Najpre da pozdravim sve clanove ovog foruma kao I njegovu upravu! Forum je odlicno koncipiran I ima puno korisnih informacija. Moje ime je Dragan i ljubitelj sam satova. Kroz moje ruke je proslo dosta satova, a neki veoma dragi su na zalost, otudjeni bespovratno.
Registrovan sam na forum odavno, ali eto, nikad nije kasno za prvi post. Da vam predstavim satove koje trenutno imam u licnoj kolekciji, pocev od najstarijeg:
Poljot - Dedin “Rus” koji je dobio za 10-godisnjicu rada u firmi. Ne znam godinu, ali je to svakako bilo 70-tih
Darwil
Cortebert
Longines – za ovaj vec imam dosta informacija jer je skorasnji (2008) L4.721.2.42.7, Caliber L619
E sad special – 2 dzepna casovnika koja su pripadala dedi moje supruge: Doxa i Longines.
- Doxa je u “funkcionalnom stanju” tj. navija se I radi, ali ima osteceno staklo I cifer. Jako dugo stoji nekoriscena i na zalost, neservisirana.
- Longines (za sada nemam sliku, postavicu je kasnije) nije u ispravnom stanju. Jako bih zeleo da ga popravim, pitao sam svojevremeno Identico (na koga me je uputio Longines) ali su rekli da to kod njih nije moguce. Ako neko ovde ima preporuku za kvalitetnog majstora ko moze da izadje na kraj sa “relikvijom” sa pocetka 20 veka, neka javi.
Za Doxu planiram jedno ciscenje I sredjivanje a za sada evo fotografije:
Eto, toliko za prvi post, a vasi komentari i informacije su dobrodosle.
Bookmarks sajtovi