Ali bi i rekao da je Newgate uradjen mnogo bolje od ovog Great George (poenta je bila oba se proizvode u Kini, ali ne po isti standardima). Kod minimalistickih i ugaonih satova se to bas jako vidi, to jest svaka greska se vidi. Drugi primer nista nije bolji od jeftinih satova iz sedamdesetih sa livenim kucistima, a nepreciznost i nesimetricnost je jedna od stvari koju bas i ne mozes priustit sa minimalistickim dizajnima. Rang cene im je isti i oba su kvarcni, tako da jedino ostaje dizajn i finalna obrada.
edit: ne znam sta mi je, pisem "kinu" ovako malim slovima, pa onda ispravljam.
https://ksr-ugc.imgix.net/assets/012...o=format&q=92&
ovaj link mi ne radi.
Fossil se previ u kini, Skagen takodje (pripada Fossilu).
Ja imam Ruhle iz 70ih svi bez rubina, to je tad bio krsh a sad je vintage krsh ali sta da radim kad volim da mi pravi buku kad radi.
Mnogo lepsi nego WD i Braithwaite
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
Ma dajte kakav Fossil i Skagen, najobičnija konferencija, ko od wisovaca uzima njih za ozbiljno, to su satovi za likove koji hoće da uđu u lokalnu prodavnicu i kupe sat koji im se svidi za kafanu, mada fossil je imao onaj del ray hrono sa meca quartz mehanizmom....
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
@Petar012
Ja sam razmisljao da nadjem neki Fossil ili Diesel bas za kafanu, ovako me u istim stalno pitaju "jel' to zenski sat". Al' bar plate pice, sto jest jest![]()
Hehe danas ako ne nosis sat 44mm plus odmah si trandza.
Moj obim zgloba je 18cm i maximalni precnik sata koji bi stavio na njega je 38mm, optimalno je 34mm.
Mada zene furaju ogromne MK satove kao rezervna ogledala.
Skagen je poznat po tome da mu otpadaju kazaljke i markeri!
Negde sam procitao da su se pojavili kvarcni satovi sa kontinualnim sekundama tj u pitanju je jaka litiumska baterija koja moze da izdrzi takav rezim. U tom slucaju ce biti nemoguce da se provali golim okom da li je sat mehanicki ili kvarcni.
Sat iz linka izgleda stvarno kul.
Prvi baterijski satovi su relativno "klizili". Npr. Accutron Bulova-in, generalno izuzetno ruzni satovi sa zanimljivim mehanizmom (ona viljuska). I Omega je pravila slicne. Sad, da, prednost modernih elektronskih "mehanickih" (bez ekrana) satova je sto rade tek svake sekunde, pa kao sto ste i rekli ni ne znam koliko bi "klizanje" kod istih bilo prakticno.
Sat ne izgleda lose, ali bas i nije nesto sto se kvaliteta tice rekao bih. Svakako je vise truda ulozio Newgate.
Da ti electronic satovi sa rezonantnom viljuskom su radili glatkije al je baterija virila. Jako cudan sat, razmisljao sam da uzmem jedan Laco ali ne znam gde bi ga posle servisirao.
Bookmarks sajtovi