Strana 4 od 8 PrvaPrva 12345678 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 73
Like Tree242Likes

tema: gogmajster-moji satovi

  1. #31
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Upravo tako. Ovu godinu sam si uzeo kao eksperimentalnu- probati razne stilove, a probati ostati unutar nekog budzeta, iživiti se . U biti sam se onih zas koje sam još i mogao dobiti neke pare i prodao i to ide u fond za iduće, skuplje. A ovi ostali su ionako ili very low budget, ili znam da ostaju zauvijek u kolekciji. Amfibija jer je poklon koji mi puno znači, a Seagull jer mi- žena ne bi dala da ga pridam. To je njezin miljenik i često ga posudi i obožava. Tako da je na njega veto. I s pravom!

  2. #32
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Evo dok sam opremljen kakvim-takvim aparatom i slobodnim vremenom, da predstavim svoje novitete od prošlog posta koji to većinom više ni nisu. S druge strane odmak mi je dao vremena da sredim dojmove i pružim objektivnije predstavljanje svakog od njih.
    Počnimo s vjerojatno najpoželjnijim i najcjenjenijim na forumu. Riječ je o Monsteru za 2014, friškom modelu s Prospex oznakom. Prateći nepiisano pravilo da ljubitelj satova mora bar probati Monstera u životu, poklekao sam nad jednom po meni povoljnom ponudom za novi sat u hrvatskoj. u to vrijeme nigdje ga nisam našao povoljnije, u bilo kojoj valuti. Budući da se o satu već u biti sve zna i mnogi članovi već imaju bilo 1. generaciju, bilo 2., vjerujem da bi vas najviše zanimale usporedbe i mišljenje u vezi odnosa prošlih verzija (koja ja nisam imao) i ove, pa cu se time voditi, osobito onim što se dobiva predznakom Prospex u ovom slučaju.
    O dimenzijama neću, jer su poznate i sa svojih 42mm i kratkim lug to lug od samo 46mm oduševljen sam kako leži i na ruci tako tankoj kao mojoj. Dobro skiva svoju veličinu i čak se, u uskoredbi s ostalim satovima tih dimenzija može učiniti i (pre)malim. Sat dolazi s gumenom narukvicom koja je, iako ugodna meni osobno bila preduga i nakaradno mi je stršala, tako da sam je brzo gledao zamijeniti. Uz to, prvi dojam pri nošenju je da ta gumena naruvica nekako 'pojeftinjuje' sat, naročito u ovoj crnoj PVD verziji, gdje i nijansa gume odudara od nijanse kućišta.
    Ovaj detalj samo je jedan od NEKOLIKO koji će pridonose gornjem utisku inače IZVRSNOG sata, na što ću se vraćati iznova.
    Kutija i pakovanje ne pridonose tome. iako po materijalu nisu ništa ekstra, bijela boja i opća kvaliteta ostavljaju dobar dojam.
    gogmajster-moji satovi-pa170803.jpggogmajster-moji satovi-pa170807.jpg

    Dolazimo do drugog specifičnog detalja. Novi bezel, odnosno onaj koji je (pretpostavljam) korišten i na limited editionu plave je boje, i u mene je prvotno izazva dvostruki efekt. iako je, naravno, čelični, premaz koji je korišten to ne odaje i daje mu po meni plastičan efekt na koji sam se morao naviknuti, a koji je, iskreno, kod okoline izazvao učinak koji nijedan od mojih satova dosad nije- a to je izostanak ne samo WOW efekta, nega upravo komentare tipa 'pa izgleda kao igračka, nešto što se dobije s Faksom, ili nešto s pije'.
    gogmajster-moji satovi-pa170804.jpggogmajster-moji satovi-pa170805.jpg

    Jednom kada se pređe preko takvih komentara laika, tj,. nauči se živjeti s njima , počne se cijeniti drugi efekt takvog bezela, a to je (meni) divan učinak igre svjetla i sjene na toj plavohj boji, osobito na suncu, i pod sunčanim nebom s oblacima. Čovjek kao da ima stalno novi, drugačiji sat, koji je ujedno i suzdržan, u sjeni i zbog tamno plave boje, a i veseo i uočljiv zbog igre sjena. zato ga i obožavam.
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	PA170807.jpg
Viđeno:	145
Veličina:	392,0 KB
ID:	100056gogmajster-moji satovi-img_1299.jpg

