103Likes
-
Re: davorb - moja kolekcija
Hvala Elvedine! Nije bas kolekcija u pravom smislu, imajuci u vidu da sam tek sa poslednja 2 (Zeppelin i CW) poceo da promisljam o mnogim aspektima te kolekcije, tako da bih sada retroaktivno sve to sasvim drugacije, ali vecina ih ima neku sentimentalnu vrednost pa izgleda da moram siriti kolekciju iako mislim da je i ovo mozda previse (bar brojcano gledano).
Kada su poredjani u kutiji nestvarno je koliko CW odskace nekim sjajem, bas vristi da je za klasu iznad ostalih, steta sto na ruci i dalje najvecu radost mi donose Seiko i Zeppelin.
Malo sam istrazivao, nije ni Romanson ime bas za bacanje-negde ih smestam u istu kategoriju sa Zeppelinom. Ok, PointTec se malo vise trudio, istrazivali na polju integracije naprednih tehnologija u staromodne satove, ali nije se dzabe Romanson izborio jos 2013. za mesto u glavnoj hali Baselworlda (?). Nazalost ovo "swiss" sa cifera je tek "swiss parts", ali lepo je znati da u jednom jeftinom i nenametljivom satu kuca Ronda, pa makar i sa kineske proizvodne trake.
Ono sto me kod ova dva sata opcinjava (Zeppelin i Romanson) i po cemu mislim da odskacu od generickih mikrosa (i da ne imenujem brendove koji vole da omaziraju) jeste ta originalnost u dizajnu. Na primer, skoro je nemoguce napraviti pravougaoni sat a da te ne optuze da si pokrao JLC ili Cartiera, a ovaj Romanson nije ni jedno ni drugo, vec istinski svoj. Mada (sad ce mnogi reci da sam lud) mislim da ima koji milimetar viska, posebno u sirini kucista i polirani srebrni markeri su uglavnom previse neupadljivi, ali zaista ume da digne outfit na jedan visi nivo.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi