-
Re: Skromna druzina :) - Markoni BG
Da slazem se, i ja hocu da imam od svega po nesto i kvarc i automatik i navijac. A sto se tice predloga, stvarno bilo koji da ti kazem bilo bi mi krivo zasto ne onaj drugi, eto mozda bih nekako izbacio Fortis da za sebe kupujem, i bilo bi 55-45% na strani Orisa samo zbog vizuelnog dozivljaja ipak mi je od Omege AT i PO nesto najbolje ali bogami i skuplje:)
-
Cestitke i od mene, POGOTOVU ZA "DA" :) a taj sat kupuj sto brze, jel se uskoro da bude: "Pa imas vec dovoljno satova..!" :yes4:
-
Joj, izvini, tek sada sam video ono DA.
Sve čestitke na tome i želim da budete srećni :beer:
-
Opet hvala svima na lepim zeljama! :)
@Shmizla - uvek cu u kolekciji imati barem jedan kvarcni, a to je cerruti, jer iskreno od njega se necu nikad odvojiti, kupljen je od moje prve tadasnje srpske plate 2007g i secam se dobro da je kostao 300e. :) Sto se tice zeljene velicine kolekcije, i dalje sam pri stavu da je idealan broj satova, barem za mene 4-5.
@Darko - meni su sva tri sata podjednako lepa, Omega mi je najelegantnija, Oris najzanimljiviji, Fortis najprivlacniji, samo me malo plasi sto ivica bezel-a prelazi preko samog kucista. (u smislu da li cu je kaciti ili ne)
@bezbi, hvala! A inace oko satova je vec krenulo, sta ce ti toliko itd.. ali ne pravi problem, zna da to volim i ne buni se previse! :D
@Nesa - hvala jos jednom Neso! :)
-
Citat:
83stojan kaže:
U pravom smeru razmisljas:)
Cestitke !
Sta to fali kvarcnim satovima? Zbog cega je to pravi smer?
Markoni, sve cestitke na prionovama!
Sto se tice satova koji ti se svidjaju, ja bih bez puno razmisljanja uzeo Omegu. Definitivno najbolji sat od ta tri.
-
Cestitke na vjeridbi i na divnoj prici o svojoj kolekciji.I da ne zaboravim glasam za Omegu.Poz
-
Bas si sliku kvarcne Omege stavio. :p
Glas za 2254.50!
-
Sretno bilo!
Najljepši SMP,a to što je stavljena slika kvarcne verzije......čudni su putevi........:D
83stojan,
Deder, obrazloži to za kvarcne satove........pa da raspravimo :big_boss:
-
^Evo sad cu :)
Vidis da sam stavio smajli na kraju recenice gore.
-
Ahaaa,onda je ok!:D
Sorry za prozivku,nije zlonamjerna,samo,ima nas koji smo osjetljivi na negativno spominjanje "strujne" tehnologije!:D
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ispravka!
Prilog 84680
Hvala jos jednom na cestitkama. :beer:
A sto se tice kvarc vs mehanicki - stvar ukusa! :D
Gledajuci unazad, mislim da sam dosta sazreo u vezi satova. Naravno to je sve krenulo zahvaljujuci ovom portalu i edukaciji na istom. Nekada sam iskljucivo gledao da mi se sat svidi vizuelno, i zaista me nije zanimalo sta se nalazi unutra niti koje je marke. Voleo sam da imam sat za svaku priliku, elegantan, sportski, za svaki dan. Takodje da imam sa ovom ili onom bojom cifera, odredjenom bojom kaisa, itd.. Ali vremenom sam shvatio da nije sve u izgledu samog sata (naravno to dosta igra ulogu), ali prosto da je bitno i sta je unutra, koju pricu ili tradiciju odredjeni mehanizam nosi. I onda nosenje takvog sata postaje jos draze i meni zanimljivije.
-
12 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Nek te lepo služi poklon... Pardon, nek je lepo služi sat! :lol:
-
Markoni,neka je sa srećom.
Obavezno da napišeš nešto o satu kada se bolje upoznate.
-
Cestitam Markoni, model koji je prakticno spasao kompaniju(onaj originalni).
Kao sto kaze Vladan, napisi neku rec o satu kad se slegnu utisci.
-
Hvala ljudi, samo da li je iznenadjenje za nju ili mene, videcemo! :lol: Vec sad mogu da kazem, da ima super iluminaciju, svetle markeri i arapski brojevi kao i same kazaljke. Sat je veoma lagan, prakticno da se i ne oseca na ruci. Silikon izgleda ok, ali videcemo kakvi su utisci posle nekog vremena. :)
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Merkala ga je vec neko vreme, tako da sam odlucio da je iznenadim.. :dance3:
Lep, nema sta, kopirali su dosta - od svi znamo koga! :lol:
Michael Kors MK5555
Prilog 91046Prilog 91047Prilog 91048Prilog 91049Prilog 91050Prilog 91051Prilog 91052
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Danas kupio tati za poklon. Svi satovu su mu manje vise dress, ili barem na kozi, tako da ce mu ovaj super biti za leto i kad bude isao more za koji dan. Hteo sam da mu uzmem neki model iz G-shock kolekcije, ali njemu se to ne svidja, mnogo mu deluje robustno i nije po njegovom ukusu. U pitanju je model MRW-200E-1E.
Prilog 95468Prilog 95469Prilog 95470
p.s. da napomenem da se veoma isplati kupiti ovaj sat, gledajuci ulozeno-dobijeno. Cena sata je 2700din.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Pre nekih godinu dana kolega koji je bio zbog posla u Beogradu je zaboravio sat u mom Pezou. Ostavio sam sat u kasetu i skroz zaboravio na njega. Hteo sam da mu posaljem sat nazad, ali skuplje bi bilo slanje nazad i carina nego vrednost samog sata, tako da je rekao da ga zadrzim, ali ja to nisam ni vadio iz kasete i tako i zaboravio na njega.
U pitanju je Casio AQW100-1AV (Tide graph moon phase 3 alarms). Ima dosta funkcija, ali morao sam da skinem uputstvo da bih znao da podesim vreme. :)
http://ftp.casio.co.jp/pub/world_man.../en/qw5028.pdf
Prilog 97542Prilog 97543Prilog 97544Prilog 97545Prilog 97546
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
A ovaj sat sam dobio od druga koji je isti takodje dobio na poklon, ali njemu se ne svidja crvena boja, pa ga je samo prosledio :D
U pitanju je Viceroy 47677-75 iz limitirane serije Fernando Alonso. Zanimljiv sat, ali ne zvaki dan zbog boje, takodje mu se moze zameniti narukvica crnim kaucukom, posto sam proverio kod zvanicnog uvoznika. Inace unutra je miyota.
Prilog 97547Prilog 97548Prilog 97549Prilog 97550Prilog 97551Prilog 97552
-
ma moze ovako ali sa crnom narukvicom bio bi prilicno "nosiv" i bas bi ti crveni detalji dosli lepo do izrazaja.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
U pravu si, tako bi bio nosiviji, ako moze reci tako.
P.s. postoji takav isti model F.A. u jos dve boje, skroz crni i bakarno crni, oba su mnogo lepsa nego ovaj crveni.
Prilog 97553Prilog 97554
-
17 Priloženi(h) fajl(ova)
Tisell
Precnik bez krune: 43mm
Visina: 12,5mm
Materijal kucista: Celik 316L
Staklo: Safirno sa AR premazom iznutra
Sirina izmedju lugova: 22mm
Iluminacija: Superluminova C1
Mehanizam: SeaGull ST25
Prilog 113666Prilog 113668Prilog 113669Prilog 113670Prilog 113671Prilog 113672Prilog 113673Prilog 113682Prilog 113674Prilog 113675Prilog 113676Prilog 113677Prilog 113667Prilog 113678Prilog 113679Prilog 113680Prilog 113681
Sat sam porucio krajem Aprila i stigao je za nekih 14 dana. Cena je bila 119$ + 30$ doplate za safirno staklo sa premazom. (Welcome to joyful online shopping!)
Nema puno price oko sata, mislim da je dobra ponuda za ulozeno/dobijeno. Sat lepo lezi na ruci, svidja mi se sto mu skoro svaka boja kaisa odgovara. Iako je 43mm i ceo u ciferu, na ruci ne deluje veliko sto je jos jedan plus. Staklo je blago izdignuto sfericno i sa ar premazom cifer bas izgleda lepo. Dolazi na braon fabrickoj narukvici sa zakivcima - kvalitet niti je nesto specijalno, niti je lose, sto bi se reklo taman. Ono sto bih pohvalo je iluminiacija, koje zaista svetli dobro, i duboko u noc moze lepo da se nazire. O mehanizmu ne znam puno, ono sto sam uspeo da nadjem na netu, jeste da je izdrzljivi kinez koji moze da podnese dosta zlostavljanja i nemara! :D Kada je stigao zurio je nepuna 2 minuta na dan, mislio sam da ce morati na regulaciju, medjutim ostavio sam ga da istekne rezerva, i potom je dosao u neku normalu, od 20 sec+/-, kasnije vise nisam ni merio, jer iskreno nije mi mnogo ni bilo bitno. Eto toliko o ovom modelu koji je otisao tati u posed! :D
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Jucerasnji pronalazak na buvljaku.
Esperanto diver 17 jewels. Nisam puno uspeo da saznam o samom modelu i marci, al pravili su satove od 50-ih pa do ranih 70-ih. Rekao bih po izgledu da je iz ranih 70-ih. Inace za njega jurim nato od 18mm. :)
-
Markoni, odlican satic [emoji6]
-
Hvala bigmag, videcemo sta kucka unutra kad ga odnesem kod sajdzije. :)