    Cifer je ista priča. Na mat ciferu koji je crne boje i ima 'nazubljene markere 2generacije, Japanci su po meni napravili nepotrebnu grešku: markeri su obrubljeni metalom, valjda kromom ili aluminijem... ne znam je li to slučaj i na klasičnim monsterima (crnima ili narancastima), i je li to posljedica 'prospexizacije ali po meni je to apsolutno NEPOTREBNO i umjesto da sat ima tool karakter koji je i dosad imao i koji mu je namijenjen, odsjaji od tog metala daju mu NEPOTREBAN bling efekt, osobito pri presijavanju... Po meni je to treći 'krivi' korak koji doprinosi 'pojeftinjenju sata'. Jednostavno nije bilo potrebno... efekt se teško može uhvatiti kamerom, ali uzivo je jasan. Nije velika stvar, ali...
    Što se tiče točnosti sata, još je u fazi provikavanja, niti ga se trudim štelovati. Prvih par dana se držao iznimno dobro, unutar par sekundi +/-, no i kasnije je u prihvatljivim granicama (za razliku od nekih satova čije predstavljanje slijedi ).
    Ostalo sve već znate, hacking i ručno navijanje radi odlično što se mene tiče (jer mi je to prvi takav sat) i opći dojam je izvrstan, jer to je MONSTER u krajnjem slučaju. Kvaliteta je neosporna, osjećaj na ruci je vrhunski, no vaj put htjedoh samo istaknuti neke stvari oko kojih je mogao biti još bolji
    tolarbo, vladas, VLADAN P and 11 others like this.

  3. #33
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    idemo dalje...
    Još jedan affordable sat koji je zadovoljio moju oduševljenost Paneraima i znatiželju 'kako bi to meni stajalo' i bi li bilo preveliko s 44mm je, naravno Marina Militare. Nakon što sam ajme razbijao glavu pitanjem veličine, i pogledao 100 wristshotova na malim zglobovima, iskoristih jednu akciju na manbushijije kada je bio rekordno nizak, i uzeo najklasičniji model sa sandwich dialom (jer me on više rajcao nego sausage varijanta o kojoj možete čitati tu u postu kolege Parnis Marina Militare).
    Bio sam oduševljen kad je stigao (neocarinjen ovaj put) i kad je sjeo na ruku aman taman. Lug lenght od 52mm koje sam se bojao na kraju je u ovom slučaku, valjda zbog dizajna, ispala tanan gornja granica koju mogu podnijeti.
    Bez daljnjeg 44mm na mojoj ruci izgleda veliko...ali veliko na DOBAR NAČIN- a radi se o čovjeku koji obožava svoga Seagulla od 36mm... Definitivno ima nešto u tom dizajnu i sada mi je drago što nisam išao na manji, od 40mm, jer mislim da bi se izgubio efekt.
    gogmajster-moji satovi-pa170810.jpggogmajster-moji satovi-pa170812.jpg

    sat kao takav je očekivano težak, no to ima svoje zašto i opravdanje. Nisu mi ga isporučili u kutiji, a došao je sa svojom kožnom narukvicom koja s krokodilom (ili nekom kvalitetnom kožom ima veze kao i crtež u slikovnici.
    gogmajster-moji satovi-pa170814.jpg

    Iako bi bez zagledanja mogla proći kao neka elegantnija varijanta (što mi je bio i cilj pri kupnji sata), cinjenica da se ofucala nakon samo par dana je značila da nema druge nego mijenjati. odlučih se za prilično kvalitetan gumeni PAM-style remen na joppinu preporuku i stoji mu i leži na zglobu izvrsno.
    Generalna kvaliteta izrade je...dvojaka. Original sam samo jednom vidio u izlogu i to dan prije no što sam dobio Marinu...Što se kućišta i cifera tiče, jako sam zadovoljan izradom i već je par ljudi zagledalo, jer znaju što očekuju. sam sandwich dial je pristojno izveden...IMA sandwicha , iluminacija na kazaljkama nije preloša, vidi se da je namjeravana i na pozadinskom dijelu diala, ali tu je samo simbolična.

    gogmajster-moji satovi-pa170811.jpg

    No vidi se i činjenica da je ovo ipak jeftinija varijanta. Prije svega je to vidjivo na izvedbi slavne patentiane krunice, tj. crown guarda... Cim je stigla, osjetila se klimavost, koje nadam se nema na PAM-ovima . Navijanjem (jer sat je mehanički) taj se guard poprilično vec olabavio, što se vidi i na slikama. Vjerujem da to nije neki veliki problem i da ga se može stegnuti, ali zasad mi ne smeta.

    gogmajster-moji satovi-pa170809.jpggogmajster-moji satovi-pa170808.jpg
    navijanje je dosta glasno, ali osjećaj je pri tome muški .
    mehanizam, azijski Unitas sa swan neckom zasad služi pristojno i pristojno drži vrijeme.
    gogmajster-moji satovi-pa170787.jpg

    Sat zaista ispunjava svoju svrhu...i funkcijom i estetikom...toliko da je primjećen..toliko da je zapeo za oko mom šogoru koji ga je iskamčio za jedne svatove (i razdoblje prije njih, da se 'privikne', ako meni 'ne treba' ). nevoljko mi ga je vratio, ali i ja sam se odlučio da ga još malo izgustiram i ipak mu ga poklonim za Božić.
    Razlog? Goran je dobra duša koja želi širiti ljubav prema satovima i dizati svjesnost o istoj? Paaaaa...djelomično...ali mislim da znate PRAVI razlog/ izgovor... Već su se pojavili novi kandidati... jedan od kojih je bila i sljedeca prinova kao direktni nadomjestak Marini (u bližoj/ daljoj budućnosti)...I u sljedećem postu.
    Sazetak ovoga: preporučio bih Marinu Militare svakome kome je nemoguće/previše/ žao dati novac za pravu stvar...bez ikakve grižnje savjesti smatram da umiruje žeđ i želju i u ovome slučaju me ne bi vuklo da dam 100x više novaca (da upravo toliko je razlika izmedju ovoga kojeg sam kupio i prave stvari (općenito) u trgovini u Zg.
    Apsolutno suprotan slučaj je sa sljedećim satom o kojem ću pisati
    tolarbo, vladas, VLADAN P and 11 others like this.

  4. #34
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Odlican prikaz sata uz dobre fotografije. Sve u svemu koristan tekst.
    I na mom Seiku je ista stvar sa bezelom, izgleda kao da je od plastike, mada nisam imao te komentare da izgleda kao igracka i da i na mom su markeri oiviceni nekim metalom
    gogmajster likes this.
    Ac Milan, il club piu titolato al mondo

  5. #35
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Dakle, apetiti rastu, kao i 'potrebe', ali stanje na računu ne prati baš... Marina je ok, ali ono...ne stane pod svaku košulju, ipak je hrga, šogi žica...Ma imaš ti Gorane još kandidata...a 'trebaš' dress sat.
    Nije moglo biti drugog izbora, nego (opet) kineskog Nomosa. Po meni je Nomos oličenje stila, elegancije, jednostavnosti, a opet- STILA. Rodina me kao jeftinija varijanta privlačila otkad sam je prvi put vidio i činjenica da je i to knock-off me ali NIMALO nije smetala. razlog? Opet odnos uloženo-dobiveno i činjenica da (još) nisam toliko imućan da mirne duše dam.
    za razliku od kolege MilošaNS koji je uzeo i predstavio crnu varijantu (Rodina Automatic R005 by Sea-Gull pregled), meni je jedini mogući izbor bila bijela...
    prateci temu na WUS-u, jasno je bilo da se verzije Rodine mijenjaju od jedne ture ka drugoj. Prve, koje su izazvale ludilo naginjale su srebrnkasto-bijelom ciferu i subdialu koji je vjernije odrazavaju Nomos tangente, utoliko što su koncentrični krugovi bili uočljiviji. Novije varijante, dobavljive od istog čovjeka imaju izrazito bijeli cifer s manje iszazenim krigovima i time i subdialom. iskreno, moja vizija je i naginjala prema više bijelom satu, jer sam si utuvio da je JOŠ elegantniji od metalik diala, a to mi je i odgovaralo.
    na mome modelu, koji je standardnih dimenzija - 38,5 mm bez krunice i 48mm L2L na mehanizmu (automatic+ handwinding Seagull ST17), nema ni zaplavljenih vijaka kao na prošlima, što mi ni ne smeta, ali sada razumijem Rusa koji je više no neoduševljen njegovim izgledom. Stvarno je toolaški izveden. No TO me nimalo ne smeta. na nj ću se vratiti kasnije.
    Lice sata je prekrasno, toliko jednostavno, a efektno, umirujuće i odmjereno, a strašno elegantno. Kazaljke su plave, ali samo pod specifičnim svjetlom. ne znam kako je na originalu, ali volio bih da je plava malo izraženija po defaultu. međšutim, vidite da se plava da uhvatiti na fotkama.

