Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 27 od ukupno 27
Like Tree32Likes

tema: Seiko SNK807K2 ili...

Hybrid View

Mlađi član Avatar korisnika pantelija
    Član od
    10.10.2009.
    Lajkovi
    154
    Reputacioni uticaj
    17

Određen forumom Re: Seiko SNK807K2 ili...

Citat VLADAN P kaže: Pregled poruke
    ...da svako ko se zainteresuje za satove ,pre ili kasnije, mora da kupi mehanički sat...
    Upravo sam u toj fazi, pokupovao bi pola grada jer ne znam ni sam koji prvo da uzmem. Evo, opet podsvesno pišem, "koji prvo da uzmem". Reš sam pečen.
    VLADAN P, banja and backarelli like this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Ja sad moram da naglasim očiglednu stvar-Milanche 78 ,sa punim pravom,iznosi svoj lični stav koji nikako nije i preovlađujući.
    O svemu tome je već bilo reči-http://www.svetsatova.com/forum/f74/...09-4059-6.html
    23jewels likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Citat Milanche78 kaže: Pregled poruke
    Jedino dobro kod ovog Seika je cena ~50€ na netu, u svemu ostalom je ispod konkurencije, pa verovatno i kineza koji slicno kostaju. Mali, neugledan, pravljen da bude sto jeftiniji....
    Ali bolje da ne komentarisem, ipak je "Seiko" u pitanju.
    Nisam imao prilike da uzivo vidim snk807 ali posto je sat SEIKO ne sumnjam da daje puno... Za te pare ako mi nadjete bolji sat (tu mislim na sve "petice") castim vas picem... :p

Sto se tice snzg15 moj glas ide za njega...

Licno imam snzg13 i odusevljen sam satom...Kvalitetna obrada, izuzetno tacan, robustan (42 mm)...ma ukratko receno, odlican sat!!

Posto si napisao da ti je obim zgloba 18,5 cm, mislim da bi ti 807 bio premali dok bi ti snzg odlicno legao...

Po meni, vredi sacekati, skupiti jos malo novca i uzeti snzg...

Evo ubacicu koju sliku mog snzg13 pa ces videti kako lezi na ruci....inace obim mog zgloba je oko 17,5 cm..

Seiko SNK807K2 ili...-dsc07535.jpg Seiko SNK807K2 ili...-dsc07541.jpg

EDIT: Imas OVDE jos malo slika!

Pozz

Poslednja ispravka: banja (27.11.2011. u 21:43)
    Historia est magistra vitae!

Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Ljudi, hvala vam na komentarima !

Milanče, ja svakako ne očekujem neku aždaju za taj keš, već (pošto sam tanak sa lovom) pokušavam da saznam, šta je najpametniji izbor za pomenuti keš. Što se izgleda tiče, nebih se složio da je neugledan, šta više, meni se svidja njegov izgled. U principu volim taj "vojni" izgled. Sve je to stvar ukusa, te ne vredi raspravljati...

Vladane P, čini mi se da imamo skoro pa indentičan ukus ! Pročitao sam skoro sve tvoje postove ,te tako zaključih. Medjutim, uspeo sam da nadjem sat koji sam dobio iz Švajcarske, od firme "KronoSwiss" ,koji je prečnika 37mm bez krunice. Kada ga stavim na ruku, izgleda mi kao košarkaš od 2.05m sa obućom broj 39 ! Zaključio sam da mi je prečnik sata od 37mm mnogo mali, te sam odustao od 807mice. Mora se šteknuti za snzg15.
    Evo slika švajcarca "baterijaša" pod imenom "The Fine Swiss Watch by LDM"...

Seiko SNK807K2 ili...-imag0057.jpgSeiko SNK807K2 ili...-imag0059.jpgSeiko SNK807K2 ili...-imag0061.jpgSeiko SNK807K2 ili...-imag0058.jpg

banja, zahvaljujem se na fotkama. Nisam ljubitelj metalnih narukvica, ali sat mi se i te kako svidja. Čitajući forum, ipak je taj model za sada prvi na listi moje kupovine. Naravno, tvoje fotke (kao i ostale,koje videh) su i te kako doprinele mojoj odluci. Možda bi samo umesto metalne narukvice, legla neka crna koža, ili tako nešto...

Sve u svemu, hvala svima na preporukama !

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Ja imam neku svoju logiku da nekom ko kupuje prvi sat,ili se pak ne razume preterano u satove,ne preporucujem odmah mehanicki sat iz prostog razloga sto ne mogu da mu objasnim sta to toliko vredi kod sata koji odstupa 10sek dnevno,koji ne sme da podatrese,da ispusti,koji mora da servisira, (svi kazu da sat nije auto),koji "mora" da nosi svaki dan, itd... Obicno ga pustim da sam shvati sta znaci ono "...ima dusu"

Ko hoce obicni merac vremena,i malo nasminkaniji sat,eco drive je bolja varianta
    ANGEL II, banja and backarelli like this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Citat 23jewels kaže: Pregled poruke
    Ja imam neku svoju logiku da nekom ko kupuje prvi sat,ili se pak ne razume preterano u satove,ne preporucujem odmah mehanicki sat iz prostog razloga sto ne mogu da mu objasnim sta to toliko vredi kod sata koji odstupa 10sek dnevno,koji ne sme da podatrese,da ispusti,koji mora da servisira, (svi kazu da sat nije auto),koji "mora" da nosi svaki dan, itd... Obicno ga pustim da sam shvati sta znaci ono "...ima dusu"
    Slažem se ja sa tim, nego računam na ''bezgranično'' poverenje novih članova u naše proročke sposobnosti
    Ako ćemo iskreno-mislim da treba imati i kvarcni(praktičniji) i mehanički(''duševniji'') sat.
    Kolega Backarelli već ima jedan kvarcni sa gomilom funkcija.
    skydrummer and backarelli like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Citat VLADAN P kaže: Pregled poruke
    kvarcni(praktičniji) i mehanički(''duševniji'') sat.
    E,sa ovim se potpuno slazem,imenjace
    Ja primecujem da mi jedan kvarcni bas fali,ali nikako da odvojim za njega neki dinar,uvek iskoci nesto dusevnije i interesantnije...
    backarelli likes this.

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

1. Seiko SNK807K2
    By Kranjcar in forum Seiko
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 22.3.2011., 19:30

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke