Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 24 od ukupno 24
Like Tree9Likes

tema: Steinhart ili Certina?

  1. #21
    Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.189
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    40

    Određen forumom Re: Steinhart ili Certina?

    Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    al zato znam nekoga ko zna , samo je pitanje da li ce on da ti odgovori na ovo
    Odgovorio ti je

  2. #22
    Član
    Član od
    25.2.2020.
    Poruke
    129
    Lajkovi
    402
    Reputacioni uticaj
    29

    Određen forumom Re: Steinhart ili Certina?

    @Bezbi, citirao sam tebe jer si naveo te cinjenice, ali pitao sam Haifischa, samo nije bilo u redu da ga direktno pozivam a znao sam da krajickom oka prati dilemu Rolex-Steinhart!
    @Smrtko, srecno i sa ubedjivanjem i sa Steinhartom i sa buducim bracnim vodama!
    Ja se slazem da posedovanje Steinharta samo pravi veci jaz u priblizavanju Rolexu. Tudor bi bio korak blizi Rolexu, ali i to je svetlosnim godinama daleko cenom u odnosu na ciljani rang. Zapravo najveca prednost Steinharta je upravo ta sto za tu cenu dobijas mehanizam o kom mozes samo da sanjas i u najjeftinijim mikrobrendovima. A kazu i kompletan kvalitet izrade je nenadmasiv za cenovnu kategoriju.
    Ne volim kada se ljudi dvoume da im preporucujem trecu stvar, ali ako nisi sasvim odlucio i obavio kupovinu ovaj put moram da saverujem da razmotris jos jedan sat. Naravno da CW odmah padne na pamet kada je originalnost zamerka Steinhartu, ali razumem da to postaje i duplo veci trosak. Posto biras sat za svadbu (ocigledno dress sat ti nije opcija iako bi bila najlogicniji izbor) mislim da ne postoji atraktivniji sat, pritom trenutno jako povoljan, pritom horoloska ikona, od Seiko SARB017. Po meni najlepsi neformalan sat, koji kad uparis sa Nato zaista si spreman za planinarenje, a na kozi za svadbu. Dobijes i najbolji Seiko mehanizam za te pare, koji relativno moze da parira ETI/Selitti.
    bezbi and Haifisch23 like this.

  3. #23
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.912
    Lajkovi
    13197
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Steinhart ili Certina?

    Bezbi,

    Jedna mala napomena. Powermatic mehanizmi se sada mogu podšeavati na zvaničnim servisima, pa ih zato ne treba više zbog toga slati u Švajcarsku. Po zadnjim informacijama, čak i oni sa plastičnim ankerom se sada servisiraju. Plastika se baci i zameni novom a ostali delovi se normalno servisiraju, kao i kod ostalih mehanizama. Slaba vest je to, što je takav servis za skoro 100 € skuplji od onoga sa klasičnim mehanizmom.

    Inače, Powermatic 80 sa metalnim delovima je vrlo dobar moderan mehanizam. Možda nekome može zasmetati frekvencija od 21.600 b/h ali ništa strašno. Kamo sreće, da ga Certina ugrađuje u nove DS action divere....


    Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    Druze, citiras pogresnog coveka, nisam ja kopetentan da pricam o tim stvarima, samo pisem ono sto po negde procitam, ali to je nizi nivo amaterizma al zato znam nekoga ko zna , samo je pitanje da li ce on da ti odgovori na ovo Sad moze samo da se nagadja da li je dobar ili los, trebale bi proci godine za tako nesto(pricam o powermaticu80), jedine informacije se mogu videti kada neko prijavi problem na nekom forumu, al opet su to usamljeni slucajevi. Tesko je naci uopste sliku tog dela mehanizma, a kamoli podatke o kvalitetu. Sta je razlog tome ne znam, znaci ne samo da nema nekih zvanicnih informacija o mehanizmu, nego nema ni nezvanicnih(da neko rasturi mehanizam i da prica o njemu). Al ono sto znam je da se meni to ne svidja, cak ni ta verzija sa 25rubina koja ima metalne delove. Sto je jos gore, pitanje je i politike Swoca, sta oni uposte zele sa ovim mehanizmom, da li zele potpuno da iskljuce neoficijalne servise( koji su vec u velikoj meri izbaceni iz posla kada se radi o luksuznijim brendovima), posto se ne moze podesavati tacnost sata, vec se podesava u maticnoj fabrici biga pitaj na koju foru. Ono stonje cinjenica je da su satovi sa tim powermaticom jeftiniji nego sto bi bili sa 2824.
    bezbi likes this.

  4. #24
    Novi član
    Član od
    27.5.2020.
    Poruke
    10
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Steinhart ili Certina?

    Pronašao sam Seiko lep je ali nije moj tip. Više sam za Diver satove. I trenutno mi je potreban crni jer imam plavio Seiko SNZH. Tako da mi sad treba crni sat uz ceno odelo. Hvala svima na kratkom obrazovanju sad sam skontao oko dosta toga. Mada sto neko ovde reče bitno je da mi se svidja jer je to na kraju presudno. Sto me je i privuklo. Sto se tiče mog komentara da sam na korak bliže do Rolexa mislio sam na izgled. Ne na kvalitet i cifru. Tudor je lep gledao sam i njih ali je za mene preskup kao i Omega seamaster. Možda jednog dana.
    bezbi and davorb like this.

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •