-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Skromna druzina :) - Markoni BG
A ovo sam pronasao kod devojke kuci.
Darwil Incabloc 17 rubina. Sat je pozlacen i iskreno ne znam puno o njemu, ako neko nesto zna bilo bi lepo da napise. Sat godinama nije nosen, i stoji u fioci, i ostao je kao uspomena od njenog dede.
Prilog 71566Prilog 71567Prilog 71568Prilog 71569Prilog 71570
-
Vrlo lep, dobro očuvan i poprilično redak Darwil . Koliko je tačno star, nisam siguran. Mehanizam je Landeron 149. Ovde imaš sve o mehanizmu bidfun-db Archive: Watch Movements: Landeron 149 . Kao što vidiš mehanizam je proizvođen do 1970. što znači da je taj sat star najmanje 43 godine a vrlo verovatno i više od toga.
-
Baš mi se svidja Tissot. U zdravlju da te služi.
-
Ne znam nista o ovom Darwil-u ali vidim da je odlican!!! :)
-
@skydrummer - Mislim da cu ja preuzeti na sebe da se taj sat sredi, inace ce ostati u fioci. :D Probao sam da okrenem krunicu i nije moglo, kao da je ne zaglavljena vec nategnuta. Po staklu nema dubokih ogrebotina, tako da se moze lepo ispolirati, ali pisacu o ovome, a i slikati pre i posle servisiranja! Takodje se moze videti na slikama da je sekundara otpala. Ponavljam da sat nije nosen barem poslednjih 30 godina. :)
@ckvrlj - Hvala puno!
@Zma - Hvala, ali bice jos lepsi posle sredjivanja, jer ovako stara masino to i zasluzuje!
-
markoni sat je ko lutka.ovo je dosta redak darvil.imao sam priliku da ga nosim i savetujem ti da ga sredis.nemoj samo nista sam na silu.mnogo lep sat cuvaj ga.preporucujem servis kostic dojcinovic znam da su radili takve.
-
Sredi, nosi, uživaj.
Dobro kaže jagoš, ništa na silu. Ne treba ni pokušavati navijati sat jer će kazaljke zapeti za otpalu sekundaru hronografa i polomiti je a i brojčanik se može ošteti kao i sam mehanizam koji je sigurno suv kao barut.
-
Čestitke za oba sata :beer:
Ovaj darwil je svakako zaslužio jedan dobar tretman kod časovničara, a slažem se sa Jagoševom preporukom. Ovako lepe primerke iz porodičnog nasleđa treba čuvati.
-
uuuffffffffffff!!!!!!!!!!!!! takav mi baš nedostaje u mojoj kolekciji!!!:banghead: zaista lep i redak DARWIL !!!:congrats:
-
Hvala svima! :)
A, da najavim, stigao je jos jedan novi clan druzine! Sutra slikam i postavljam sve! :)
-
Cestitke i od mene, prelep je Darwil! Obavezno nadji dobrog majstora, jer ti stari chronograph-i traze dobrog majstora.
-
12 Priloženi(h) fajl(ova)
Sat koji sam dugo merkao misleci da cu morati da ga porucim iz inostranstva - medjutim uspeo sam da ga nadjem kod nas! :dance3:
U pitanju je Seiko Atlas ili Landshark sa tamno plavim ciferom. Walter ga je vec predstavio u svojoj kolekciji, samo njegov je sa crnim ciferom i zutim kazaljkama (Walter hvala puno na savetima za sat).
Prilog 71723Prilog 71724Prilog 71725Prilog 71726Prilog 71727Prilog 71728Prilog 71729Prilog 71730Prilog 71731Prilog 71732Prilog 71733Prilog 71734
Precnik sata bez krunica je 40mm, sirina narukvice kod kucista je 22mm pa se suzava na 18mm sve do kopce. Debljina sata je 13mm i tezina je 170gr. U pitanju je automatik sa 7S36 mehanizmom. Sat veoma lepo lezi na ruci, i dosta je udoban, ali ono sto je za veliku pohvalu jeste iluminacija. Veoma lepo vidljiv u mraku, ali jos nisam merio koliko dugo traje iluminacija. Ono sto je jedina zamerka na satu jeste leva krunica za unutrasnji prsten sata (kompas), vrlo lako se okrece, tako da sa samim nosenjem na ruci sigurno je da ce se unutrasnji prsten pomeriti nekoliko puta na dan.
-
Odličan sat. U zdravlju ga nosio.
-
Odlican, cestitam:congrats:
-
Cestitam, dobar sat.:thumbup:
Upao si u finu seriju, samo tako nastavi.:)
-
-
Hvala puno svima! :)
@Rus - hvala, i ja se isto nadam. Resio sam da neke satove prodam koji su stariji, ali samo iz razloga jer ih vise necu nositi i novac od tih satova ce biti iskoriscen za kupovinu novih! Vec imam neke modele na umu! :D
-
Svaka čast. Odličan sat. :congrats:
-
-
Neka je sa srećom, a sat je odličan :beer:
-
-
-
Odlicni satovi druze svaka cast !!!
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Jos jedan novitet. U pitanu je Timberland 100m hronograf kvarcni, sa braon koznim kaisom. Precnik kucista je 43mm bez krunice, a debljina sata 13mm. Sirina kaisa kod kucista sata je 24mm, pa se suzava kod kopce na 22mm. Na poklopcu sata pise da je Japanski mehanizam, ali ne i koji. Tezina sata je oko 150gr. Sve u svemu zanimljiv satic, dobio sam ga na poklon, ali posto vec imam slican sat sa braon kaisom mislim da cu ovaj dati bratu da nosi.
Prilog 72121Prilog 72122Prilog 72123Prilog 72124Prilog 72125Prilog 72126Prilog 72127Prilog 72128Prilog 72129Prilog 72130
-
Imao jedan Timberlend, iznenađujuće kvalitetni, Miyota kvarc unutra, taj tvoj je baš lep.
-
Hvala puno Vlajo, ali ono sto je zanimljvo na satu jeste kozni kais koji cini barem 50% ovog sata. Veoma lepa koza, slicna onoj braon boji koja se korsiti na tamnim kanadjankama i kada se kais presavija (rasteze) na zglobu, onda bas dobija neku lepu boju.
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Primetio sam da nisam stavio slike Cerruti 1881 Grande Classico. Meni mnogo drag sat, jer sam ga kupio od svoje prve plate u Srbiji, mislim da sam ga platio nesto vise od 300e u radnji na Bulevaru Kralja Aleksandra blizu Vuka. Sat kao sat je dosta elegantan, veoma lepo lezi na ruci i pravo je uzivanje nositi ga - mogu slobodno reci da mi je to najudobniji sat od svih.
Dimenzije sata su: 37x56mm, a sirina narukvice je 18mm. Tezina sata je oko 110gr i debljina je 11mm. Inace sat je spreman za jedno dobro poliranje. :)
Prilog 72230Prilog 72231Prilog 72232Prilog 72233Prilog 72234Prilog 72235Prilog 72236Prilog 72237
-
27 Priloženi(h) fajl(ova)
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Moj neuspeli plan menjanja kaisa. Prvo porucivanje kaisa preko neta i prva greska. Zaboravio sam da obratim paznju na duzinu kaisa, tj. previse je dugacak, cak sam morao sam da napravim dve rupice. Takodje kad ga namestim na odgovarajucu duzinu za moj zglob, leptir kopca mi mnogo pobegne u stranu, i duzi deo kaisa mnogo prelazi posle kopce i strci, sto me bas nervira! :D Tako da, ili cu naci sam kais ovde u bg koji je kraci, pa ga prebaciti na leptir kopcu ili cu ponovo porucivati. Inace sirina kaisa je 24mm (DS Podium Square je nestandardna 23mm), ali super pase, boja je tamno teget sa belim stepom i kod kopce se kais suzava na 22mm. Evo i par slicica da bi ste bolje shvatili na sta sam mislio.
Prilog 74266Prilog 74268Prilog 74269Prilog 74270Prilog 74271Prilog 74272Prilog 74273Prilog 74274Prilog 74275Prilog 74276
-
Eto dokaza da nije sve u dužini :)
-
Markoni, probaj da ga prebaciš na neki sat koji ima manje kućište, tj. manju visinu kućišta, ukoliko širina odgovara.
Možeš se posavetovati i sa majstor Pugom da li postoji neko rešenje.
Konačno, pošto je lep kaiš u pitanju, možeš ga i prodati preko foruma ili nekih drugih oglasa.
-
@Vladan P - i dalje se smejem! :D :D :D
@Nesa - Hvala Neso, razmislicu ovih dana sta cu uraditi, a bas steta, jer kais je uzivo jos lepsi..
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Doslo je vreme za renoviranje kolekcije! :D
Shvatio sam da mi je idealan broj za kolkciju 4-5 satova. Jer imam obicaj da se uhvatim jednog sata tako da ostale i ne nosim.
Satove sam podelio bratu i tati, a tri sata sam prodao i dodao pare pa kupio nove. Redom:
Bratu sam dao, Nauticu Ocean 50 Chronograph Titanium i Seiko Chronograph SNA225.
Ocu sam dao, Festina Tour de France, Timberland i Citizen Chronograph.
A prodao sam Nautica Yacht Club BFC Vintage (dodao pare i kupio Tissot), prodao Jacque Lemans (dodao pare i kupio Seiko LandShark), prodao Ingersoll (dodao pare i kupio Citizen NightHawk).
U kolekciji su mi ostali, Certina DS Podium Square, Seiko LandShark, Tissot V8, Cerruti 1881 i Citizen NightHawk. Ali znajuci sebe, sigurno necu izdrzati da ne kupim jos neki ako mi se svidi ( a vec su mi zapali za oko neki modeli).
A sad poslednji clan porodice: Citizen NightHawk BJ7010-16F.
Prilog 75191Prilog 75192Prilog 75193Prilog 75194Prilog 75195
Porucio sam ga 31 Avgusta i stigao je 17 Septembra. Porucio sam ga sa CreationWatches i odabrao sam opciju besplatne posiljke. Sat sam platio 215 dolara i to je sav trosak (na carini mi nisu ni otvorili paket, tako da nisam platio ni carinu ni porez). Danas sam preko sense web shop-a porucio silikonsku narukvicu sa modela BJ7010-09E, sutra bi trebalo da stigne.
-
Odlican Citizen.:thumbup:
Drago mi je sto nisi imao dodatnih troskova.
-
Markoni čestitam!:thumbup:
Mogao bi da postaviš sve slike trenutnih članova kolekcije.
-
Odlican sat,cestitam:thumbsup:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala svima! p.s. napravicu i grupnu sliku preostalih satova!
A sada primer samostalnog majstorisanja. Narukvica koju sam porucio preko neta za Certinu koja mi je bila dosta dugacka, sam sam skratio i namestio na sat. Prvo sam je stavio u oglase, ali niko se nije javljao, pa sam resio da stvar uzmem sam u ruke. :D
Evo i rezultata:
Prilog 75198Prilog 75200Prilog 75201Prilog 75202
p.s. evo i slika silikonske narukvice sto sam porucio danas, mislim da ce bas lepo da legne na sat.
Prilog 75203Prilog 75204
-
Odličan Citizen. Čestitke.
-
Odličan! U zdravlju da ga nosiš!
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala jos jednom! :)
Evo i par slika sa gumenom narukvicom.