Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 755
Like Tree3030Likes

tema: Haifisch 23 - Moja kolekcija

Threaded View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

Hvala Boško!

Vouitilainen mi je već dugo posebno na oku i u srcu, jer je u mojim očima naslednik najvećeg (Philippa Dufoura) a i veliki je prijatelj najboljeg ovdašnjeg (slovenačkog) časovničara, pa nam je nekako blizu .
    Priznajem, da sam se lomio da li da Masterpiece Chronograph II uključim u članak ali negde sam morao da skratim . Deset napravljenih komada, sa uticajem na vrlo mali segment tržišta, pa sam se odlučio, da ću AHCI ekipu jednog dana uključiti u poseban sklop.
    U taj sklop će biti uključeni progresivni hronografi za koje sam već u članku napisao, da ovde neće biti tretirani, jer je reč o drugačijem pristupu, koji se brzo razvija i potrebno mu je dati još nešto vremena, da se vidi koliko će još probiti granice zamislivog. Takvi su i predloženi Faberge, kao i MB&F mada ovaj zadnji nije In House a osnovni kriterijum u članku za hronografiju nakon kvarčne krize je kućna radinost. Iz istoga razloga u Hrono(graf)holičar nisu uključeni ni prvi hronografski radovi Richard Millea. RM008-V1 iz 2003 godine je delo studia Audemars Piguet Reanud & Papi (APRP), a prvi automatski hronograf RMAC1 iz 2007 godine mu je kreirao i proizveo Vaucher.

Inače, da ne bi neko mislio, da zaista pišem knjigu . Hrono(graf)holičar je nastao čisto impulsivno, kada sam uključivanjem Daytone u kolekciju ostvario dečačke snove, pa sam kao u znak neke vrste zahvalnosti članak posvetio toj strasti, pa je ispalo 150 strana A4 fomata . Ne daj bože, da se jednog dana dokopam makar i najobičnije Patekove nove Calatrave ili čak Weekly Calendara...nastao bi ceo opus. A ovaj zadnji članak je samo odogovor na pitanja, koje sam na razne načine dobivao nakon Hrono(graf)holičara.

Još jednom hvala na predlozima i tu sam. Kao David Coverdale: Ready and Willin'.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (18.11.2022. u 11:04)

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •