Hvala na savetu Nešo. Zelim da ih deca naslede i nauce da postuju takve starine. Iz tog razloga i imam zelju da ih dovedem koliko toliko u pristojno stanje.
Hvala na savetu Nešo. Zelim da ih deca naslede i nauce da postuju takve starine. Iz tog razloga i imam zelju da ih dovedem koliko toliko u pristojno stanje.
E evo mene sa novim satom
Dakle, potraga je bila za nekim "casual", sportskim quarz časovnikom koji će biti na ruci i tokom šetnje, skijanja, letovanja (ne baš u i vodi) a i kao neka vrsta tzv. "sportske elegancije.
Iako su prvobitno u kombinaciji bili modeli Roamer-a i Candino-a, kako to obično biva, slučajno i neplanirano sam "probao" na ruci Citizen - i tu je i ostao.
Radi se o modelu "Citizen AT0761-08E" sa Eco-drive mehanizmom, safirnim staklom, i sportskim ciferom. Imam ga na ruci već par meseci i pored dobrih stvari i lepog izgleda ima i dve mane.
*manja mana*
- kožni kaiš - u stvari to i nije mana, ali sam inicijalno želeo da kupim časovnik sa metalnom narukvicom, baš iz razloga jer ovaj sat planiram da nosim u "najobičnijim" uslovima. Za sada, uz sredstva za održavanje kože, narukvica je u pristojnom stanju, ali verovatno ću je u budućnosti zameniti. Samo mi je žao što verovatno neću moći da nađem sa Citizen kopčom....
*veća mana*
- veoma teško čitljiv datum
....uhhhh....to nisam primetio u trenutku kupovine (mada ne verujem da bi me odvratilo od iste), ali mi baš smeta kada mi je informacija o datumu potrebna. Naime, datumar je valjda prilično nisko postavljen u odnosu na cifer i morate se "baš nagnuti i zagledati" u datumar da bi jasno pročitali broj. Nema govora da se može videti iz svih uglova - kao što je to recimo na mom Longines-u.
Ali dobro, sve ostalo je odlično, zadovoljan sam kupovinom a biće ih i još - Bože-zdravlja
A evo par slika:
![]()
Pa mozes promeniti kopcu ako je standardna, tj., skines staru i stavis na nov kozni kais. Inace sat je lep.Posluziti ce te on jos dosta godina.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Da, to je opcija kada (ako) se prelazi na novu kožnu. Međutim, ja planiram da je zamenim metalnom, pa sam u tom smislu mislio da neću imati "Citizen" kopču. Moraću da se još raspitam kod uvoznika Citizen-a da li je moguće kupiti "univerzalnu" a "originalnu" (uhhh...malo sam iskomplikovao)
Bookmarks sajtovi