Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8
Like Tree15Likes
  • 7 Post By arch_m
  • 1 Post By sdbiba
  • 3 Post By eee
  • 1 Post By marko14
  • 1 Post By srdjangym
  • 1 Post By eee
  • 1 Post By skydrummer

tema: Zodiac ZMX-03

Threaded View

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    125

Određen forumom Re: Zodiac ZMX-03

Pozdrav, Srdjane.

Hmmm, da se razumijemo, i pored cinjenice da Zodiac - znam, u danasnje vrijeme ovo je vec postalo cliché - mozda vise nije onaj isti Zodiac, ja ga nikada ne bih mijenjao s nekim fantomskim Otumm satom koji, nemoj me pogreno shvatiti, meni izgleda kao jeftina verzija/pokusaj/alternativa Hublot-u, a da ne govorim o Guess-ovom modnom satu, kojeg ces sasvim sigurno platiti mnogo vise nego sto on zaista vrijedi.

Pored tone nekih opskurnih, u horoloskom svjetu nebitnih detalja, kojima te, u opisu ovog sata, prodavac pokusava namamiti, to "precizni svicarski mehanizam" mozda i nije laz, ali vjeruj da nije ni nista spektakularno. Vjerovatno svicarska Ronda.
    Dati tolike pare za modni sat, pa jos kvarcni, s "generickom", kako ljudi vole reci, Rondom, to je a mene ravno samoubistvu, ne zato sto je to los sat, nego zato sto razmisljam - koliko samo FANTASTICNH, ozbiljnih satova covjek moze naci za toliko para.

S druge strane, Zodiac, taj koji imas, barem meni kao nekome ko na Zodiac gleda iz ugla, ajde da ne kazem kolekcionara, radije ljubitelja satova - s postovanjem i odredjenom dozom nostalgije, ne bih nikada zamijenio nekim od dva gore navedena sata.
    Nakon sto je Fossil uletio u cijelu pricu i otkupio prava na Zodiac, na ovaj se stari svicarski brend, s dugom istorijom, gleda s podozrenjem... Mnogi su skepticni, mnogima je, jednostavno, znajuici u cijim je rukama Zodiac danas, prva asocijacija more tih opskurnih modnih brendova, nafilovanih losim kineskim dijelovima i mehanizmima...

Medjutim, nije to bas tako... Ima ovaj brend cime da se pohvali - sebi nikada necu oprostiti sto prije par godina ne uzeh legendarni Zodiacov Sea Wolf, za fantasticnu cijenu - pa i ova nova era u koju je usao s Fossilom, nije bez glave i repa. Ipak je to brend koji je i danas vezan za svicarsku, ipak je to sat za koji se zna da je u njemu svicarski mehanizam, doduse kvarcni (koliko znam Zodiac koristi iskljucivo Rondu), i mogu reci da su to satovi koji, uzevsi u obzir dugu istoriju, tradiciju i svicarski pedigre, a onda i cijene po kojima se nude danas, vrijede svaku datu paru.

Dok to isto ne mogu reci za druga dva navedena sata.

Neka me kolege isprave ako grijesim.

P.S. Srdjane, u ovom mom postu govorim iskljucivo o nama ljubiteljima satova bitnim stvarima. Tebi, ako ti istorija, mehanizmi, i ostali detalji ne igraju ulogu kakvu igraju na primjer meni, ti kupi ono sto ce da te cini sretnim, jer se u tom slucaju radi o cisto vizuelnom dozivljaju i preferencama.
    Poslednja ispravka: arch_m (28.3.2016. u 13:38)
    eee, sdbiba, Vladimir NS and 4 others like this.
    Он сказал: "Поехали!"

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •