Kupi i ne brini se.
Victorinox stavlja Eta mehanizme( ovdje je Eta 251.272).
Ukoliko je kineski mehanizam unutra - onda je replika u pitanju.
Printable View
Kupi i ne brini se.
Victorinox stavlja Eta mehanizme( ovdje je Eta 251.272).
Ukoliko je kineski mehanizam unutra - onda je replika u pitanju.
Taj Citizen imam nekoliko godina, i smatram da mi je to najbolja kupovina sata koju sam napravio. Ovde sam i napisao svoje utiske o satu.
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...test-8556.html
Sto se tice Voctorinoxa, dobri su to satovi. To da stavljaju kineske mehanizme prvi put cujem. Uglavnom koriste Etu.
Edit: Pretece me Hadzija...
Moj izbor bi bio Citizen,mislim da je Citizen bolji sat,jedina zamerka narukvica,na Nighthawk-u je bolje i lepse uradjena.Mozes sat da probas u Bomaru.
Mali off
Narukvica kao narukvica nije bolja, jedino je kopca bolje uradjena.Imao sam prilike oba da nosim...
Sto se lepote tice, to je vec stvar ukusa, pricam samo o kvalitetu izrade.
@max pain, vidis i sam koji sat imam, tako da mislim da je suvisno da odgovorim na to pitanje. ;)
Izvinjavam se na off-u,ne bih se slozio sa tobom,ali to je sada najmanje bitno,jer sam takodje imao priliku da nosim oba sata,subjektivni osecaj je u pitanju.Ne odgovorismo coveku na prvo pitanje, ovaj mehanizam u Victorinox-u je iz Normalflatline serija i spada u neki srednji ranag,proizvode ga Svajcarci,neka me poznavaoci kvarca isprave ukoliko gresim.
Nazalost ne mogu da probam jer ne zivim u srbiji vec preko.Ovde gde sam ja ima samo da se naruci taj citizen i kosta 550e, a moze se platiti na 3 rate naravno bez kamate.Jedino mi se malo ne svidja ta narukvica kod citizena, na ovom victorinoxu je malo elegantnija, jel je narukvica na citizenu cela od metala?
Hahhahaha, vidim hvala na odgovoru, kako uzivo izgleda ta narukvica, na slikama mi izgleda malo tamno, ni onako uglancana:)
Hvala druze za informaciji
Puno je to para za taj sat. Recimo na ovom sajtu kosta oko 270e.
Citizen Skyhawk A-T Stainless Steel Chronograph Atomic Mens Watch JY0000-53E
Ne znam koliki su porez i carina kod vas, ali tesko da i sa tim troskovima moze da predje tu ciftu.
Pogledaj jos malo, ima sigurno negde da se uzme za manje para.
Jeste, cela narukvica je od punog celika.
Zasto ne bi mogao da porucis u Francuskoj imaju internacionalnu postarinu u skoro sve zemlje svijeta. Ako salju za Srbiju salju i za Francusku sigurno
Taj sat je u Srbiji 56000 din, sto je negde oko 480e.
Narukvica je sjajna, ali nije preterana kao serpa. Nema sta tu da te brine, narukvica je odlicnog kvaliteta, kad bi je poredio sa satovima iz iste klase, verovatno je i bolja od njih.
Nije da mislim da ne vredi 500e, vec je suludo platiti 500e za nesto sto mozes da platis dosta jeftinije.
Koliko kosta postarina, idi u uradi "checkout" na sajtu pa pogledaj.
I da, nije to jedini sajt koji prodaje taj sat, ima ih jos dosta.a
Mozes da kontaktiras sajt da bi saznao visinu postarine
planiram kupovinu novog sata, pa me zanima da li bi ovaj model bio pravi izbor casio ga 100 1a4er
Bilo bi bolje da si stavio link do sata, lakse nam je. Govoris o G-Shocku, svaki model je pravi izbor, samo ako ti se svidja. Meni licno su digitalni modeli daleko lepsi i "tipicniji" predstavnici G serije, ali ako ti se svidja, nemas sta da pitas, kvalitet je odlican A konkurencija ne postoji ;)
Ukoliko ti se svidja sat, dobar je. Nema greske sa G Shock serijom.
Prilog 87578
Relativno sam nov ovde ali sam procitao previse postova :D
Sta mislite o ovom satu ? BPM Satovi & Nakit. Festina F16654/4
Generalno nisam cuo neko lose misljenje o festini, + to bi mi bio prvi sat. Sta vi mislite of Festini ?
Gledao sam i Citizen modele ali oni koji mi se svidjaju prevazilaze moj budzet. Inace planiram da kupim sat do oko 20.000, ali naravno dodao bih par hiljada ako bi mi se svideo neki skuplji. Ako imate neku preporuku sto se tice Citizen modela ili nekih drugih(NE Fossil) vi pisite. Da dodam, gledao sam malo Seiko i Cassio edifice ali nesto nisam zainteresovan za njih(mada moze i neka preporuka za neki njihov model).
Takodje sto se tice sata pozeljno bi bilo metalna(celicna)narukvica, hronograf, po mogucnosti da ima i datum, precnik sata 42-46.
Sto se tice predloga Seika i Casio Edi bojim se da je u pitanju ogroman broj modela za svaciji ukus. Najbolje da ti sam trazis i izdvojis modele pa da kazemo sta mislimo o njima.
Tako je,Festina satovi su sve samo ne losi. :) Nikako neces pogresiti sa njima. A i prelepi su stvarno.
Kazem,konkurencija satova za oko 20.000 din je strasno ogromna pa nije bas zahvalno da mi dajemo predloge.
Uglavnom,da li uzeo Festinu,Citizen,Casio Edifice neces pogresiti ni sa jednim od njih.
Da Festina ima prelepih modela, + koliko sam cuo ugradjuju Citizen miyota mehanizam, a i kvalitet izrade je stvarno dobar, bio sam u vise prodavnica i probao razne modele. Konkretno ovaj gore navedeni model ima delom brusenu delom poliranu narukvicu sto mi se bas svidelo. Ali dobro za oko mesec dana bih trebalo da kupim sat tako da cu imati vremena da razmislim i potrazim jos modela :)
Rus, na tematiku nedoumice člana Max Pain. Jesi li imao prilike da vidiš uživo taj model Victorinox-a "big size" ? Mislim da nisi, jer si prilično siguran u svojim tvrdnjama.
Ja nisam ljubitelj digitalno-analognih satova, ali bez obzira na to, kvalitet izrade u ovom slučaju je daleeeeko na strani Victora. Citizan je gladajuċi funkcijiski daleko u prednosti. Ja iskreno i ne bih tako samouvereno predlagao nekom model, ako nisam oba sata imao prilike da vidim uživo.
Još jedna stvar... narukvica na Nighthawk-u je svakako boljeg kvaliteta izrade, a ne samo kopča. Tu pogovora nema...
Baki, o cemu ti pricas:confused:
Jel sam ja negde napisao da je to los sat?
Samo sam rekao da se meni vise svidja drugi model koji je covek postavio. Jel sam ja rekao nesto protiv tog sata? nisam.
Ne , ne , ne... Naprotiv, napisao si da prave dobre i kvalitetne satove. Nosam na to mislio, veċ na direktno upućivanje člana na krajnju odluku. Mislim da bih ipak čovek morao da vidi oba modela, jer je to za mene ipak tesna odluka. Ja sam imao prilkku oba sata da vidim i nosim uživo (Citizen manje, samo u radnji na 5-10min) , i veruj mi, sad da me neko pita, ja ne bih znao za koji da se odlučim...
Šta hoću reći, čovek mora da vidi oba modela uživo , da bi doneo odluku, to je sigurno !
Ja baki stvarno ne vidim problem. Niko ovde nije maloletan i malouman pa da ga neko "navuce" na nesto.
Ja sam lepo napisao sta je meni lepse i bolje, to moze neko da prihvati i ne mora.
Ma i nema nikakav problem, niti je bio... već čitam komentare i vidim da se na Victoru pominje samo mehanizam i tu je kraj. Niko od "predlagača" nema ni pojma o kom satu se radi, ali pišu.
To što niko nije spomenuo kvalitet narukvice, kućišta , izrade celog sata, to nema veze.
Ma da, ja zaboravio da je Victorinox najbolji sat na svetu, posle Seika naravno.;)
Samo me jedno interesuje, zbog cega ti koji "imaju pojma" nisu nista predlozili coveku, vec se javljaju posle mesec dana, sa kritikama:confused:
Heheee , pa jest` vala i to što kažeš ... nego, to se ne sme zaboraviti ;)
Ma ne vidoh na vreme temu, a i da sam je video, ne bih znao koji sat od ta dva da predložim (jer i sam ne znam koji bi izabrao za sebe) . Ako imam nekog ozbiljnijeg razloga da favorizujem jedan od dva ponudjena modela, to i uradim- tj. predložim. A ako nemam, ne bih da "mlatim" u prazno i bez osnova kao neki....
Da li je osnova, poznavanje oba ponudjena modela da bi se dala smernica, jeste... to je osnova.
Pa da, ja ipak ne poznajem te satove, narocito Citizen koji "favorizujem". Imam ga samo 4 godine, sta je to!?
Nebitno baki, zaista vise ne zelim da se vrtim ovde u krug i da mlatim praznu slamu, ponovicu samo nesto sto sam vise puta pisao na forumu, a to je da skyhawk smatram za svoju najbolju kupovinu do sada, i mogu slobodno da kazem da mi je to omiljeni sat, sat za koji se nikada nisam pokajao sto sam ga uzeo.
Kao sto sam napisao u onoj drugoj temi, mozemo uvek da se nadjemo na kafici, da porazgovaramo, prodiskutujemo, razmenimo misljenja i iskustva o satovima, ali uzivo, ovako nema nekog narocitog smisla. :)
Vrlo ste uticajni i cenjeni na forumu,tako da batalite deciju raspravu. :D
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________________________
Slažem se u potpunosti .... :thumbup: samo bi bilo lepo da pročestimo skupove, ako je moguće...
Posto sam se nasao prozvan,moram da kazem da sam video oba sata i isto tako napisao da bi moj izbor bio Nighthawk,a ne da neko uzme isti,to sta je kome bolje i kvalitenije je samo subjktivna percepcija,primera radi po mom misljenju je narukvica kod Fortis-a Cosmonauts B-42 jeftino odradjena,dok je Rusu i gazdi ona ok.Nije mi cilj da potpaljujem vatru ovim postom i produbljujem nepotrebnu diskusiju,jer imam veliko postovanje prema svim clanovima,te stoga je ovo moj prvi i poslednji odgovor na nekoliko postova unazad.
Sta mislite o ovom modelu ?
Citizen AT0360-50E
I gde uopste mogu da pogledam uzivo ovaj model ? Bio sam u bomaru ali nisam video ovaj model, a i primetio sam da su kod njih Citizen satovi dosta skuplji nego na ovom sajtu, ne razumem zbog cega je to tako ako su oni ovlasceni uvoznik Citizen satova :blink: Koliki je uopste precnik ovog sata, i gde mogu da pogledam neke detalje o njemu ?
Okreni Sense i pitaj ih da li mogu da ti ga donesu kod njih u radnju,ako ga imaju na stanju uradice to.
Jedno pitanje,
Gde mogu nešto više da pročitam o satu SEIKO 5 SPORTS SNZH55K1 ili SNZH53K1 ili SNZH51K1, koji ima nadimak FIFTY FATHOMS?
Kakvo je Vaše lično mišljenje o njima?
Date Display @ 4 o'clock position- Maintain accuracy at a monthly rate of ± 15sec at normal temperature
- World Time Feature up to 23 Cities
- Stylish Red Tip arrow Minute Hand
- 150 Day Power Reserve when Fully charged
- Stopwatch Measures in 1 Second increments
330Feet (100metres) Water Resistant Scratch Resistant Crystal Insufficient Charge & Time Setting warning Overcharge Prevention Quick Start Function
Dimensions:
- Case Diameter: 45mm (Excluding Crown)
- Case Thickness: 10mm
- Bracelet Length: 210mm
O njima se puno pisalo, tako da ako se malo potrudiš, naći ćeš dosta toga.
Evo , recimo vezano za model Seiko SNZH55 ... (nemoj da te buni što je J1, a ne K1 u nastavku oznake... nema razlike)
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...55j1-3017.html
Hvala, nasao sam u medjuvremenu. Mada moram prvo da ga vidim uzivo i probam. Deluje mi kao veoma dobar model za tu cenu + ima safir staklo. Da li ima neko iskustva sa ovim satom ?
Nema taj Seiko safirno staklo.:no:
Inace sat je sasvim dobar, nista mu ne fali.
Mislim da se nismo razumeli :)
Pricao sam o ovom Citizen modelu
Citizen AT0360-50E
Vidim ima safirno staklo, a ima dosta skupljih Citi modela koji nemaju safir. Nisam siguran zasto ali dobro, nov sam pa ne moze sve da mi bude jasno :confused:
^Izvinjavam se, pomesao sam sa pitanjem drugog clana.