Sada je na redu jedan francuz, Pierre Cardin.Sat sa prelijepim rimskim brojevima, crnim ciferom unutar kojeg su kao neke krivudave crtice koje pod odredjenim uglom kada se gleda sat kao da se okrecu u krug. Videcete na jednoj od slika, ali sam to morao slikati pod jakom svetloscu. Krunica nije sasvim okrugla vec je iz malih sitnih kvadratica koji su sastavljeni. Datum je na broju 6... Kais sam mu skoro zamijenio i bas sam nasao po meni odgovarajuci, stari je bio tanji i dotrajao je. Sat sam kupio kada sam se poceo malo ozbiljnije oblaciti, kao mladji sam bio u hip hop fazonu, sve siroko, sve veliko... pa mi je trebao tako neki elegantniji sat.
![]()
E posle sam otisao u vojsku, odsluzio, vratio se nazad i kupio njega...Armani. To je bilo davne 2003. godine. Kod njega kao modnog sata me privuklo to sto uopste nije "nadzidzan", sem narukvice koju sam zamijenio, nasao mu sasvim odgovarajucu, gumenu, koja traje tolike godine. Nosio sam ga cesto tako da postoje tragovi nosenja, nije mi se kvario sem bateriju sto sam mu mijenjao, bijeli veliki brojevi, crni cifer, datum na broju 4, potpisana krunica, iluminacija perfektna...
![]()
![]()
Registracija
Help

804Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Ovaj za razliku od prvog ima crni cifer, prikaz vremena u nekim svetskim gradovima plus-minus u odnosu na nase vrijeme. Sat je veoma tezak, oko 180g, 52mm, kao i kod prvog Swatca ETA mehanizam, kvarcni, ali naravno ne ETA koja se ugradjuje u skuplje satove, stoperica... i opet zamerka ako dodje do kvara, tesko ga je popraviti. Kao i to sto se na Swatch-u ne moze staviti druga narukvica, kais, sem njihovog. Ili da se radi po narudzbini, ako moze. 

Birajuci sat za nju ugledao sam Lotus... 

Njihovo misljenje koje sam procitao mi je bilo dovoljno da kupim svoj prvi automatic.
Precnik sata 37mm, visina 11, narukvica 18mm, od nerdjajuceg celika, potpisana sa Seiko 5, cifer prelijepe zelene boje, unutar cijelog cifera 3D Seiko 5 koje se moze videti pod odredjenim uglovima, markeri na satu od celika koji fenomenalno svijetle sto mu pruza odlicnu iluminaciju. Mehanizam je svima vama dobro poznat 7S26A, 21 jewels iliti rubin, poklopca koji zatvara kuciste je providan sto me je takodje odusevilo, nikada nisam imao takav sat. Datum na broju 3, dani koji su ispisani na Engleskom i Spanskom jeziku... 

Bookmarks sajtovi