Strana 4 od 38 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 380
Like Tree1736Likes

tema: Od Kartera do Putina preko Ženeve

  1. #31
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18039
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve




    piksi likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  2. #32
    Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lokacija
    Podgorica
    Poruke
    1.587
    Lajkovi
    5192
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Čestitke i za satove i za tekst. Sve u svemu Braja je zakon. Mogao bi ga častiti i mešom, po mogućnošću originalnom.
    piksi likes this.

  3. #33
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.287
    Lajkovi
    29467
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Hvala, kao što napisah pogrešio sam što originalno nisam kupio Navitimer narukvicu, inicijalno razlika u ceni je bila cca 300 evra. Tražio sam, gde sve ne, naknadno da je kupim, ali cena je 1.000 usd+. Meni se prvo i svideo više ovaj na koži, zato sam ga i uzeo, a sad dilema uzeti narukvicu ili Longi HC ?!

  4. #34
    Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lokacija
    Podgorica
    Poruke
    1.587
    Lajkovi
    5192
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Uh, tu nema dileme šta je bolje
    Mislim da sam vidio polovne na netu da se nude 500-600$

    PS
    Iako je za mene uvreda što si rekao da se razmišljaš izmedju HC i narukvice za braja, moj HC može samo da sanja o tačnosti 1min za 3 mjeseca, to je manje od sekunde dnevno!!!
    Poslednja ispravka: Baron (24.1.2015. u 16:47)
    piksi likes this.

  5. #35
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.287
    Lajkovi
    29467
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Barone, nemoj da se ljutiš, Longi je po meni jedna od najboljih kupovina, kupio bih ja verovatno njega, ali mi je trebao dress sat, pa sam uzeo TAG (ipak piše Carrera), već sam rekao da o HC dugo razmišljam... A što se tiče tačnosti, tu tek mislim da ona ne treba da brine, naravno ako je u okviru propisanih... Mi volimo satove, bili oni više ili manje precizni, to je stvar pasije a ne takmičenja. Uostalom, kompjuter ili tel. sa koga pišemo su tačniji od VC ili PP.
    Baron likes this.

  6. #36
    Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lokacija
    Podgorica
    Poruke
    1.587
    Lajkovi
    5192
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Pitaš se stoji li mu Od Kartera do Putina preko Ženeve-imageuploadedbytapatalk1422121367.091500.jpg
    Jeste kitnjast, al kad je bal...
    piksi likes this.

  7. #37
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.287
    Lajkovi
    29467
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Deo koji sledi, finalni u vezi moje trenutne kolekcije, zadavao mi je najviše treme i nelagode pri sastavljanju. U njemu će biti reči o dva modela koja sam kupio nakon pristupanja forumu, poseduje ih jako veliki broj članova, koji imaju ogromno iskustvo i znanje o njima. Kada samo pomislim u koliko postova sam pročitao kako pojedinci samostalno sređuju ruske satove, popravljaju, prepravljaju, po sistemu „tri pa jedan“ ili nešto slično...

    Primetio sam da postoji tri tipa pitanja koje novopridošli članovi najčešće postavljaju u svom prvom obraćanju na forumu:
    a) Želeo bih da predstavim kolekciju svojih satova.
    b) Da li neko može da kaže nešto o ovom satu / koliko ovaj sat vredi?
    c) Dvoumim se oko kupovine sata, pa vas molim da mi pomognete i sugerišete da li da kupim Armani ili Calvin Klein sat (naravno parafraziram, mogu biti i neke druge firme).

    Pitanja u vezi sa mišljenjem o kupovini / kvalitetu replika preskačem, da ne bih prekršio „zakon“ i da mi ne bi pozlilo. Ukoliko zanemarimo postove tipa a) i b) i osvrnemo se samo na trećepostavljeno pitanje, mogli bismo da primetimo da su odgovori vrlo usaglašeni i unisoni. Svi će se složiti oko toga da su pomenuti (ili slični) modeli modni satovi, da to ne vredi tih para i slično. Maksimalno u trećem – četvrtom odgovoru sledi savet: Bolje kupi Seiko / Amfibiju, u zavisnosti od vrste sata za koji se novopridošli forumaš interesuje. U svom prvom postu nisam tražio savet, to je usledilo nešto kasnije, naravno ekspresno sam dobio odgovore, hvala još jednom svima, da ih ne imenujem, da ne pocrvene (kad su neki od njih već zeleni).

    Obzirom da nema smisla tražiti zamerke nečemu što je u startu naprevljeno tako da ne košta mnogo i ne bude luksuzno, ovoga puta ambalažu neću komentarisati.

    Prvi koji je kupljen bio je Seiko. Tražio sam automatik za svaki dan, za posao, za vikend i rekreaciju, praktično za sve a da je jeftin. Neposredno pre ove akvizicije desila se jedna „zgoda“ koja me je samo uverila u opravdanost kupovine. Naime, već sam merkao Seika, išao u Zlatarne Celje (hteo sam ipak sat uživo da vidim) i još neke radnje koje su imale Japance, ali nisam mogao da pronađem odgovarajući model. A onda se desilo da sam sa kolegama sa posla išao na sportski vikend van grada. Igrao se „ozbiljan“ sport: fudbal, basket, kuglanje, a hotelska soba nije imala sef gde bih mogao da ostavim sat, jedan od onih iz prethodnog posta. Tako sam morao da ga ostavim u rancu pored terena, pa sad možete da zamislite kako sam se posvećivao sportu kad sam više obraćao pažnju na to da li je ranac na mestu, da ga ne zvekne lopta, nego na situaciju na terenu... Super je prošao vikend, naročito vinarija i tamburaši potom... Odmah sam u ponedeljak pozvao SENSE, u sredu mi je na ruci stajao:

    Naziv: slika1.jpg, pregleda: 616, veličina: 174,1 KB

    Seiko SNZG13K1
    Kalibar: 7s36 23 rubina automatik
    Rezerva snage: 40 sati
    Komplikacije: dan, datum
    Kućišne: čelično
    Brojčanik: crni
    Luminiscencija: kazaljke, markeri
    Prečnik: 42mm
    Visina: 12 mm
    Staklo: Seiko Hardlex
    Širina lugova: 22 mm
    narukvica: čelična
    Vodootpornost: 100m

    Naziv: slika2.jpg, pregleda: 565, veličina: 148,9 KB

    Prvi utisak, kada sam ga video u radnji, mi je bio fantastičan. Dvoumio sam se, inače, između ovog modela i Seiko SNZG15K1, ali sam odlučio da ipak uzmem model o kome je reč zbog metalne narukvice. Dakle, sat mi je izgledao mnogo skuplje nego sat od 120 evra. Masivan, robustan, funkcije dana i datuma. Pomislio sam samo kolika je kod Švajcaraca razlika u ceni između modela sa i bez datuma a ovaj je imao i komplikaciju dana. Obzirom da sam sat kupio za vreme pauze za ručak, odmah sam se kolegama pohvalio i pala je čast.

    Naziv: slika3.jpg, pregleda: 568, veličina: 207,3 KB

    Sat je po izgledu baš onakav kakav se meni dopada. Okrugao, arapske cifre, prava veličina, univerzalan. Bez problema može da se nosi kako uz odelo, tako i u neobaveznoj varijanti. Kako samo ime kaže dobar i za sportsku varijantu.
    Naziv: slika4.jpg, pregleda: 526, veličina: 258,9 KB

    Naziv: slika5.jpg, pregleda: 540, veličina: 281,5 KB

    Prilikom pomeranja ruke čuje se škripa (mislim sa kopče), to ume da bude iritirajuće. Od svih satova koje posedujem ovaj ima najbolju iluminaciju, što mu je još jedan veliki plus.Zbog unutrašnjeg bezela koji je uzdignut u odnosu na brojčanik kazaljke su nešto kraće, pa vizuelno deluju po malo nezgrapno. Satna kazaljka je pomerena malo udesno, u položaju 12:00 kazaljke nisu poravnate (ovo pretpostavljam može da se popravi, ali sat je nov pa ga ne bih otvarao).
    Naziv: slika 6.jpg, pregleda: 536, veličina: 161,5 KB

    Ono što mi je od svega najviše zasmetalo je to da mi se, čim sam kupio sat (mislim da nije prošlo ni 48 sati) staklo malo izgrebalo, a da uopšte nisam svestan da sam ga negde zakačio. Posle par nedelja sam se navikao..
    Naziv: slika7.jpg, pregleda: 531, veličina: 194,4 KB

    Prednosti ovog sata su brojne, ima i nekoliko nedostataka, ali imajući na umu da je reč o satu sa vrlo pristupačnom cenom, ovi nedostatci se mogu prihvatiti kao neminovnost jeftinijeg proizvoda

    Naziv: slika 8.jpg, pregleda: 546, veličina: 185,3 KB

    Nedostaci:

    Osetljivo staklo
    Kvalitet narukvice


    Prednosti:

    Odnos uloženo dobijeno
    Prepoznatljivost marke
    Odličan dizajn
    Potoji funkcija dana
    Dostupnost i cena servisa

    Naziv: slika9.jpg, pregleda: 545, veličina: 166,3 KB


    Dva su razloga za kupovinu drugog sata. Želeo sam da imam i jednog Rusa, da se ne ponavljam šta sve iza njega stoji i šta je sve o njemu rečeno i napisano, kao i da imam sat za plažu, takoreći da mi ovaj sačuva neki skuplji. Model koji mi se inicijalno dopao, Amfibia Black Sea nije više u prodaji, tako da mi nije bio dostupan. Namera mi je bila da mi prijatelj koji živi u Moskvi kupi i donese ovaj sat. Kada sam ga sreo i pitao za Amfibiju, on me pogledao sa čuđenjem i upitao šta mi je to. Tada sam primetio i da ne nosi sat na ruci, pa sam mu odgovorio da zaboravi na to, do ću naručiti preko neta.
    Jednom prilikom ostao sam duže u kancelariji jer sam imao neku pauzu od oko sat vremena do viđanja sa prijateljima, pa sam malo guglao ruske sajtove i našao model koji mi se dopada. Napominjem da mi je to bila prva on-line kuovina u životu, ali obzirom na mali iznos, nekako sam presekao i naručio. Nisam umeo ni da ispratim putešestvije sata (tracking), tek posle nedelju dana na kućnu adresu mi je stigao:

    Naziv: slika 10.jpg, pregleda: 606, veličina: 136,1 KB

    Vostok Amfibia classic 420269
    Kalibar: Vostok 2461b automatik 31 rubin
    Rezerva snage: 31 sat
    Komplikacije: datum
    Kućišne: čelično
    Brojčanik: crni
    Luminiscencija: kazaljke, markeri
    Prečnik: 39mm
    Visina: 12 mm
    Staklo: akrilno
    Širina lugova: 18 mm
    narukvica: čelična
    Vodootpornost: 200m
    Naziv: a4.jpg, pregleda: 578, veličina: 218,7 KB


    Prvi utisak mi je bio da je sat mali u prečniku, video sam naravno specifikacije pre kupovine, ali očekivao sam da ipak izgleda malo veće. Tome verovatno doprinosi i uska narukvica (širina lugova 18mm).
    Naziv: a8.jpg, pregleda: 539, veličina: 200,8 KB


    . Na „šetajuću“ krunicu već su me pripremili forumaši, tako da mi je to bilo čak pomalo i simpatično. Navio sam sat i podesio vreme, ali nisam mogao da promenim datum. Kada sam se uplašio da ne iščupam krunicu tražio sam „pomoć prijatelja“, koju sam promptno i dobio, tako da je i ovaj problem rešen. Kako mi je to bio prvi susret sa ruskim satom nakon oko 35 godina, nisam mogao ni da predpostavim da postoji takav način za podešavanje datuma, a mrzelo me da pomeram unapred dvadesetak puta po 24 sata u napred, kolika je bila razlika datuma na satu i aktuelnog, toga dana.
    Naziv: a6.jpg, pregleda: 585, veličina: 202,8 KB


    Narukvica mi se nije dopala, ali i pre kupovine želeo sam da stavim drugu.
    Naziv: narukvica.jpg, pregleda: 574, veličina: 301,9 KB


    Nosio sam sat sa originalnom, dok nisam joj nisam našao adekvatnu zamenu. Sa njom sat bolje leži na ruci i izgleda mnogo elegantnije, čak mi je zadovoljstvo da ga stavim uz odelo i ponesem na posao.

    Naziv: a1.jpg, pregleda: 499, veličina: 128,9 KB


    Ono što me je oduševilo je postojanje ručnog navijanja, što SNZG13 nema, iako je duplo skuplji.
    Nisam ga testirao za njegovu osnovnu, podvodnu namenu, ali ne sumnjam da će bez problema poslužiti na narednim letovanjima. Opšti utisak mi je da sam dobio više nego što sam platio, a to je osećaj koji svakog kupcaproizvoda čini zadovoljnim. Nedostaci koje sat ima nose u sebi neki sopstveni šarm, koji podseća na brojne ruske proizvode iz prošlih vremena, pod krilaticom: “Tehniku narodu“, tako da mi previše i ne smetaju.
    Naziv: a9.jpg, pregleda: 590, veličina: 117,7 KB


    Nedostaci:

    Mali prečnik.
    Kvalitet narukvice.

    Prednosti:

    Odnos uloženo dobijeno.
    Mehanizam sa ručnim navijanjem.
    Autentičan izgled sata.
    Ruska ćirilica na brojčaniku.
    Bogata istorija sata
    Dostupnost i cena servisa
    Naziv: a7.jpg, pregleda: 537, veličina: 283,8 KB


    To bi bilo sve od satova koje imam trenutno, do nekog narednog ili nekih lepih fotografija....
    Poslednja ispravka: RUS (27.1.2015. u 19:58)
    Baron, RUS, vladas and 12 others like this.

  8. #38
    Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.608
    Lajkovi
    30885
    Reputacioni uticaj
    334

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Piksi, bravo jos jednom
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

  9. #39
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Bravo Piksi, nastavljas sa dobrim opisima.

    Slike Seika se ne vide. Kad budes mogao postavi ih opet u novoj poruci, pa cemo ih ubaciti u ovu prethodnu poruku.
    piksi likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  10. #40
    Novi član Avatar korisnika Speedy LORD
    Član od
    16.12.2012.
    Poruke
    19
    Lajkovi
    79
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Od Kartera do Putina preko Ženeve

    Svaka cast,na utrosenom vremenu i zanimljivosti opisa
    piksi likes this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •