Mišljenja su baš podeljena, evo ja ću izneti nešto za i protiv i jednog i drugog. Jedine dve stvari koje su zajedničke su tradicija i mašina. Mana kod oba sata je ta što su u pitanju automatici, jer u orginalu flieger treba da bude navijač. laco ima navijače ali cena prelazi iznos od 700e i Stowa tu odgovora nema. Druga mana automatika je ta što je eta 2824 mali mehanizam za oba kućišta, pa bi nekome smetalo postojanje velikog plastičnog odbojnika.
E sada prednosti za Laco bile bi sledeće: veći obim kućišta, peskirano kućište, diomond krunica, brža isporuka
prednosti za Stowu, transparetno kućište je prednost jer koliko ja znam Stowa dodatno doradjuje etu(mada nisam potpuno siguran), definitivno lepša boja i lepša sekundara (u čemu se slažem sa Simom).
Sada mnogi su predložili Steinharta, ali on otpada kao opcija pre svega što ne postoji tradicija fliegera, a sa druge strane kada bi upao Stein, bilo bi neopravdano izostaviti Archimede 42h ili Tourby ili neke druge isto toliko kvalitetne tipa Zeno itd.