I da nastavim, kasnije sam koliko se secam kupio Nautica-u.Moj prvi ronilacki sat kako ga zovu, prvi moj sat sa pokretnim bezelom. Donio ga jedan covek iz Holandije. Znajuci da volim satove ponudio ga je meni ili da ga pokusam prodati. Ja sam ga zadrzao za sebe. Bezel pokretan u jednom smeru, 120 klikova ako se ne varam, datum na broju 6, usrafljujuca krunica, sto mi je takodje bio i prvi sat sa takvom krunicom, potpisana, masivan, precnika cini mi se 50mm, krupni bijeli brojevi na crnom bezelu, solidna iluminacija, narukvica od punog celika...
![]()
E onda sam uzeo jos jedan Swatch, nisam siguran ali nesto poput Aviator modela kako ih zovu.Za njega sam dao Swatch sa pocetka price i nesto para. Kasnije mi bilo zao pa sam isao otkupljivati sat nazad.
Ovaj za razliku od prvog ima crni cifer, prikaz vremena u nekim svetskim gradovima plus-minus u odnosu na nase vrijeme. Sat je veoma tezak, oko 180g, 52mm, kao i kod prvog Swatca ETA mehanizam, kvarcni, ali naravno ne ETA koja se ugradjuje u skuplje satove, stoperica... i opet zamerka ako dodje do kvara, tesko ga je popraviti. Kao i to sto se na Swatch-u ne moze staviti druga narukvica, kais, sem njihovog. Ili da se radi po narudzbini, ako moze.
![]()
Vec sam imao teko nekih par satova, ali trebao mi je neki sat da kazem sportski, i kupio sam Casio G-Shock. Svima vama dobro poznat sat. Veceg precnika, ali tako lagan kao da nista nemam na ruci. Analogni prikaz vremena, digitalni, alarm, datum, svetlo unutar sata...![]()
Registracija
Help

804Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Ovaj za razliku od prvog ima crni cifer, prikaz vremena u nekim svetskim gradovima plus-minus u odnosu na nase vrijeme. Sat je veoma tezak, oko 180g, 52mm, kao i kod prvog Swatca ETA mehanizam, kvarcni, ali naravno ne ETA koja se ugradjuje u skuplje satove, stoperica... i opet zamerka ako dodje do kvara, tesko ga je popraviti. Kao i to sto se na Swatch-u ne moze staviti druga narukvica, kais, sem njihovog. Ili da se radi po narudzbini, ako moze. 

Odgovor sa citatom
Birajuci sat za nju ugledao sam Lotus... 

Njihovo misljenje koje sam procitao mi je bilo dovoljno da kupim svoj prvi automatic.
Precnik sata 37mm, visina 11, narukvica 18mm, od nerdjajuceg celika, potpisana sa Seiko 5, cifer prelijepe zelene boje, unutar cijelog cifera 3D Seiko 5 koje se moze videti pod odredjenim uglovima, markeri na satu od celika koji fenomenalno svijetle sto mu pruza odlicnu iluminaciju. Mehanizam je svima vama dobro poznat 7S26A, 21 jewels iliti rubin, poklopca koji zatvara kuciste je providan sto me je takodje odusevilo, nikada nisam imao takav sat. Datum na broju 3, dani koji su ispisani na Engleskom i Spanskom jeziku... 

Bookmarks sajtovi