Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 27
Like Tree32Likes

tema: Seiko SNK807K2 ili...

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Određen forumom Re: Seiko SNK807K2 ili...

Eeehhh... saznao sam da ću pred kraj meseca možda moći da se istegnem i do 200€ ...

Naravno, odmah i apetit za satom raste !

E sad, ubih se od čitanja foruma i googlanja po netu. Trudim se ,da vas što manje gušim... sada i pored moje sigurnosti, da će to biti Seiko, naleteo sam na još jedan model, koji bi želeo da imam.
    Reč je o Citizen AT0970-16E modelu. Jeste da je kvarc, ali bi baš da probam taj "eko-drive" . Što se izgleda sata tiče, ispunjava moje želje. Reč je samo, vredi li razmišljati o njemu...

Seiko SNK807K2 ili...-art_1320852331.jpg ...iz te eko serije mi se takodje svidja i AT0761-08E model. Oba su po mom ukusu... Seiko SNK807K2 ili...-art_1318842156.jpg...šta vi mislite , da li ostati pri prvoj nameri (Seiko snzg15) ili pak se ponoviti nekim od ova dva Citizen-a.
    Izvinjavam se u napred, ako "davim"...

Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Citat backarelli kaže: Pregled poruke
    Eeehhh... saznao sam da ću pred kraj meseca možda moći da se istegnem i do 200€ ...

Naravno, odmah i apetit za satom raste !
    Hehehehe, vidim ja da je tebe virus satomanije polako ali sigurno zarazio...

Ovako...ta dva pomenuta modela Citizena su odlicni satovi i svakako da neces pogresiti s njima, ali ja i dalje glasam za snzg...

Citizen je odlican proizvodjac satova i tu nema nikakve sumnje ali Seiko je Seiko... Eko-Drive mehanizam je odlican i pouzdan ali razmisljajmo dugorocno...Svaka baterija ima rok trajanja pa tako i kod ovih satova..Problem se moze pojaviti kada recimo, posle 10-15 godina postenog rada eko-drive satova moras da mu promenis bateriju ili ako doje do ne daj Boze drugog kvara, da li ce biti tada jos uvek rezervnih delova za ovaj mehanizam, posto je on ipak kvarcni a ne mehanicki... Moze i da bude, ali verujem da ce njihova cena biti mnogo paprena...

Sa druge strane, Seiko snzg15 je mehanicki sat sa pouzdanim 7s36 mehanizmom koji je veoma siroko rasprostranjen i samim tim ne bi trebalo da prestavlja problem naci rezervni deo za njega i u slucaju kvara, popravak je daleko jeftiniji... Mehanicki sat uz redovno odrzavanje moze da traje desetinama godina...Pogledaj samo stare Seiko petice, rade i po 30 godina i to bez ikakvog servisa, a uz redovno odrzavanje "rok trajanja im je neogranicen"... Znaci mehanika i eko-drive mehanizam su sasvim razlicite stvari...Mehanika je uz odrzavanje vecna dok kvarcni moze da radi isto decenijama ali kada stane, to je najcesce kraj...

Satovi koje si naveo su odlicni i sigurno da neces pogresiti sa njima i ukoliko ti se svidjaju slobodno kupi neki od njih, medjutim,ako hoces da imas dugovecan sat onda je to snzg15 ili bilo koji drugi mehanicki...

Pozz
    VLADAN P and backarelli like this.
    Historia est magistra vitae!

Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Citat banja kaže: Pregled poruke
    posle 10-15 godina postenog rada eko-drive satova moras da mu promenis bateriju ili ako doje do ne daj Boze drugog kvara, da li ce biti tada jos uvek rezervnih delova za ovaj mehanizam,
    druze,ovako sam se i ja vodio kada sam kupovao prvih nekoliko satova,a onda se setio da ne razmisljam ni o svojoj glavi za 15 god,a kamo li o satu . Nek on radi posteno 15 god i ja zadovoljan... tada cu imati...pa skoro 45,nece mi ni biti vise isti ukus I,na kraju...ni jedan sat se nije zadrzao duze od 2god kod mene

svakako,prednost mehanici,ali ni eco drive nije za bacanje...
    backarelli likes this.

Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Citat 23jewels kaže: Pregled poruke
    Nek on radi posteno 15 god i ja zadovoljan...
    A sta ako ode za 2 godine,aaaa... Heheheh, ma salim se, mozda sam otisao u krajnost, medjutim, poenta je bila da coveku predocim sta bi moglo da bude i da je mehanika ipak bolja a da je Seiko ipak Seiko,hehehe...

Vidis, ja kad se vezem za neku stvar onda cu je imati valjda dok god budem mogao....mozda je to moj problem, vezem se ko blesav za obicnu stvar...
    backarelli likes this.

Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

-joj ljudi ,
    oduševio sam se brojem komentara ! Ama , vi ste meni za svaku pohvalu, bez obzira za koji model se odlučim. Da sam "jači" finansiski, odrao bih odma i jedno i drugo i nekog ruskog "komandirca" ,čisto usput ! E sad, bio sam čvrsto uveren da želim mehaniku, sve dok ne pročitah par tekstova na netu, vezano za ove Citizen-ove lepotane.
    Ono što je sigurno, to je i ako se odlučim za Citizen, odmah se bacam u fazu štekovanja za snzg ,pošto mi se i on puno svidja. Mislim da je ne moguće da prodje "radni vek" tog eko-drive-a ,a da pri tom ne pazarim niti jednog "mehaničara" ! Sem toga, bez pogovora, nosim ćaletov Glashütte na servis, tako da neću sa svim ostati bez mehanike !

Citat VLADAN P kaže: Pregled poruke
    Slažem se ja sa tim, nego računam na ''bezgranično'' poverenje novih članova u naše proročke sposobnosti
    To svakako ! Pored prijatnog "ćaskanja" koje mogu pročitati na našem forumu, mogu nešto i naučiti,kao laik... i da, svakako imam poverenja, jer ne čitam samo postove meni namenjene ,već izlistavam ceo forum.

Citat nele kaže: Pregled poruke
    uff,po meni ovaj drugi model je veoma lep (safirno staklo,solarna baterija itd),tako da nije za odbacivanje pri izboru iako je kvarc.
    hm sad će da ostali me .
    najbolje uzeti onaj za kojim ti srce žudi,da se tako poetski izrazim
    nele, u potpunosti se slažem sa tobom. Mislim da se u stvari na taj način i stiče kolekcija !
    Sve u svemu, veliko hvala na pomoći nedoumice... super ste !!!
    VLADAN P and banja like this.

Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Zaboravio sam napisati da bi bilo najbolje da kupis sat krajem decembra pred novu godinu, taman bi trebalo da budu aktuelni novogodisnji popusti, pa samim tim da i ustedis koji dinar....

Izvinjavam se u napred, ako "davim"...
    Nema potrebe da se izvinjavas, ovde smo da pomognemo...
    backarelli likes this.

Stariji član Avatar korisnika nele
    Član od
    23.2.2011.
    Lajkovi
    2222
    Reputacioni uticaj
    17

uff,po meni ovaj drugi model je veoma lep (safirno staklo,solarna baterija itd),tako da nije za odbacivanje pri izboru iako je kvarc.
    hm sad će da ostali me .
    najbolje uzeti onaj za kojim ti srce žudi,da se tako poetski izrazim
    backarelli likes this.

Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Ma nekako mi nije mala razlika u novcu izmedju SNK807 (80€) i SNZG (160€) , pa se pitam, da li je tolika razlika i u kvalitetu, kao u ceni. Što se prečnika tiče, Raketa je velika (45mm) jedino da izmerim Pobedu, ona je manja, pa da probam...

Član Avatar korisnika Milanche78
    Član od
    30.7.2009.
    Lajkovi
    199
    Reputacioni uticaj
    19

Jedino dobro kod ovog Seika je cena ~50€ na netu, u svemu ostalom je ispod konkurencije, pa verovatno i kineza koji slicno kostaju. Mali, neugledan, pravljen da bude sto jeftiniji....
    Ali bolje da ne komentarisem, ipak je "Seiko" u pitanju.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Malo šta bi se moglo dodati na ovo što je Banja napiso.
    Kvarc ili mehanika.
    Oba imaju i prednosti i mane koje su ti,verujem,poznate.Lično volim i jedne i druge.
    Možda bih se na tvom mestu ipak opredelio za mehanički sat iz prostog razloga što je praksa pokazala da svako ko se zainteresuje za satove,pre ili kasnije,mora da kupi mehanički sat.
    Možda je dobro da to obaviš odmah na početku,a na tu temu je pomenuti Seiko sasvim dobar izbor.
    Kasnije,kroz vreme,bićeš u prilici da kupuješ i druge satove i onda jedan Eco-Drive može da bude odličan izbor,bilo nov ili polovan.
    Poslednja ispravka: VLADAN P (1.12.2011. u 16:36)
    pantelija and backarelli like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Slične teme

1. Seiko SNK807K2
    By Kranjcar in forum Seiko
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 22.3.2011., 19:30

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke