Hvala kolege! Tek smo na pola puta sa predstavljanjem![]()
Izneo bih jedno samo upozorenje vezano sa Seiko vintage hronografima. Juče me je Skydrummer upozorio na neke detalje, kod Pogue-a, koji bi mogil navoditi na to, da nije samo narukvica aftermarket nego i neki drugi delovi.
Ja sam sat kupio od prodavača, koji se time zvanično bavi. Samo sam jedan hronograf kupio od privatne osobe, a to je Kakume, gde ima određenih nepravilnosti (ne aftermarket na brojčaniku, nego je prošlo vlasnik, koga poznajem i od koga sam kupio sat) On je na svoju ruku hteo naneti novu luminaciju, ali mu to nije najoblje pošlo za rukom, pa je ispalo zaista slabo. Uz to je posle još prefarbao kazaljke, da bi nekako izjednačio kontrast markera i brojčanika). Ali moj časovničar je rekao, da to nije veliki problem i kad bude došao red na servis sata, da će to restaurirati. Tu sam žrtvovao slabiji izgled zbog autentičnosti, jer je sat od početka kod prvog vlasnika.
Kao što sam napisao, ne mogu, da stavim ruku u vatru, da svaki pojedini deo na hronografima nije aftermarket, mada su mi to potvrdili prodavači.
Kada sam juče zvao prodavača za Pogue-a, rekao je, da se radi o Non Notched Case-u, koje je korišteno oko sredine 1971 i da je to slučaj sa mojim modelom i da je u to vreme Seiko ne nekim modelima koristio jednake pushere na 6139 i 6138. Postoje vodiči za Seiko hronografe na forumima ali i oni su uopšteni, nisu zvanično potvrđeni od proizvođača a i ne pokrivaju u potpunosti celokupnu emisiju. Poštujem Sky-jevo mišljenje ali ne mogu, da odbacim ni mišljenje antikvara, za kojega znam, da pošteno radi svoj posao i da je kroz njegove ruke prošlo more satova, pa ću probati, da proverim i videti, šta je sa tim. Baš on je bio taj, koji mi je preporučio, da rađe Citizen Bullhead kupcim u Nemačkoj, nego ovde kod nas, jer koliko je video, većina ima jednaku visinu markera, koji su 100 % aftermarket.
Ovo pišem, kao upozorenje, da se radi o 40 i nešto godina starim satovima i da na žalost ne mogu, da zasiguram, da je sve 100% iz doba, kada su nastali.
Sa druge strane mogu, da potvrdim, da su svi mehanizmi potpuno izvorni i 100 % fit. To je moj časovničar potvrdio, kada ih je pregledao.
Registracija
Help

3030Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi