nato strap:D.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
p.s. Evo slike Nautice kako izgleda kad sam sredio brojeve sto su poispadali na bazel-u (mislim da sam ubo' termin) :D
pre Prilog 69710 posle Prilog 69709
Koristio sam trajni marker, koji se koristi i za pisanje po metalu (sadrzi u sebi Xylene i Toluene, inace sastojci u pravim farbama). Rezultatom sam prezadovoljan, i sam proces nije toliko tezak. Mora samo brzo da se radi jer marker brzo hvata. Bukvalno sam radio po principu nanesem marker pa brisem vatom i to je to, a boja ostaje u ugraviranom delu. (za svaki slucaj sa strane je bio spreman 100% alkohol, ako negde boja ostane. :lol:)
Tako da nakon postupka, moj savet svima koji imaju problem da im je ispala boja sa bezel-a, ovo je i vise nego lak nacin da sredite svoj sat.
-
Vrhunski je ispalo:congrats:
-
Hvala puno!
Ako nekom treba da pomognem - tu sam! :dance3:
-
12 Priloženi(h) fajl(ova)
Nov clan porodice! :D
U pitanju je tissot v8 chronograph. Precnika je 42,5mm, debljina sata 11mm i tezina 90g. Kvarcni mehanizam - kalibar G10.211.
Prilog 71554Prilog 71555Prilog 71556Prilog 71557Prilog 71558Prilog 71559Prilog 71560Prilog 71561Prilog 71562Prilog 71563Prilog 71564Prilog 71565
Sat sam kupio preko nase polovne berze satova. Inace sat je nov i nenosen, kupljen kod nas sa garancijom od 2god, jos je imao i folije na sebi. Satom sam prezadovoljan mada je kod mene samo 1 dan, veoma je elegantan i lepo lezi na ruci, mada je narukvica jos uvek kruta, ali vremenom ce se i ona oblikovati prema mojoj ruci. Iluminacija se nalazi samo na kazaljki za casove i minute. Takodje moram pohvaliti pakovanje (ovo mi je prvi tissot koji sam kupio), jer osim uputstva i garancije uz sat ide i katalog tissot modela, kao i knjigica sa istorijom ove kompanije, kao i mala torbica od somota u koju mozete upakovati sat ako putujete.
-
Cestitam,bas lep sat,volis chrono,pa to ti je:lol:
-
Cestitam, lep sat.:thumbup:
U zdravlju te sluzio.
-
Hvala puno!!! :D
Hronografe sam oduvek voleo, jedina marka na cijim modelima mi se svidja sto nemaju hronograh jeste Fortis i Rolex! :D