    mehanizam je priča za sebe....Uz izgled tu je i jako specifičan zvuk pri navijanju koji Kinez opisuje kao 'sličan Harley davidsonu'. I mogu vam reci da ima tu nešto . Stvarno reve momački i da čovjeku posla da ga se navije... Još uvijek ga nisam uspio naviti do kraja...ne znam je li i moguće u slučaju kad je i automatik? Rotor je posebna priča. Opće mišpljenje/ problem je da je (pre) glasan...i JEST...
    vladas, Zagor and veberz like this.

  6. #36
    Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.608
    Lajkovi
    30885
    Reputacioni uticaj
    334

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    gogmajster, bas dobar i lep prikaz
    gogmajster likes this.
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

  7. #37
    Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Poruke
    4.528
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    83

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Pridruzujem se pohvalama, odlican opis!
    gogmajster likes this.

  8. #38
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Pobježe mi post prije no što za završih, a onda sam zaboravio da imam samo 10 min. za dopuniti...
    Evo ostatka, i malo slika

    Još jedna mana/ razocaranje (od dvije)- bar u mom slučaju je točnost...zasad poprilično kasni...govorimo o minutama... Još nisam siguran da li mi to dovoljno smeta da ga idem servisirati, ali u svakom slučaju mi kvari općenito pozitivni dojam.
    Konačna mana, i jedna od najvećih koja spušta dojam je činjenica da se od početka krunica ne da do kraja vratiti u kućište. sada je to jedna od tema na WUS-u....
    Ljudi su se žalili, good stuffs kaže da je 'normalno' da ne ide do kraja... Hmmmmm...
    sat radi kako treba...i onako točno kako radi...jesu li te stvari povezane, ne znam.
    I opet SAŽETAK i bottom line: Kod ovog sata me, za razliku od MM, JAKO zanima kako izgleda original i volio bih se uvjeriti koliko je i u čemu kvalitetniji od ove inačice, koja je u 90% stvari jako dobra, ali imam dojam da je original puno puno puno kvalitetniji...Volio bih se uvjeriti da je to tako, i jako bih volio imati Nomosa kao THE dress sat, jer su nevidjeno dobro pogodili s dizajnom i to bi mi bez daljenjeg bio jedan jedini sat u tu svrhu.
    Do tada neka Rodina radi svoje.

    gogmajster-moji satovi-pa170787.jpggogmajster-moji satovi-pa170796.jpggogmajster-moji satovi-pa170798.jpggogmajster-moji satovi-pa170790.jpggogmajster-moji satovi-pa170795.jpggogmajster-moji satovi-pa170793.jpg
    RUS, vladas, VLADAN P and 7 others like this.

  9. #39
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.626
    Lajkovi
    18026
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Eto nama tri dobra opisa i informacija iz prve ruke koje će svakako koristiti mnogima.
    Hvala gogmajster.
    gogmajster likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  10. #40
    Stariji član Avatar korisnika gogmajster
    Član od
    4.3.2013.
    Poruke
    1.075
    Lajkovi
    9773
    Reputacioni uticaj
    100

    Određen forumom Re: gogmajster-moji satovi

    Hvala, bilo mi je zadovoljstvo. Samo da je hardvera i vremena, a volje uvijek ima. Pomaže i mali odmak i (ka)da se utisci slegnu.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •