pocetkom godine sam poceo da se interesujem za satove i polako skupljao informacije o njima. negde usput naleteh i na ovaj forum i zadrzah se citajuci postove clanova, slusajuci znanja i na kraju resih i da se uclanim pa posle toga poceh i da postavljam pitanja i planiram kupovinu sata. od sireg napravih uzi izbor a onda se i odlucih za moj prvi sat. bese to casio mtp-1291 koji se pocetkom marta uselio na moj zglob.
![]()
sat lepo lezi na ruci, udoban je i veoma citljiv obzirom da je poveliki. razmisljao sam se da mu promenim kais, ali ostade na celiku. navikoh se iako cupka dlacice i dalje...
kako vec negde napisah, malo-malo pa sam bacao pogled na njega iako me je najmanje interesovalo koliko je sati. setao sam gradom i gledao satove po izlozima, slucajno otkrio mnostvo prodavnica i sajdzijskih radnji pored kojih sam ranije prolazio ne osvrcuci se. zastajkivao, mastario, gledao casia...
a onda pocese temperature da se dizu. gleda se gde na more, iz prasine izranjaju peraja i maska za ronjenje a u glavi poce da se radja ideja o diver-u (neko rece da ce me uhvatiti satitis...) koji je nekako po tipu oduvek bio br.1
i poceh da razgledam.
prvo casio duro, ali nemaju u plavoj boji. ostalo nije dolazilo u obzir sto zbog cene, sto zbog kvaliteta, u prevodu ili je preskupo za mene ili je s....e
bilo je i ruznih, ruku na srce.
a onda naleteh na jedan, za koji su mi i ovde rekli da nije nista posebno i da ima boljih i lepsih i pametnijih i zgodnijih i ovakvih i onakvih, ali taj francuz je nekako golicao i mamio. i posle par nedelja nadjoh se sa covekom koji ga je prodavao i rezultat mozete da pretpostavite.
nek ide zivot, beuchat je moj
tacan naziv je beuchat cap100/0055
(posto nisam vican fotografiji, skinuh sliku sa netu)
sat je kao nov, ocuvan i nenosen mnogo. skratih mu narukvicu i sad lezi na ruci i menja casia koji odmara posle dva meseca svakodnevnog rada. udoban je ne cupka dlacice za razliku od casia. svetli u mraku kao novogodisnja jelka, a primetio bih da je dosta tezi od casia. celicno kuciste, celicna narukvica, poklopac se usrafljuje, bezel rotirajuci u jednom smeru, krunica se usrafljuje (valjda se tako zove ovo gde se namesta vreme i datum?) i to je to. sta je unutra, nemam pojma. koliko je tacan, nemam pojma. pise water resist 100m, a da li je zaista, nemam pojma. sve te detalje ne znam, a i ne zanima me. ono sto znam je da mi se svidja i da cu ga nositi na ruci makar pokvarenog.
bez brige, casio nije zanemaren i zaboravljen, samo je malo elegantniji od ronioca i vreba svaku priliku ne bi li se prosetao.
za one zainteresovane, a znam da vas ima, evo jos par slika, vise pokusaja, ali sta ces. ne moze covek sve da zna
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i eto tako. za sada porodica broji dva clana, a retko ostane na tom broju.
do sledeceg prosirenja....
Registracija
Help

20Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
...i sta di ti kazem, sam si sve lepo napisao....malo gledao, malo citao....kupio jedan, pa dosao drugi...i tako to krene.

Bookmarks sajtovi